Löpning Tävlingar & Motionslopp 7 inlägg 7236 visningar

Mat innan Maran

Niklas Eriksson
1971 • Norrköping
#1
26 juni 2015 - 15:48
Gilla
Hej!

Hur skulle ni äta innan ett maraton som startar redan 10 på morgonen?
Vanligtvis startar ju loppen på eftermiddagen och då kan man ju hinna med att äta en rejäl lunch innan. Men jag har aldrig sprungit ett långlopp så "tidigt". Skulle ni satsa bara på en rejäl frukost enbart, eller gå upp väldigt tidigt så man hinner sätta i sig en lunch?
Är själv lite noggrann med maten och hatar att springa när jag känner att jag inte har fått i mig tillräckligt.
I behov av lite tips...

//Niklas
1981 • Sundsvall
#2
26 juni 2015 kl 16:01
Gilla
Dom flesta lopp utomlands startar vid den tiden. Jag brukar se till att ha ätit rejält dagarna innan och på morgonen bara ta nåt lätt, kaffe och en macka eller nåt, vill gärna känna mig lätt i kroppen och inte tung i magen.
Petter Stjernkvist
1979 • Slimminge
#3
26 juni 2015 kl 16:05
Gilla
Kör din vanliga frukost, något som du vet funkar. Ät och vätskeladda dagarna innan.
Oldboy
1952 • Danderyd
#4
26 juni 2015 kl 17:31
Gilla
Kl 10 är ju idealiskt! Bara en bra frukost kl 7 och eventuellt en banan vid 9. Inga excesser, ladda kan man göra dagarna innan.
Sverker Olsson
1967 • Uppsala
#5
26 juni 2015 kl 19:22
Gilla
Alldeles lagom starttid, förutsatt att du inte behöver resa alltför långt. Du kan äta frukost som vanligt och hinner också med nödvändiga toalettbesök före loppen.
På sydligare (varmare) breddgrader förekommer starter ännu tidigare. Tycker mig ha sett både 07 och 08 för lopp runt Medelhavet. Då blir det ju lite svårare att få till det med maten.
Niklas Eriksson
1971 • Norrköping
#6
26 juni 2015 kl 21:21
Gilla
Tack för tipsen, det är jag som är lite ovan vid tiden. Är ingen morgonmänniska ;-)
1970 • Frösön
#7
26 juni 2015 kl 22:13
Gilla
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.