Löpning Träning 3 inlägg 1846 visningar

Knäproblem

1969 • Gävle
#1
19 augusti 2015 - 13:50
Gilla
Tjejmilen 5 sept och känner fortf av mina knän vågar jag jogga på sakta fram tills dess eller är det vila som gäller tills allt onda är borta? Bytt tillbaka till Asics skor nu. Körde backintervaller för första gången på ett halvår (har varit skadad, ryggproblem) men det är borta nu. Har sprungit ett 20 tal löprundor efter skadeuppehåll och innan backintervallerna.


kanske knäonda kommer därifrån (backintervaller ) ? Plus att jag hade nya skor saucony Omni. Känner mig stressad då tjejmilen är snart!!
Patrik Vesterlund
1981 • Jakobstad
#2
19 augusti 2015 kl 18:26
Gilla
Jag har själv problem med knän i backar men på slätten går det bra. Mina knä problem kommer från jobbet (går och bär mycket i just i trappor) Försöker motverka problemet med gummibands övningar för att stärka små musklerna i just knä området. Jag kör också med asics skor GT2000 (mycket nöjd och fötterna gillar). Jag är ingen expert och har hållit på med löpning lite på ett år men om jag vore i samma sits som dig så skulle jag skippa backintervaller för tillfälle och jogga lätt med asics skorna känns det fortfarande, vila lite och testa igen. Du kommer nog att fixa tjej milen med den kondition du redan har så nu är det "bara" att få ordning på benen.

t.ex http://www.linabjorkskog.com/traning/knaboj-med-gummiband

De finns många typer av träning, de hjälper mig i alla fall (eller i alla fal lindra smärtan)

Lycka till //Patrik
1969 • Gävle
#3
19 augusti 2015 kl 19:20
Gilla
Tack Patrik !!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.