Löpning Skador & Rehab 33 inlägg 4373 visningar

Laser/Massagebehandling v.s. Löparknä

1967 • Laxå
#1
20 maj 2008 - 20:22 (Redigerad 20 maj 2008 - 21:28)
Gilla
Undrar om det är någon som testat laser-massagebehandling för att behandla löparknä. Själv gjorde jag det idag...och det var nog den smärtsammaste upplevelse jag någonsin upplevt i hela mitt liv....massagen (se ångvältsmassage) var nog värst, vilket säger en del om hur mina muskler mådde innan, men jag lever ju iaf o benen rör fortfarande på sig... I vilket fall som helst så kan jag säga att så här smärtfri som jag är just nu i vila (drygt 4 timmar senare) har jag inte varit sen nyår...:-) Jag tror o hoppas att jag valt rätt behandling nu när jag gått i drygt 3 månader utan någon som helst förbättring...men det vet man ju inte än på ett tag...någon som har erfarenhet av sådan behandling?
< < < 1 2 > > >
1967 • Laxå
#21
28 maj 2008 kl 21:03
Gilla
Hej..hur går det för er med laserbehandlingarna? Jag var iväg i eftermiddags och körde en omgång till. Personen som utförde det hela sade att han hade behandlat flera som blivit bra efter 2 - 3 behandlingar. MEN...han sa även att han hade misslyckats med en person så det är ju inte alldeles idiotsäkert. Jag kan bara utgå från mig själv och kan så här långt iaf inte avråda, snarare rekommendera laser som en möjlig väg att gå.....men det är som sagt ganska smärtsamt, men det är det nog värt.
1971 • Hyltebruk
#22
28 maj 2008 kl 21:20
Gilla
Är laserbehandlingarna smärtsamma? Jag trodde det var på sin höjd lite värme...
Philip Sutherland
1980 • Kungsbacka
#23
28 maj 2008 kl 22:26
Gilla
i värsta fall kan man operera, det tar ca 15 minuter läste jag men mer info om hur resultatet blir vet jag inte.
1967 • Laxå
#24
29 maj 2008 kl 19:06
Gilla
Själva laserbehandlingen i sig är inte så smärtsam förutom att det blir ganska varmt, särskilt där man har mest ont. Jag har nog fått en ganska smärtsam behandling vad gäller den djupgående laserbehandlingen, "mortelvarianten" , det absolut värsta har dock varit massagen efteråt. Man kan se alla färger som finns på mina ben efteråt, idag är jag gul o blå från höft till knä...massören är oerhört grundlig...och urstark...men det får man ta....
1971 • Hyltebruk
#25
29 maj 2008 kl 21:50
Gilla
Åh... Jag är otroligt nyfiken på vad sjukgymnasten har på lager för mig i morgon. Laser använde de inte, men hade flera "andra metoder"!
1971 • Hyltebruk
#26
2 juni 2008 kl 15:14
Gilla
Nu har jag varit till sjukgymnasten. Inget nytt under solen, mer än att hon konstaterade att jag förmodligen hade mer eller mindre kronisk inflammation eftersom jag har ont även när jag inte springer (det ömmar alltså om man palperar när jag har vilat från löpning i några månader, dock inga andra symptom). Är det så kan operation vara ett alternativ. Någon som provat att klyva senan och kan berätta hur det gick?
Jag har hittat bygdens lasermassös, men hon har ingen tid på två veckor.
Funderar på den berömda kortisonsprutan ändå eftersom jag tror att det sitter isolerat i bursan denna gång. Borde vara klockrent med en spruta då.

Sjukgymnasten påstod att mina lårmuskler på framsidan saknade styrka också. Mutter...
1985 • Göteborg
#27
2 juni 2008 kl 17:10
Gilla
Jag hade löparknä i höstas och blev behandlad av sjukgymnast. Han gick först över knät med en IR-apparat och stretchade sedan senan. Gjorde detta ca 2-3 gr i veckan under ca 3-4 veckor.
Mycket bra resultat, har aldrig känt av det efteråt! Och pga högkostnadsskyddet betalar man aldrig mer än 900 kr.

1971 • Hyltebruk
#28
5 juni 2008 kl 14:13
Gilla
Jag är en vekling som inte hade tålamod att prova laser el dyl...
Nu har jag fått en kortisonspruta, så det ska gå över fort och jag kan ta tag i träningen snart igen.
Styrketräning av framsida lår och ännu mer stretching står på programmet + lite lugnare löpning.
Funderar på ny halvmara i augusti kanske. :-)
Peter Bengtsson
1966 • Hindås
#29
5 juni 2008 kl 15:53
Gilla
Jag blir mörkrädd när jag hör alla behandlingar ni använder er av...
Strecha rumpan är det bästa, sittande eller stående vid bord/bänk.
Gratis utan bieffekter.

Kortison är som att ta värktablett när man brutit benet, det känns bra men hjälper inte.
1971 • Hyltebruk
#30
5 juni 2008 kl 16:18
Gilla
Gissa om jag stretchar rumpa, baksida/framsida lår, ITB m.m. som en galning! Har man en gång drabbats av löparknä och vet hur svårt det är att läka så blir i alla fall jag övernitisk med alla förebyggande åtgärder (skor, varierande underlag, stretching, styrketräning osv).
Tyvärr hjälper det inte på alla.
1967 • Laxå
#31
5 juni 2008 kl 18:50 Redigerad 6 juni 2008 kl 00:07
Gilla
Peter B: tro inte att man bara kastar sig över behandlingar hur som helst, självklart så har man provat i stort sett det mesta innan. När man har stretchat o stretchat i flera månader och det inte ger några resultat, så måste man börja tänka i andra banor. Det är ju inte så att det bara finns en grad av löparknä, det finns allt ifrån den lindriga varianten till i stort sett kronisk inflammation. Då är det försvarbart med t e x kortison, i min värld är kortison den näst sista men sämsta utvägen. För min del exempelvis så har jag haft löparknä tidigare och stretchat bort det, men den här gången går det helt enkelt inte. Av den anledningen så har jag t e x provat laser/massage, och idag har jag fått ett styrketräningsprogram av min sjukgymnast. Jag kommer dock oxå att krypa till korset och ta kortisonet om inget annat hjälper, även om jag hellre skulle föredra operation. Men sånt får man ju inte bestämma själv...
Att komma med ett nonchalant inlägg om att det bara är att stretcha rumpan så löser man problemet, är att förolämpa min och andras intelligens samt att grovt förringa och generalisera problemet "löparknä". Å andra sidan så är väl det bara ett tecken på okunskap från din sida....
1966 • Karlstad
#32
5 juni 2008 kl 19:00
Gilla
Dessutom är kortison INTE som en overksam värktablett.

1971 • Hyltebruk
#33
5 juni 2008 kl 21:45
Gilla
Jag har nog tyvärr en mer eller mindre kronisk variant. Det ömmar alltid, men jag känner inte av senan under löpning mer än när det blir "akut".
Sjukgymnasten rekommenderade mig att ta hjälp av en ortoped och få senan klyvd om det kommer tillbaka igen och hennes ytterligare styrketräningstips inte heller hjälper.
Denna gång hade jag dock en "bra" anledning till skada - klassisk överansträning.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.