Löpning Tävlingar & Motionslopp 108 inlägg 1191 visningar

Tjejmilen 2008

Margit S
1961 • Luleå
#1
12 juli 2008 - 21:11
Gilla
Vi kanske ska starta en tråd vi tjejer som ska springa milen. Jag har redan anmält mig i februari men så kom löparknäet emellan. Jag har precis börjat om mycket försiktigt att springa men på en helt annan nivå än tidigare och som det var planerat i träningsupplägg inför tjejmilen. Men jag har bokat+betalat resan och hotell och startavgift så jag ska ner. Jag klarar just nu max att springa 5km i skogen och tjejmilen är på asfalt. Kanske jag ska satsa att springa 1km och gå 1km och ta mig runt på detta vis? Vilken startgrupp passar då för mig?
< < < 1 2 3 4 5 6 > > >
Emil Westin
1991 • Linköping
#81
1 september 2008 kl 18:33
Gilla
Jag hörde att någon sprang milen på 33 minuter. Är inte det sjukt snabbt? Jag undrar om jag någonsin kommer springa så snabbt.... :(
Camilla Eklind
1972 • Avesta
#82
1 september 2008 kl 23:28
Gilla
Skärpning tjejer!! Startgrupp väljer man efter sin förmåga! Verkligen dålig stil av er alla som medvetet väljer fel grupp! Så himla tråkigt att inte kunna spurta ordentligt på slutet pga alla som var i vägen och som inte kunde hålla höger! Hade själv möjligheten att stå i första startgrupp men valde tredje eftersom jag vet att jag inte klarar milen under 48min. När man sen ser alla som går nästan direkt efter start blir man lite sur......
annika ramsten
1959 • hallstahammar
#83
2 september 2008 kl 09:00
Gilla
Tyvärr är det nog fel forum att spy galla över alla som ställt sig i fel grupp eftersom de inte läser det här . Enda sättet är nog att direkt lämna synpunketr till arrangörerna.
Jag själv sprang i grupp 5 och efter en halvtilmme kommer jag ifatt en dam i foppa träskor och jeans som gick. Undar vilken grupp hon startade i för att ha kommit så långt (ca 6 km) .
Susan
1966 • Saltsjö-Duvnäs
#84
2 september 2008 kl 09:41
Gilla
Jag fick tipset tidigare i denna tråden att starta i startgrupp2 om jag satsade på att komma under 58 min. Vågade inte först utan gick till grupp 3. Där var det redan överfullt, så jag kollade in grupp2. När jag såg mig omkring där förstod jag att det inte var många sub 48 -löpare där. Jag ställde mig förvisso sist i gruppen för att inte störa de riktigt snabba. Jag kan lugnt säga att jag sprang förbi mycket mer än jag blev omsprungen! Jag hamnade på plats 3068 i tidtagningsklassen. Då hade jag ändå upp emot 6000 före mig i starten...
Tråkigt att det blir så trångt. Kanske man kunde ha dubbelt så många grupper till nästa år? Då blir det inte 3000 i varje grupp, utan "bara" 1500. Det minskar iallafall trängseln i den egna startgruppen. Med fortsatt 10 minuter mellan starterna så borde den värsta trängsen avhjälpas
1978 • Luleå
#85
2 september 2008 kl 10:48
Gilla
Susan

GBG-varvet har, om jag inte missminner mig, hela 13 startgrupper.
Det är iofs 40 000 anmälda, men typ 30 som springer
Malin Holmgren
1982 • Östhammar
#86
2 september 2008 kl 12:55
Gilla
Jag mailade Tjejmilen före loppet och frågade hur de egentligeh hade tänkt med tiderna på startgrupperna. (Fick inget svar).

Nu väntar jag bara på att få en korrekt tid på mitt lopp, eftersom jag har en "uppskattad tid" efter när min startgrupp startade. Vilket inte är samma tid som när jag kom över startlinjen. Får jag inte min tid korrigerad efter när jag gick över starlinjen tänker jag kräva att få pengarna för tidtagningen tillbaka! Om man inte får en anpassad starttid, kunde man ju annars bara ha tittat på klockan vid mål och dragit av 30 minuter eftersom gruppen startade 30 minuter efter första gruppen...
1978 • Luleå
#87
2 september 2008 kl 16:20
Gilla
Tack för ditt mail med synpunkter på indelning i startgrupper.

