Löpning Träning 10 inlägg 2192 visningar

Anledningar att gå med i löpklubb

Pål Nilsson
1976 • Höör
#1
21 augusti 2008 - 13:14
Gilla
Hej,
Jag funderar på att gå med i en löpklubb/friidrottsförening. Ni som redan tränar med klubbar:
- Vad är de största fördelarna med att träna med klubb?
- Kan man träna med klubben typ 1 gång i veckan och träna själv resten? Är det vanligt? (Svårt att komma loss oftare, samt har ganska långt till närmsta klubb)
- Har ni märkt stora personliga förbättringar efter det att ni gick med?
- Skiljer sig klubbens träning från den man kan göra privat? På vilket sätt?

Tacksam för lite feedback! / Pål
Gurra Limebranch
1983 • Oskarström
#2
21 augusti 2008 kl 16:38
Gilla
Hej hej Pål!

Jag har nyligen gått med i Björnstorps IF (http://www.bjornstorpsif.se) som är en löpar- och skidåkarförening. Jag började med att ta kontakt med klubben för att fråga om möjligheten fanns att provträna, och det fanns det. Således åkte jag till Lunds IP en torsdag för intervallträning.
Min bild av BIF blev jättepositiv och framförallt så blev jag väl emottagen av de andra i klubben. Efter första träningspasset bestämde jag mig ganska snabbt för att gå med, dels för att alla var så trevliga, dels för att intervallträningen går i Lund där jag ju bor. Så till dina frågor:

De största fördelarna: man slipper köra intervallerna ensam vilket är enormt underlättande. Att slippa dra alla intervaller själv på ett pass som 15x400m är väldigt skönt.
Gemenskapen är en sak som jag gillar. Man har kanske olika mål med sin träning vad gäller tävlingsdistans, men alla vill bli bättre och alla gillar löpning =)
Dessutom var det jäkligt häftigt att dra på sig tävlingskläderna och ställa sig på startlinjen som medlem i en riktig löparklubb.
Jag försöker åka på en träning varje vecka och det är den i Lund. BIF kör träning ute i Sjöbo på tisdagarna också och jag hoppas lite på samåkning från Lund framöver. Resten av träningen kör jag på egen hand.
Förbättringar har jag svårt att säga något om ännu, har inte varit med så länge, men jag hoppas förstås på det =)
1974 • Hörby
#3
21 augusti 2008 kl 16:47
Gilla
Hej!
Mina skäl att vara med i en klubb: roligt att umgås med likasinnade, stöd och peppning både på träning och tävling plus att intervallpassen blir ännu lite vassare när man kör dem i grupp!
Jättevanligt att "bara" träna vissa pass med klubben. Jag springer intervaller på bana med min klubb en gång i veckan och springer resten själv.
1974 • Hörby
#4
21 augusti 2008 kl 16:49
Gilla
Tergat, vad kul att läsa :-)
Maria
1968 • Degerfors
#5
21 augusti 2008 kl 17:59
Gilla
En sak jag funderat på länge:
Har de krav i löparklubbarna om hur "bra" man ska vara på att löpa? Jag har funderat på löparklubb främst av den anledningen att ingen i min bekantskapskrets är ett dugg intresseade av löpning. Sen får jag mindervärdeskomplex och är rädd att jag inte är tillräckligt bra. Just nu är jag inte speciellt snabb eftersom jag kämpar med en skada, men det blir väl bättre någon gång hoppas jag.
1974 • Hörby
#6
21 augusti 2008 kl 19:31
Gilla
Maria, de flesta löparklubbar har inga som helst "duktighetskrav" utan är bara glada för att få nya medlemmar!
Pål Nilsson
1976 • Höör
#7
21 augusti 2008 kl 21:02
Gilla
Tack Tergat och Lotta för dessa inspirerande svar! Nu blir jag ännu mer sugen...Kommer nog att kontakta en klubb de närmaste dagarna. Som gammal lagidrottare låter ju det här med en massa likasinnade riktigt kul (och inget som man är van vid från sin egen löpning).

Hur tränar klubbarna på vintern? Ligger träningen nere?
1974 • Hörby
#8
21 augusti 2008 kl 21:09
Gilla
Pål: i Björnstorp, där även jag är med, flyttar intervallträningen in inomhus på vintern om det är alltför kallt/dåligt väder. Hur andra klubbar gör har jag tyvärr ingen aning om!
Gurra Limebranch
1983 • Oskarström
#9
21 augusti 2008 kl 21:28
Gilla
Och på tal om att slippa dra själv...
Dagens träning bestod av 20x400m. Inget man solospringer tycker jag =)
Fredrik Harnevik
1981 • Stockholm
#10
22 augusti 2008 kl 14:57
Gilla
Har funderat lite på att gå med, springer ibland 15x400m, jävligt tungt att göra det själv. Ibland har jag en underbar flickvän som skriker på mig :) så går det lättare.

Någon klubb i sthlmsområdet som rekommenderas?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.