Löpning Träning 28 inlägg 25687 visningar

Sluta röka - hur mkt bättre?

Elin Lundqvist
1990 • Karlstad
#1
8 november 2013 - 19:46
1 Gilla
Hej!

Jag vet att jag absolut inte borde fortsätta med min rökning, men det är helt enkelt svårt att sluta.

Hur mycket bättre kan jag tänkas bli genom att sluta? Behöver mer morötter så jag nån gång kan sluta :)
< < < 1 2 > > >
1966 • Sjövik
#21
20 mars 2014 kl 23:20
Gilla
Slutade röka i maj 2010. Ett av mina bästa beslut någonsin i livet. Har aldrig haft rökhosta eller dyl och i unga år kunde jag prestera lika bra som min kompisar som inte rökte. Men vad jag hade varit idag vet jag inte motions/tävlingsmässigt. Men en sak vet jag när jag tog beslutet att sluta röka, var att jag orkade max 300m. Men va f... det där var inte jag! Jag kan mer, men det kunde jag inte. Höll på att tuppa av efter 300m! Nu har jag sprungit som längst en halvmara och jag vet att jag kan springa längre. Mina mål är inte att springa snabbt, utan kunna springa längre och längre och njuta på mina rundor.

Hade jag vetat att det var så lätt att sluta efter 30års rökande, ja då hade jag gjort det för länge sedan! Finns inga plåster/tabletter som hjälper om man inte själv vill! Visst det är tufft och jobbigt, inget konstigt alls! Inte lätt att bli av med ett beroende och som kemister har matat dig med tusentals giftiga ämnen cigarett efter cigarett. Är fortfarande röksugen trots snart 4år, men jag överlever och vinsten att jag inte röker slår rökande med hästlängder. Inte att förglömma alla miljarder de satsar för att jag och alla andra skall fastna i skiten. De satsar på en vinnare som aldrig (förhoppningsvis) kommer att ta ett endaste bloss mer i sitt liv.

Goaste ciggen finns inte! Bara ngt som rökare försöker intala sig. Likadant med att koppla av med en cigg. :) Höjer pulsen och förmodligen har man jäktat för att hinna röka, jösses så avkopplande det är att röka :)

Du fixar det bara du bestämmer dig, handlar bara om din egna vilja! Själv är jag en jäkligt dålig förlorare, hur skulle det se ut att förlora mot sig själv!? :)
1954 • Högsjö
#22
21 mars 2014 kl 15:24
1 Gilla
Hur mycket bättre som helst.Jordens mest onödiga drog då den inte ger något annat än att användaren måste röka för att må nästan lika bra som ickerökaren gör hela tiden.När sanningen gick upp för mej för länge sedan var det ganska lätt att sluta.Gör dej av med hjärnspöket så ska du få se på grejer ! Heja på!!!
Rickard
1981 • Skoskav
#23
22 mars 2014 kl 11:34
1 Gilla
Kan rekommendera denna http://www.adlibris.com/se/bok/antligen-icke-rokare---det-enkla-sattet-att-sluta-9781848372344

Har tack vare den boken varit snusfri i 5 veckor. Eftersom jag varit en soffpotatis hela livet har jag noll kondition och kunde knappt jogga 1 km. Nu efter att ha slutat snusa kan jag helt plötsligt jogga ett par km utan behöva gå! Awesome. Nikotin är ett gift som lurar oss att tro att vi njuter av skiten. Good luck.
1974 • norrköping
#24
3 september 2014 kl 19:44
1 Gilla
Har mött en person nyligen som hade kol. Kan säga att jag har rökt i 25 år och försökt sluta massor av gånger men alltid halkat tillbaka.

Men efter mitt möte med den här människan så fick jag se på nära håll vad rökningen verkligen gör med oss och jag bestämde mig att mina barn aldrig ska få se mig som sån. Att behöva inhalator innan man ska röka bara för att man ska KUNNA röka. Helt sjukt, den människan kvävs levande till döds.

Har en blogg om mitt sluta röka, om ni vill är ni välkomna att ta del av min kamp =)
http://www.nattstad.se/MrsRa/category/sluta-r%C3%B6ka
Rickard
1981 • Skoskav
#25
3 september 2014 kl 21:02
Gilla
Gött jobbat! Ta aldrig en enda nikotinprodukt igen!
1971 • Knäred
#26
4 september 2014 kl 18:28
Gilla
Det är bara att sluta. Jag slutade att snusa efter 17 år, slängde bara dosa och har aldrig snusat sedan.

Man får inte förlora mot sig själv!
Ronny Lövstrand
1967 • Borås
#27
5 september 2014 kl 08:34
Gilla
Tja, jag tror att en lungcancer säkert inverkar negativt på prestationsförmågan och slutar man röka så kanske man slipper få den där lungcancern. Men folk tänker väl inte så, det drabbar inte mig liksom.

Min kompis berättade om hans vän som dog i lungcancer. Hon hade inte rökt men hon var förbannad på folk som rökte. Hur de kunde vara så dumma att utsätta sig själva för onödig risk att få sådan skit? Det kändes så orättvist att hon som aldrig rökt fick ett så kort liv och så mycket lidande. Man kanske tänker att vadå det drabbar ju bara mig själv i så fall men familj och vänner får också lida om man drabbas. Är man förälder så är det heller inget vidare föredöme att röka. Barnen tar efter sina föräldrar så om barnen börjar röka så vet ni varför.
1963 • Bromma
#28
5 september 2014 kl 10:10
Gilla
Det är redan nämnt i tråden att man blir snyggare om man slutar röka . Om du tittar på människor som är lite äldre än du så se du att skillnaden mellan rökare och ickerökare är enorm!
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.