Den första startgruppen är reserverad för löpare som vid anmälan angivit att de sprungit ett 10 km-lopp under 55 minuter.
Övriga väljer själv startgrupp.
I all information är vi mycket tydliga med att vi vill att endast vältränade löpare ska starta i de första startgrupperna.
Tyvärr fungerar inte detta. Vissa deltagare visar inte hänsyn till att bättre tränade löpare blir lidande om de börjar gå tidigt i loppet.
Vi kan bara beklaga detta.
Malin Holmgren
1982 • Östhammar
#88
4 september 2008 kl 11:33
Gilla
Jag fick min tid uppdaterad idag, en sklillnad på två minuter och 5 sekunder jämfört med min preliminära tid, vilket innebär att jag nu har nytt personbästa med en km-tid på 6.11! (Jag vet, inte så mycket att skryta med på det här forumet, men ändå...)
1968 • markaryd
#89
4 september 2008 kl 16:55
Gilla
Det är det bästa med att springa: man tävlar mot sej själv. Va stolt över dej själv. Ett personbästa är alltid ett personbästa.
Carina Jonzon
1963 • Stockholm
#90
9 september 2008 kl 22:41
Gilla
Jag sprang min första tjejmil förra året och startade i grupp 4 och det tog 2 km ( första vätskekontrollen ) innan jag kunde börja springa överhuvudtaget. Folk gick
från start!!! Förra årets Vårrus och årets var lika illa. I år lyckades jag nästan snubbla över en rullstol i spåret , och jag var i 2:a startgrupp. Snacka om att missbedömma! Ett år när det regnade var det en som sprang med paraply!!
Min kille som brukar komma och titta på när jag springer berättade att han hade hört några tjejer som pratade innan loppet om dom skulle gå på toaletten innan starten men dom kom fram till att det kunde dom göra under loppet. Hallå, vilken grupp startar man då i? Nä, arrangörerna måste göra något åt att alla ställer sig fel.
Bibbi Berglund
1972 • Östra Ljungby
#91
10 september 2008 kl 09:53
Gilla
Allvarligt talat tjejer, ska vi "organisera" en mailbombning av Tjejmilen-arrangörerna?! Jag har sett sådant hända i andra sammanhang och organisationer som "vikit ner sig" pga detta!

Vi bör nog komma överens om ett konkret förslag dock, att bara säga att "det här är åt h-e och ni måste göra något" hjälper knappast. Någon var inne på att de första 3 grupperna borde reserveras för de som valt tidtagning. Det är ett konkret förslag som åtminstone jag kan skriva under på. Vidare har vi ju varit flera som konstaterat att det är så väldigt få som springer på under 48 minuter, så det är absurt att ha en grupp där det ska vara 3000 personer, som har den "måltiden".

Nu spånar jag lite men:
Eftersom kvaltiden för grupp 1 är 55 min, så borde det vara samma sak för grupp 2 - de som siktar på tider under 55 min men inte har ett tidigare resultat borde starta där. Och tidtagningschip ska vara ett KRAV för att starta i grupp 2.
Grupp 3 - tidtagning, målsättning runt timmen.
Grupp 4 - tidtagning, över timmen.
Grupp 5 - ej tidtagning, under timmen.
Grupp 6 - ej tidtagning, runt 60 min.
Grupp 7 - ej tidtagning, 65-70 min.
Grupp 8 - ej tidtagning, ca 70 min
Grupp 9 - alla som vet att de ska GÅ eller jogga sakta = över 75 min.

(Givetvis skulle även den som valt tidtagning kunna ställa sig i en senare grupp, om man vet att man springer sakta - eller som jag själv som hade en förkylning på G och övervägde att GÅ runt hela vägen)

Jag inbillar mig att de flesta av oss som springer/joggar hela vägen väljer tidtagning, de som vill ta det lite lugnare väljer "FunRun" som det kallas utan tidtagning.

Lite tankar...
Bibbi Berglund
1972 • Östra Ljungby
#92
10 september 2008 kl 09:58
Gilla
Dessutom måste arrangörerna ha bättre koll på att folk inte "smiter in" i fel grupp. Enligt rapport från min kompis så kom det folk som verkligen inte hade där att göra och "slank in" i grupp 1 precis före start...
#93
10 september 2008 kl 09:59
Detta inlägg har raderats
1981 • Linköping
#94
11 september 2008 kl 09:31
Gilla
Ang. att smita in i startgruppen. På mitt foto från målgången är det en tjej precis bakom mig. Hon har ett högt tal på sin nummerlapp och startade således inte i grupp 1 (eller?). Dessutom var hon inte ens med i tidtagningsgruppen.

