Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 1532 visningar

Ont i knät

Linda
1985 • Solna
#1
11 september 2012 - 20:10
Gilla
Hej!

Jag var ute och sprang 21 km förra måndagen. Blev så klart trött i kroppen och knä + höft värkte någon dag men blev snabbt bättre. Igår tog jag mig 1,9 km sen vek sig mitt vänsterben och jag fick jätte ont vänster knäskål - på vänster sida om där man böjer benet på knäskålen. Idag har jag haft svårt att gå på benet pga knäskålen.

Har försökt tolka gamla trådar ang vad detta kan vara och blir rädd att jag fått löparknä men hoppas såklart att det bara är en överbelastning.

Vad tror ni erfarna att detta är + bör jag kontakta läkare/ortoped eller liknande?
Åsa Cedervall
1984 • Göteborg
#2
11 september 2012 kl 20:20
Gilla
Är det på sidan om knäskålen om jag tolkar dig rätt, så skulle löparknä kunna vara en möjlig diagnos. Men jag tycker nog du ska försöka få kontakt med en ortoped eller kanske sjukgymnast (kan vara långa väntetider till ortopeder), och få det urett. Det skadar inte i alla fall. Lycka till!
Victoria
1970 • Mölndal
#3
11 september 2012 kl 22:04
Gilla
Låter som möjligt löparknä. En ortoped är nog inte förstahandsvalet. De kommer nog enkom remittera dig till sjukgymnast. För att komma till sjukgymnast behöver du ingen remiss. Naprapat är också ett alternativ. Behandlingen i första hand ( efter korrekt diagnos förstås) är ju alternativa träningsmetoder, stärkning-stabilitetsträning av lårets ffa främre muskulatur och ffa stretchning av tensor fascia lata och höftens rotatorer.
Lycka till!
Linda
1985 • Solna
#4
12 september 2012 kl 06:58
Gilla
Idag vaknade jag helt utan smärta, antar att den kommer tillbaka dock så fort jag springer. Har man konstant ont vid löparknä?
Kim Sundén
1985 • skogås
#5
12 september 2012 kl 08:37
Gilla
Jag fick diagnosen "löparknä" av en idrottsläkare. Jag fick ont efter ca 3 km och det gick över efter en eller ett par dagars vila. Som sagt tidigare i tråden så är strechning och stabilitetsträning medicinen. Jag springer 5 min intervaller med strechning och gång i mellan.
Petra H. H.
1991 • Hyltebruk
#6
12 september 2012 kl 09:15
Gilla
Jag gick diagnosen löparknä för 4 veckor sedan. Kunde inte ens springa 1 km innan det gjorde ont. Vilade någon dag innan jag prvade att springa igen. Ibland går det att springa och ibland inte.
Har fått olika träningsövningar jag ska göra + tejp. Har hjälpt en del.

Det är lite inviduelt om man har ont hela tiden. Jag får ont när jag går i trappor och efter jag har springit. vissa dagar har jag ont hela tiden. Rätt långdragen "diagnos" detta.. Dock har jag fått på båda knäna nu..
Lycka till!
1967 • Saltsjö-Boo
#7
12 september 2012 kl 09:34
Gilla
Har haft löparknä vid ett par tillfällen. För min del brukade det börja göra ont efter 5 km. I övrigt så kände jag ingenting. Gjorde som Kim då jag tränade. Sprang ca 10 min, gick en minut, sprang igen osv. Till det så började jag stretcha utsidan av knä upp mot rumpan vid varje löptillfälle. Efter ett tag så försvann det.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.