Löpning Övrigt 79 inlägg 14955 visningar

Meraf Bahta

Magnus
Stockholm
#1
9 augusti 2018 - 07:28 (Redigerad 9 augusti 2018 - 07:28)
Gilla
Så nu blev ett brons i EM på 10000m för henne, vilket i och för sig är kul, men blir hon fälld för dopning pga de tre missade rapporteringarna kommer hon bli av med medaljen vilket kommer bli ett stort fiasko för henne själv och svensk friidrott.

Hur kommer det sig att just hon fick tävla tror ni? Har hennes tränare, Ulf Friberg, så stor makt att ingen inom svensk friidrottsledning vågade säga nej? Eller är det andra skäl?

Kan ju inte direkt säga att mitt förtroende för svenska friidrottsförbundet har ökat i och med detta. De har en normalt sett en extremt hög svansföring angående dopning men här blir det plötsligt ingen åtgärd?
< < < 1 2 3 4 > > >
Gabriel Enning
1980 • Lidingö
#21
12 augusti 2018 kl 22:01 Redigerad 12 augusti 2018 kl 22:03
1 Gilla
Det är sjukt enkelt: Sköt dina uppgifter. Annars kan du bli fälld för doping.

Nu kan det bli så att hon snuvade en annan person på en av dennes största upplevelser i livet; att stå på en prispall i ett EM.

Det är isf en enorm skandal och det är endast en person som är ansvarig: Meraf Bahta. Ingen annan.
Walker67
1947 • Växjö
#22
14 augusti 2018 kl 00:02
Gilla
Det som jag tycker är fel är att de som skött utredningen inte kunde snabbat på och fått utslaget klart före 10000 m-loppet och att SFIF inte körde på dem, så de snabbade på. Vad fanns mer att utreda, om den tredje pricken räknades in.
Hade hon blivit frikänd hade denna bronsmedalj varit mycket att glädja sig över, som det blev nu kändes det inte bra, jag nästan hoppades att hon skulle bli 4:a. Hade hon blivit fälld = ingen start.
Fast att hon var tredje bäst i Europa på milen kan ingen ta ifrån henne.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#23
14 augusti 2018 kl 08:31
Gilla
Meraf Bahta affären påminner litet om god-man soppan för personer som gått i personlig konkurs eller i övrigt anses som otillräkneliga. Vad man läser i media så florerar det diverse obskyra typer i god-man systemet, som snyltar åt sig pengar, utnyttjar sin prodige på olika sätt och missköter sig i största allmänhet.

Om Bahta nu bett någon sköta hennes tidsrapportering, är det märkligt att det saknas loggningar vid tre tillfällen. Kan ju bara betyda att den som fått uppdraget inte har alla hästar hemma i stallet.
Mikael S
1960 • Sundbyberg
#24
14 augusti 2018 kl 20:22
1 Gilla
@16: Som tidare skrivits i tråden: 259 av 260 aktiva klarar av att hantera systemet i Sverige. Worldwide genom alla sporter har 20 aktiva missat under hela 2016.

Klarar man att upprätthålla en instasida borde man klara denna enkla grej, allt tjafs om 'läs- och skrivsvårigheter' är just tjafs, och bortförklaringar, cheez, hur godtrogen får man bli?

Och 'otroligt onödigt inlägg'? Varför, för att hon inte är etniskt svensk, och du försöker få mig att framstå som främlingsfientlig för man får inte kritisera icke-vita när de beter sig dumt?? Give me a break, en fuskare är en fuskare, oavsett ursprung.
Stod du vid Aregawis sida också, som en white knight? Fortfarande?
1978 • Linköping
#25
14 augusti 2018 kl 20:39
Gilla
#24

Jag tyckte att det var onödigt att insinuera att hon har "andra kognitiva problem". Naturligtvis bör hon få ett straff för att hon inte skött sin rapportering. De facto har hon brutit mot reglerna.

Hur kan du med mina rader tolka in att jag anklagar dig för rasism? Det är nästan öppet mål för mig att insinuera, ja du vet:)
Mikael S
1960 • Sundbyberg
#26
14 augusti 2018 kl 21:13
3 Gilla
Men om hon nu inte har 'läs- och skrivsvårigheter', men ändå inte klarar vad de övriga 259 aktiva klarar, vad kan då vara skälet?

