Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 2124 visningar

Det tog 8 km. innan...

1967 • Halmstad
#1
3 juli 2014 - 19:16
Gilla
....smärtan i benhinnorna försvann idag. Är det som man blir uppvärmd och det släpper då?
Har haft ruggigt ont i dem när jag strukit eller tryckt på smalbenen en tid. Gissar att det bara är lite överansträngning? Kan man göra något för att hjälpa till på traven? Tåhävningar?
1962 • Brunflo
#2
4 juli 2014 kl 07:41
Gilla
Hej Krister!
Tråkigt att höra men det finns hopp!
Jag har just sluppit (hoppas jag!) dessa problem.
Det började när jag tränade för min första mara samt skulle springa ovanligt många lopp 2012 (LL, Vasastafett, halvmara och några till). Jag kände mig pressad att fördela min träning med nästan hel fokus på löpning, korkat jag vet! I princip noll cykel o styrketräning och det var fel planering för en nybliven 50-åring.

Lösningen för mig
Alternativ träning (cykel, styrka, body-balance, tåhävningar i trappa).
Försiktiga, långa pass på löpband och Crosstrainer.
Kompressionsstrumpor.
Jag fortsatte att springa utomhus hela tiden men drog ner på längre pass på hårt underlag och istället mer backintervaller och pass i tuff terräng - inte eljusspår utan mer urskog (min favoritrunda var en där jag måste använda händer ibland för att ta mig upp för vissa backar).
Massage (egen) med olja eller Aloe vera liniment.

Nu är jag tillbaka på (löpar) banan - sprang en fyradagarsstafett (mest asfalt) för någon vecka sedan och det blev några av de snabbaste löpningarna jag gjort ;-) och inga onormala känningar efter.

Dessutom (troligen underordnat men ändå) bytte jag från skor med bra dämpning och 8 mm drop (Saucony Hurricane) till skor med ännu bättre dämpning och 10 mm drop (tror jag) Kayano 2.0 och riktiga terrängskor för de passen (Salomon någonting).

Lycka till!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.