Löpning Kläder, Skor & Prylar 50 inlägg 11973 visningar

Nyttan med tights??

jimmie Knutas
1964 • Nynäshamn
#1
27 augusti 2008 - 14:24
Gilla
Skulle någon kunna upplysa mig om vad/om det är någon nytta med tights? Jag tycker det ser lite tveksamt ut på killar men om det fyller någon vettig funktion så får man väl använda dom ändå även om det ser för löjligt ut.
< < < 1 2 3 > > >
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#21
27 augusti 2008 kl 21:19
Gilla
Min mening: TIGHTS! Enkom för den sköna känslans skull...sitter som ett andra skinn (eller kanske som ett skal) och fladdrar inte eller prasslar:-) man behöver inte störa sig på något alls. Kanonkänsla liksom. En gång tights alltid tights:-)
Martin
1974 • Gävle
#22
27 augusti 2008 kl 21:23
Gilla
om man nu så här efter friidrotten i OS har fått en överdos av att få se diverse könsdelar paketerade i tights så må det väl så vara. Men när ni känner er mogna, köp då ett par svarta vintertights. Det är en bra början. DOm är ju lite tjockare och diskretare så det är en bra upptrappning.


:)
Mikael Forsström
1961 • Vega
#23
27 augusti 2008 kl 21:26
Gilla
Jag läste nånstans att folk oftast springer fortare i löparlinne än i vanlig t-shirt. Kan det ligga något liknande bakom det här med tights?
Själv känner jag ingen lockelse till tights vilket nog har en del med själva namnet att göra. Bara tanken på att snörpa ihop ens nedre regioner under en 4-timmarsmara gör ju att valda kroppsdelar börjar domna bort.
Sophia I.
1983 • Malmö
#24
27 augusti 2008 kl 21:41
Gilla
Det är ju jättefint med tights på en vältränad killkropp:) Inte det minsta feminint som någon sa.
1975 • Nyköping
#25
27 augusti 2008 kl 22:06
Gilla
föredlen är att du inte skaver sönder låren när du springer längre pass. Långa tights är skitsköna när det är lite kyligt ute och korta tights e skitsköna när det är varmt. ;)
Johan Wibäck
1971 • Huddinge
#26
27 augusti 2008 kl 22:25
Gilla
Nyfiken fråga från en som aldrig någonsin fått skavsår av shorts, hur lyckas ni? Har själv sprungit mängder av långdistans i mina år, använder alltid underkläder under shortsen, men aldrig fått skavsår. Är det naket som gäller för att lyckas få det att skava till?

Skall själv köpa tights, då jag trots min brist på problem från shortsen anser att det verkar ännu skönare och bättre med de fördelar tightsen har. Har aldrig ens, innan jag läste på den här tråden, reflekterat kring att det skulle ha någon homosexuell underton att bära tights i träning.

För er som springer med tights, kör ni utan underkläder under? Det känns spontant som ett större steg att gå för mig än att ränna runt i tighta kläder, men hinder är till för att övervinnas.

Förövrigt är inga kläder fulare än "höjdhoppar och långdistanslöpar-shorts".
Mikael S
1960 • Sundbyberg
#27
27 augusti 2008 kl 22:32
Gilla
Shorts har ju en innerbyxa, vanligen, det var den som gav mig skavsår när jag var ute länge. Istället för tights kan man ju köra med funktionskalsingar under shortsen, men jag tyckte det blev väl många lager då, så istället kör jag funkiskalsingar under tights, två lager istället för tre.
David Lindén
1983 • göteborg
#28
27 augusti 2008 kl 22:38
Gilla
Sen jag började med tights (har 3/4-dels) den här sommaren känner jag mig mycket coolare och proffsigare! Och det känns som det går smidigare också och så blir det mindre skav. Det blir mycket roligare med tights! Och när det ösregnar är det skitbra, dom värmer även när dom är blöta.
Mikael Forsström
1961 • Vega
#29
27 augusti 2008 kl 22:55
Gilla
OK, man kanske ska prova tights då. Ett lämpligt tillfälle är just nu. Rätt sent men inte så kallt, mörkt ute, grannarna har gått och lagt sig. Min fru har ett par leopartdmönstrade tights som jag kan låna i smyg.

