Löpning Träning 24 inlägg 2586 visningar

Chockad hällöpare!

1972 • Hallersbyn, Dalskog
#1
16 september 2008 - 21:26
Gilla
Helt grymt! Har aldrig provat framfotalöpning, eftersom min hällöpning känts naturlig för mig. Ville ändå testa för att se om framfota skulle kunna vara något. 1:a och 2:a km kändes onaturligt och jag fick korrigera och göra mig till för att springa på framfoten. Men sedan - det bara släppte! Plötsligt kändes det hur bra som helst, jag flöt fram utan att behöva ta i någonting! På slutet lite stram i vaderna, men det är väl inte så konstigt eftersom det är en ny upplevelse för benen. Nu ska jag stretcha ordentligt och om ett par dagar prova på det igen. Närmast chockad!!!
Någon som upplevt samma sak?
< < < 1 2 > > >
Magnus
Stockholm
#21
22 september 2008 kl 10:21
Gilla
Lägger också in en varning om att ändra sitt löpsteg. Drabbades också av skadekänningar (hälsenor + utsida fot) efter att ha sprungit (för mycket) på framfoten. Nu har jag gått tillbaks till mitt vanliga steg och det känns betydligt mera naturligt och mindre ansträngande. Tror såhär i efterhand att man inte ska experimentera med löpsteget alltför mycket. Däremot om mna har väldig låg stegfrekvens kan man ofta vinna lite på att öka den. Annars är det de gamla, tråkiga, reglerna som gäller: ju mer du springer desto bättre blir du. Finns inga genvägar, tyvärr.
1973 • Klagshamn
#22
22 september 2008 kl 13:01
Gilla
http://gullfot.blogspot.com/search/label/Pose
Mycket ambitiös bloggare som skriver bland annat om den stil av framfotalöpning som kallas POSE. (Scrolla till hennes sista inlägg)
1984 • Stehag
#23
25 september 2008 kl 15:33
Gilla
Är det bra eller dåligt att vara det ena eller det andra? Har läst i en bok att man SKA rulla på hälen över till framfoten när man springer. Jag har försökt att göra så, men det känns inte alls naturligt för mig. Jag har kollat på filmer på youtube om forefoot runner och jag känner igen "mina" steg. Jag springer naturligt på framfoten. Har nu spungit med hälen först i tre månader - alltså ändrat min naturliga löpstil och jag har väldigt ont i vaderna. Kan det bero på detta?
Roland Söderström
1962 • Onsala
#24
25 september 2008 kl 17:12
Gilla
Sessan: man kan faktiskt rulla över ifrån hälen även med framfota teknik.
Det viktiga är att landa rakt under tyngdpunkten av kroppen, inte framför.
Då kan man landa lite på "hela" foten och rulla över mot tårna.

Jag tycker det ändras lite med farten.
Långsamt > 5:30 tempo, hela foten.
mellan 5:30 och 4:00 mer på mellanfoten.
Hög fart < 4:00 tempo, mer och mer på framfoten.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.