Löpning Träning 3 inlägg 1560 visningar

Hur kan vara lämpligt att träna vidare?

Peter Sandqvist
1964 • Helsingborg
#1
16 februari 2013 - 14:54
Gilla
Hej på er därute.
Jag har en fråga som jag hoppas få lite tips på. Jag har under 10 veckor följt Ulf Fribergs träningsprogram här på jogg.se inför Göteborgsvarvet senare i vår. Har följt programmet för den förhatliga 2-timmarsgränsen och gjorde en halvmara idag på strax under 2 timmar. Så långt allt bra men nu till min fråga. Hur tränar jag bäst vidare fram till 18/5?
Ska jag gå över till programmet för 1:50 och vilken vecka börjar jag på?Känns ju knas o "börja om" på 2 timmarsprogrammet. En fråga till. När kan det vara idé att köra nästa halvmara? På dessa 10 veckor är det bara en gång jag gjort det. Vill ju veta så jag har koll på läget tidsmässigt över 21 km. Tack på förhand!!
1967 • Torslanda
#2
16 februari 2013 kl 16:09
Gilla
Är ditt mål att komma under 1:50? Jag skall själv springa Gbg varvet och har gjort lite som du, följt ett 1:50 program och klarat den tiden på en testrunda. Nu kör jag på 1:30 programmen men inte för att jag på allvar tror att jag skall klara den tiden men jag hoppas i vart fall på under 1:40. Skillnaden mellan dessa program är antalet mil per vecka samt vilka tider du skall springa på. Det är något tungt att gå så långt utanför min konfort zon men det ger redan resultat. Om du satsar på 1:50 så kanske börja på vecka 3 ungefär och sedan köra de sista veckornas program fram till Gbg varvet. Jag återhämtar mig från en halvmara på knappt en vecka. Om jag kör lågpulslöpning över distansen så räcker det med en dag. Jag tänke springa seedningslopper i mars för varvet och sedan en halvmara ca en månad innan loppet för att se min status. Jag har ett pers på halvmaran på 1:23 ( från den tiden när man fortfarande hade framtiden framför sig) men efter ett mycket onödigt fall från taket så fick jag massor av år helt utan aktiviteter. Detta försöker jag nu råda bot på.
Peter Sandqvist
1964 • Helsingborg
#3
17 februari 2013 kl 17:28
Gilla
Ok Mathias. Låter vettigt. Testar vidare på det. Tror inte jag når 1:50 men glad om jag håller mig där jag är idag och kanske kapar det 3-4 minuter till. Tack för ditt svar!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.