Sådärja, sitter som Alshammars baddräkt. Tittar i spegeln, ser ut som en boaorm som har bitit i tryckluftslangen. Vad ska man ha på överkroppen förresten? Jag tar min vita midnattslopps-T-shirt. Den tar kanske uppmärksamheten.om jag möter någon. På med dojorna, startar GPS:en och så iväg. Vi hörs, rapport följer i morgon................
1974 • Stockholm
#30
28 augusti 2008 kl 09:33
Gilla
Tights sommartid - Givetvis, då vet folk att man är ute och joggar och inte bara har bråttom till bussen. Så för mig är det självklart med tights i olika längder året runt...
1968 • umeå
#31
28 augusti 2008 kl 09:46
Gilla
som löpare vill jag känna mig så lätt som möjligt, jag köper skor som är lätta och kläder som är funktionella, så tights är för mig en självklarhet, har man en gång provat så är man fast, tycker tom att mina rc90 byxor är alldeles för "Flaxiga" när jag springer.
Så alla ni som tvekar, svälj stoltheten och dra på er ett par "snortighta" brallor så kommer löpningen att ta er till nya dimensioner
christina dahlberg
1985 • Jönköping
#32
28 augusti 2008 kl 09:57
Gilla
Tights ser inte fånigt ut på killar!
Jag tycker det ser fånigt ut när killar har shorts över tightsen... Våga ha dom utan något över!
1969 • Stockholm
#33
28 augusti 2008 kl 10:59
Gilla
Jag har gått ifrån att träna i de sämsta, mest urtvättade kläderna man har (för länge sen...) till att faktiskt ha dedikerade löparkläder (ibland de dyraste kläder man köper..) men tights kommer jag inte att ge mig på. Jag vet att jag känner mig obekväm i såna och då jag inte har haft några som helst problem med att springa i mina vanliga shorts (som dessutom har en helt suverän ficka bak) så finns det ingen anledning. Enda skav jag någonsin haft är skoskav (och bröstvårtegnag då man glömmer tejpa inför långlopp förstås, aj...). men det är klart, om jag trodde på att bättra km-tiden med någon minut (!!!) så skulle jag väl kunna känna mig lite obekväm ;-)
J.K.
1966 • Jönköping
#34
28 augusti 2008 kl 11:11
Gilla
Har sprungit i korta tights sedan 2004. Köpte ett par shorts i sommar, men fick rejäla skavsår redan efter 4-5 km. Har inte använt dem sedan dess. Provade hemma med tightsen under sedan, men det såg inte klokt ut. Shorts tycker jag personligen ser lite omodernt ut, på en del nästan 70-talsaktigt.
Håkan Huselius
1972 • Hörby
#35
28 augusti 2008 kl 12:11
Gilla
Bland det mest fånigaste som finns är väl dom som har kortbyxor utanpå tightsen, otroligt larvigt ser det ut.
Tights har man väl för att man vill slippa fladriga kläder som tar vind och som är obehagliga.
Rikigt löpare har och vågar ha tights. :)
Martin
1974 • Gävle
#36
28 augusti 2008 kl 12:53
Gilla
Tja, ser den här killen så fånig ut?
http://www.colting.nu/blog.html

1965 • Borås
#37
28 augusti 2008 kl 15:24
Gilla
Måste säga att jag blev väldigt förvånad över att det finns killar som tycker att det ser löjligt ut med tights och att det dessutom skulle vara "bögigt" med tights. Jag kan inte se kopplingen mellan homosexualitet och tights. Jag var helt övertygad om att ens sexuella läggning satt inne i kroppen, inte på kroppen.

I alla fall, jag köpte ett par långa tights för fyra år sedan och sprang en hel del med dom, hur bra som helst. När det var finare väder så hade jag ett par vanliga shorts. Men nu i sommar, efter att ha gjort comeback i löparspåren, så investerade jag i ett par korta tights också (ifrån joggshoppen).

Nu efter att ha sprungit en del med dom så kan jag inte förstå hur jag överhuvudtaget har kunnat springa i vanliga shorts innan. Det är en helt annan känsla i att springa i ett par byxor som sitter tätt inpå kroppen jämfört med "fladdrande" (nåja) shorts.

Jag tror inte att jag gör några tidsvinster eller så när jag springer med tights jämfört med vanliga shorts, men det är fasiken så mycket bekvämare och skönare att springa med tights jämfört med shorts.

Jag möter rätt ofta andra killar som springer i korta eller långa tights och jag har aldrig någonsin tänkt att "där kommer det en bög springandes". Som sagt, ser inte den kopplingen mellan ens sexuella läggning och tights. Däremot så har jag faktiskt tänkt att han nog är en seriös löpare som har riktiga löpartights på sig. Varför jag tänker så vet jag inte, man kan ju vara lika seriös om man har shorts på sig.

Shortsen har jag inte använt under träning sedan dess jag fick mina tights hemskickade och jag kommer nog aldrig ta ett löparsteg till iklädd shorts. Har man en gång testat att springa i tights så är jag övertygad om att man aldrig kan tänka sig något annat.

Men för guds skull, använd inte shorts över tightsen för det om något ser löjligt ut.
1965 • Borås
#38
28 augusti 2008 kl 15:38
Gilla
Johan Wibäck... som svar på din fråga.... Jag använder oftast inte kalsonger under tightsen.

Jag tycker helt enkelt att det blir för varmt, i alla fall nu under sommaren.
Andreas Allström
1978 • Solna
#39
28 augusti 2008 kl 16:57
Gilla
Jag har nog heller aldrig reflekterat över att tights har något med ens sexualitet att göra. Jag kör med shorts för att jag tycker det är snyggt, skönt och jag känner mig bekväm i shorts. Tights är inte snyggt. Det är möjligt att tights också är bekvämt rent funktionsmässigt, det betvivlar jag inte, men så länge jag inte får skavsår eller vantrivs i mina shorts ser jag ingen anledning till att byta till tights.
Jimmy P
1974 • Göteborg
#40
28 augusti 2008 kl 17:00
Gilla
Anders:
Du har ett mycket underhållande sätt att skriva på. Sitter nu på tåget och läser inlägget och skrattade spontant och högt och fick en massa blickar när jag läste:

"Jag möter rätt ofta andra killar som springer i korta eller långa tights och jag har aldrig någonsin tänkt att "där kommer det en bög springandes". "

Jag håller med precis i vad du skriver. Tycker inte det ser bögigt utan främst att det ser så professionellt ut att man känner det som att man förväntas springa väldigt fort.

Men har nästan kommit över det pga av löpkänslan och tränar därför alltid i tights.

/Jimmy
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.