Men om hon inte startade i grupp 1, utan säg grupp 2, och jag gick i mål på 45min, så startade hon minst 10min efter mig och alltså kommit i mål på ca 35min, alltså bland topp 5. Vad är troligast, att hon kom in topp fem och inte ens hade valt tidtagning eller att hon startade i grupp 1 utan att vara seedad? Detta med startgrupper är verkligen en sak som får mig att inte vilja springa fler år. Varför gå efetr 500m om man står i "springgrupper"???
Margit S
1961 • Luleå
#95
11 september 2008 kl 09:58
Gilla
Bibbi, det ser bra ut tycker jag. Vad tycker ni andra? Jättebra om vi från jogg.se skulle skicka in ett konkret förslag och kanske be arrangörerna om att kommentera vårt förslag? Mitt förslag är också att det klart ska framgå i inbjudan att höger sida av vägen är förbehållen de som vill gå och vänster sida de som vill springa. Det är ju jättesvårt att säga att man inte får gå i de tidigare startgrupper. Det kan alltid vara så att man blir tvungen till att göra det om man fått ont eller inte mår bra. Men då ska man åt höger!!!
Maria Hedqvist
1968 • Årsunda
#96
11 september 2008 kl 12:18
Gilla
Jag sprang Tjejmilen för första gången i år. I inbjudan stod det med rött; Var ärlig då du väljer startgrupp. Här har de koll tänkte jag, och jag och min kompis ställde oss i 7:an, jogga hela vägen på lite mer än 1 timme. Det är vad jag presterat under året....Hela loppet joggade jag om gående, som gick över hela banan, höger sida som vänster, ibland i bredd. Alltså om jag i startgrupp 7, joggar om folk i slutet av loppet, vilken startgrupp har dessa valt då?? Jag vill inte på nåt sätt döma, men om man står i 3:an, 4:an med fleecejacka och sandaler typ, då tror inte jag att man har vetskap om vilken tid man faktiskt gör på milen....
Det jag lärde mig är att man kan totalt strunta i att vara ärlig då man väljer. Håller helt med er, nåt måste till här. Vårruset likadant.
1978 • Åkersberga
#97
11 september 2008 kl 12:52
Gilla
Jag hamnade av misstag i fel startgrupp, jag tänkte ställa mig i femman, men det var så rörigt innan start och jag hade svårt att se var jag skulle stå, försökte hitta rätt skylt men hamnade i en stor folkmassa, helt plötsligt ropade de i högtalarna att det var dags för start nummer tre och då började alla runt mig att röra sig, oj tänkte jag, nu hamna jag fel, men lite sent att börja tränga sig tillbaka så bara hålla god mig och hänga på tänkte jag. får se hur det går.
Men jag kan hålla med ovanstående att många ställer sig fel.
Jag hamnade fel av misstag, men jag joggade om massa folk i foppatofflor och jeans.. och då startade jag ändå i grupp 3!!
I början skämdes jag över att jag hamnat i fel grupp och hoppades jag inte skulle vara i vägen, men jag kände mig inte ett dugg i vägen då jag själv joggade om massa folk istället. Fast jag höll så gott jag kunde till höger när jag hade löpare bakom så jag lät dem passera, vill ju inte bromsa för någon.
Cilla Persson
1971 • Lidhult
#98
11 september 2008 kl 13:17
Gilla
Bra förslag Bibbi! Om de gjorde så så skulle det nog bli mycket bättre!!
Desiree Hoberg
1974 • Ramdala
#99
11 september 2008 kl 20:22
Gilla
Jag sprang tjejmilen i stockholm för första gången i år har tidigare sprungit Hässleholms tjejmil i 8 år "Bara 700 deltagere"Jag hade svårt att välja startgrupp. Pratade med många runt om. Fick samma svar Ställ dig i en tidig grupp om du vill springa de första kilometerna. Jag är en människa med samvete så jag valde en sen grupp(vilket kag är glad för). Tog mig fram ganska bra och kunde hålla mitt tempo. Jag såg dock 2 tjejer som startade i startgrupp 2 i jeans och högklackat .Förstog då att det var mer regel en undantag att starta i fel grupp.Dessa tjejer sprang jag förbi efter 2 km och när jag var stretchad och klar för hemfärd kom dessa tjejer lungt lunkande vid 9 km.Jag startade för övrigt i grupp 6.
jag gillade Bibbis förslag det gör det lättare att välja grupp om man är osäker på sin kapasitet.
1972 • London
12 september 2008 kl 00:29
Gilla
Jag såg många med startnummer i 22000-serien i grupp 1, och hur de kommit dit kan man ju undra. Speciellt när folk sen gick redan efter 2 km. Man kunde dessutom smita in bakvägen, och det var det gott om damer som gjorde också. En kvinna som gick in genom den smala grinden in i fållan samtidigt som mig blev stoppad pga "fel" startnummer men släpptes in efter att ha yrat nåt om en jacka som hon "lagt därborta", så det där med att behöva kvalificera sig vet jag inte om jag tror på, tyvärr...

Tycker dina grupper ser kanon ut Bibbi! Man kanske kan lägga till att man kan placera sig i en viss grupp enligt tidigare tid på just Tjejmilen, ungefär som tex Göteborgsvavet? Och sen skriva ut gruppnumret på nummerlappen - borde ju inte vara svårare än att få dit namnet...?
< < < 1 2 3 4 5 6 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.