Hon har bott i Sverige i över 10 år och har, vad jag förstått, fortfarande besvär i intervjusituationer, det är väl ändå inte 'läs- och skrivsvårigheter'?
Ludmila, Aregawi, Johaug, Lance, forumet var fullt av folk som ursäktade dem, ända till, och bland tom efter, avslöjandet.

Det är inte jag som ska visa om hon är smart eller korkad, det är hon som ska visa att hon är ren.
Annica Kaufeldt
1973 • Stockaryd
#27
15 augusti 2018 kl 11:58
Gilla
I slutänden är det alltid den aktiva som tar ansvar för sin karriär, sin närvarorapportering, sina kosttillskott och sina läppsalvor, eftersom det alltid är den aktiva som får ta straffet när det skiter sig.
Något annat är otänkbart.

Återstår att reda ut om hon varit frånvarande av misstag eller för att dölja något.
Walker67
1947 • Växjö
#28
15 augusti 2018 kl 13:59
3 Gilla
Jag anklagar inte Meraf Bahta att hon missat tre rapporteringar, hon är väl som folk i allmänhet som helt enkelt glömmer bort saker, Det jag är kritisk mot är att Förbundet lät henne starta med ursäkten "hon har inte brutit mot några regler med att ställa upp" Om de tänkt till lite så kunde de ha räknat ut att det skulle bli ett ifrågasättande av att hon fick starta och att det skulle bli mer till skada än nytta och att bronsmedaljen skulle bli en "pyrrusseger"
Magnus
Stockholm
#29
15 augusti 2018 kl 16:46 Redigerad 15 augusti 2018 kl 16:49
Gilla
Exakt Walker67, håller helt med, och det var därför jag i mitt första inlägg var lite intresserad av hur diskussionerna gick inom förbundet, även om jag inte tror vi kommer få veta nåt från insidan. Jag tror det handlar om konflikträdsla och ingen som vågar sätta ner foten, men i och med detta har de lyckats skapa en konflikt som kan skada tilltron till svensk friidrott i allmänhet och antidopningsarbetet i synnerhet, tvärtemot vad de egentligen ska göra.
Runn3r
Gällivare
#30
6 januari 2019 kl 20:09
7 Gilla
Stort grattis till er som utan någon större insikt pekat finger och dikterat hypoteser i denna tråd. Känns väl bra att ha varit delaktig i den rörelse som fått en person att må mycket mycket dåligt. Fy f*n på ren svenska.
Arne Eriksson
1959 • Hudiksvall
#31
7 januari 2019 kl 17:19
1 Gilla
#30 Håller med dig ,bra skrivet.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#32
7 januari 2019 kl 18:00
Gilla
Skönt att hon gick fri.

En sak är säker, hon lär inte strunta i inrapporteringssystemet i fortsättningen.

Lika litet som Johaug inte kommer smeta på noname läppsalva inköpt på lokal ort i alperna i fortsättningen.
Mikael S
1960 • Sundbyberg
#33
7 januari 2019 kl 19:21
Gilla
Hon är väl inte fri ännu?

"Att Dopingnämnden väljer att fatta ett annat beslut än det Dopingkommissionen yrkat på hör inte till vanligheterna. Generellt yrkar Dopingnämnden på bifall, berättar nämndens ordförande Åke Thimfors, som inte vill berätta något om nämndens process av sekretesskäl.

Åke Andrén-Sandberg är ordförande i Dopingkommissionen och en av de som ska fatta beslutet om kommissionen ska överklaga eller inte.

– Vi tyckte efter noggrann utredning att vi hade tillräckligt för en fällande dom, Dopingnämnden har inte tyckt det. Vi har viss förståelse för det. Nu ska vi sätta oss ner och diskutera det här ordentligt igen. Vi har inte hunnit gå igenom det gemensamt och bestämt om vi ska överklaga eller ej. "

Eller har jag missat att de redan bestämt sig att INTE överklaga? Citatet är tre dagar gammalt ...
Walker67
1947 • Växjö
#34
8 januari 2019 kl 00:16
1 Gilla
De har väl x antal dagar på sig att överklaga, gör de inte det och är saken ur världen och Meraf Bahta kan lägga detta bakom sig och koncentrera sig på sitt fortsatta tävlande samt hänga in sin medalj i prisskåpet för gott.
Annica Kaufeldt
1973 • Stockaryd
#35
8 januari 2019 kl 13:37
Gilla
Precis, de har utrett frågan, hon friades och om ingen ifrågasätter det är ju saken klar, inget att bråka om?

