1 januari 2016 kl 13:03
Redigerad 1 januari 2016 kl 13:05
Jag läste Aftonbladartikeln om David Nilsson först idag. Den var således från 2013.
Jag var med på en träff med ett gäng gamla Fredrikshof-löpare (varav flera gjort kring 2.16-2.23 på maran under 1980-talet) kvällen innan Stockholm Marathon 2014.
Då anslöt sig även 2 för mig okända unga "marathon-rookies" som satt tysta och lyssnade lite försynt bredvid vår " rundabord-veterankonferens".
Det visade sig (tror jag) att en av de 2 var just David Nilsson.
Han kanske tog lite extra intryck av den "mängdlära" jag m fl predikade och mässade om där :-)
Jag gissar att hans påtagliga förbättring 2015 så gott som helt är orsakad av ökad träningsmängd med bibehållen rimlig andel fartlöpning. Hans livsstil enligt artikeln verkar vara i samklang med möjlig hårdträning. Jag själv hade liknande arbetsfria förhållanden, även om jag tyckte att sova till kl 9.00 räckte. Dock gillade jag inte öl, vin, sprit eller liknande utom möjligen lite sockersöt likör någon gång.
Sedan är det bra om kosten innehåller bra med kolhydrater, proteiner, vitaminer, mineraler, spårämnen, essentiella fetter etc men det brukar den göra om man äter så mycket som ständiga 15-20-mil-veckor kräver och aptiten stimulerar till. Man bör nog vara nykter en tid innan loppen oxå och inte berusa sig för mycket och ofta generellt annat än av endorfiner o liknande.