Tror det rör sig om tre veckor, inte allt för lång tid alltså så svaret har vi snart nog.

Sen kan man ju tycka att de kanske borde fundera på om systemet verkligen är felfritt, eller om det finns saker som går att förbättra som vissa aktiva antytt. För det är ju lite pinsamt om en aktiv riskerar att fällas för dopingbrott för att de klickat fel/inte klickat alls/inte förstått hur man ska klicka.
1995 • LJUNGSKILE
#36
9 januari 2019 kl 21:00
Gilla
#15
Meraf sköter inte sin instagram själv...
Runn3r
Gällivare
#37
9 januari 2019 kl 21:11
1 Gilla
#35
Vi pratar om en person som under halvårs tid fått utstå alla möjliga elaka, hatiska och rasistiska kommentarer. När hon gick av banan efter 10000 m loppet och gick förbi presszonen för att hon grät så fick hon synpunkter på det, hur kunde hon bara gå förbi?! Att hon mått hemskt dåligt bör inte ha gått någon förbi. När Charlotta Fougberg blir intervjuad ang detta brister hon nästan själv ut i gråt, pga av att hennes vän mår dåligt.

Hon har också fått utstå helt vansinniga uttalanden som visar på ingen insyn alls ta ditt t.ex:

Nej, jag har svårt att glädja mig åt medaljen. Den här har definitivt en baksida, och jag tror att den är smutsig.

Vad har du för belägg för att kunna göra ett sådant inlägg, och varför kan du inte låta en rättsprocess ha sin gilla gång? Jag vill verkligen att du svarar på det!

När det sedan visar sig att hon blir frikänd så tycker du att detta är inget att bråka om?! Ett ursäkta jag hade helt fel och skrev dumt hade varit mer på sin plats!

Förövrigt undrar jag hur jogg.se grundare ställer sig till en del inlägg i denna tråd! Man får inte publicera något som kan uppfattas som kränkande men tydligen faller inte personliga påhopp mot Meraf m.fl in i denna kategori?

Stefan Johansson
1969 • Norrtälje
#38
9 januari 2019 kl 21:11
4 Gilla
Jag kan för mitt liv inte förstå att det skulle vara så svårt att sköta rapporteringssystemet att inte en normalbegåvad vuxen klarar av det.
Om Bahta inte klarar av det, hur klarar hon överhuvud taget av att leva ett normalt liv? Betala räkningar? Skicka efter saker på nätet? Deklarera?
Bahta har ju dessutom all tid i världen på sig att sköta det - löpning är ju hennes jobb.

Om vi andra slarvar med deklarationen kan vi inte skylla på att vi inte fattat om skattmasen hör av sig.
Stefan Johansson
1969 • Norrtälje
#39
9 januari 2019 kl 21:16
3 Gilla
#37: Oavsett hur mycket en anonym idiot som du gapar, så kvarstår grundläggande fakta: en idrottsman är ansvarig för sin vistelserapportering och Bahta har inte skött den. Om vi börjar tumma på det är vi snabbt ute på ett sluttande plan där idrottsmän kommer dragande med alla möjliga usla ursäkter.
Runn3r
Gällivare
#40
9 januari 2019 kl 21:23 Redigerad 9 januari 2019 kl 21:25
4 Gilla
#39
Nej det här handlar om personer som inte kan låta en rättsprocess ha sin gilla gång och som inte behandlar personer som oskyldiga till motsatsen har bevisats.

Att du anser mig vara en anonym idiot bryr jag mig inte ett dugg om, bara sorglig att du beskriver mig så istället för att bemöta mig i sak. Förövrigt har ju flera andra skrivit anonymt i tråden men det har du inga problem med, nej de tycker ju som du.
< < < 1 2 3 4 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.