Styrke/gruppträning Träning allmänt 51 inlägg 14565 visningar

Tips? 6 veckor träning 3 ggr i veckan, minimalt resultat.

1985 • Kungsäter
#1
30 oktober 2019 - 22:03
Gilla
Hej! :)

Nu vet jag att det ju kan ta en del tid att komma i form, men börjar ändå undra om jag gör något "fel" i min träning då jag inte minskar i höftomfång eller ser några märkbara resultat på min kropp. Dessutom visar vågen att jag går UPP i vikt.

Jag tränar sedan 6 veckor tillbaka 3 ggr i veckan - 2 dagar gym och 1 dag gruppträning (bodypump)

Såhär brukar det se ut: börjar eller slutar med gång/löpning på band (brukar ställa in den på att bränna 150 kalorier, blir väl oftast runt 15 min rask takt i lutning)

styrketräning/maskiner, mellan 10-12 olika övningar, typ helkropp, x 3. Ca mellan 8-12 reps per set. Alltså inte för tungt, men ändå så jag knappt orkar sista setet.

Sedan varje lördag 45 min Bodypump. Har dock missat senast då jag dragit på mig ett ganska redigt ryggskott och inte kan träna rygg för tillfället. Men har ändå kört allt annat i den mån jag klarar.

Enligt mitt uträknade BMR ska jag ligga på runt 1850 kcal om jag stannar i sängen hela dan. Jag använder en kaloriräknare och lyckas oftast sluta dagen på mellan 1600-1800 kcal (överskattar dessutom kcal snarare än tvärtom). Kanske 2000 nån gång i veckan, och enligt olika mätmetoder verkar det som att jag bör äta 2300-2600 kcal per dag för att bibehålla samma vikt.

Kör även periodisk fasta, 16/8, så skippar frukost, äter lunch och middag.

Äter 25g proteintillskott dag då jag tränar och dagen efter i vila, brukar hamna på iallafall 1.5 g protein per kg.

Någon som känner igen sig? Borde jag inte kunna förvänta mig några resultat efter 6 veckor? Varför går jag UPP i vikt? Kanske resultaten kommer efter ett tag, men har hört om så många som börjar rasa i vikt redan efter första veckorna.

Jag är 177 cm lång och väger nu 85 kg. Målvikt är 72 kg.

< < < 1 2 3 > > >
hxman
1976 • Skåne
#41
30 mars 2020 kl 17:24
Gilla
Jag hade samma problem som du. Tyckte jag mätte noggrant och tyckte jag var konservativ i bedömning av förbränning. När jag la mig på underskott på 1000kcal/dag enl mina mätningar så började jag tappa uppskattningsvis det där halva kilot/vecka som var målet (dvs det verkade som om jag mätte ca 500kcal fel/dag). Ergo - ät mindre :)
Jukka Sandin
1957 • Alingsås
#42
3 april 2020 kl 23:52
Gilla
Om jag har fattat rätt består träningen av 3 gym pasd = styrka=mer muskler=mer vatten + 2×15 rask promenad=kaloribrännande. Klart att vikten ökar.
Blir man starkare lägger man automatikst på mer vikter (psykologi) och ökar sin styrka=mer muskler=mer vatten i kroppen..
Vill du bli stark o biffig
Eller stark o slimmad= två helt olika sätt att träna. Fråga pt eller fysioterapeut!
Annika
1979 • Mölndal
#43
7 april 2020 kl 07:23
Gilla
Hej! Du har redan fått mycket bra input men det här är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Som någon som har loggat all mat i perioder under flera år vet jag hur otroligt svårt det är att få med precis allt även när man verkligen vill göra rätt.

När du steker mat, räknar du med det fett du steker i? Det är lätt att missa, men blir ofta mer än man tror.
Lite riven ost här, lite salladsdressing där, en lite för tjock brödskiva, mjölk i kaffet, vin på helgen osv. Saker som är lätta att missa eller underskatta, men som gör skillnad i längden.

Protein är lurigt också. Jag föll nyss i den fällan; började tillsätta proteinpulver till det mesta jag åt för att försöka uppnå det där magiska när man bygger muskler och minskar i fett samtidigt. Men ett gram protein = 4 kcal, och om man då strävar efter ett lågt kaloriintag är det lätt att överstiga dagsmålet med protein.

Vilken app använder du? Lägger du in din träning i appen så du "får" äta mer de dagar du tränar?

Men. Erfarenhet från tidigare år säger också att även om det absolut viktigaste är hur mycket man äter, så är det mest effektiva att ge sig ut och springa några dagar i veckan under förutsättning att man inte äter extra mycket som kompensation. Det finns en gräns för hur lite man klarar att äta under en längre period, och istället för att äta mindre och mindre kan man då se till att förbruka mer och mer. Det är nettosumman som räknas!
Jukka Sandin
1957 • Alingsås
#44
7 april 2020 kl 07:35
Gilla
Håller med Annika. Bästa kaloriebrännaraktivitet är längskidor, löpning o vattenpolo. Löpning är enklast o kan idag bedrivas året om inomhus men är som härligast ute, med is, snö, vind, fåglar, dofter, varietad terräng mm.
Tips till Kenny, byt ut ett av dr raska promenader till lika lång jogg tidsmässigt. Lycka till.
#45
25 augusti 2020 kl 09:14
Detta inlägg har raderats
1985 • Kungsäter
#46
22 november 2020 kl 21:21
Gilla
Tack för alla grymma tips, men tyvärr har inget funkat märkbart hittills.

Har nu tränat sen september förra året. (nästan) varje vecka 3 ggr gym, minst 1 timma med olika övningar, stora muskelgrupper etc. (typ militärpress, marklyft mm, 4 set och såpass tungt så jag orkar göra 6-8 reps) Sen gå 10 min + springa på band i 20 min under samma pass.

Mitt aktivitetsband menar att jag bränner 700 kcal minst ett sådant pass.

Sen har jag även varit duktig och fått in minst 2 dagar i veckan (igen, NÄSTAN varje vecka) med ca 50 min rask promenad, oftast med 20 kg ryggsäck på ryggen - ELLER 20-25 min hopprep (typ 1800 hopp) En sån promenad alt. hoppandet bränner ca 3-350 kcal säger bandet.

Dock har jag inga märkbara resultat att rapportera. Och kosten har jag varit stenhård och kontrollerat i långa perioder så att jag inte gått över viss gräns. t.ex. 1900 kcal. (testat lite olika)

Måste påpeka att jag gick från NOLL träning innan september förra året, mest stillasittande, till det ovan, och märker typ ingen skillnad.

Nu väger jag istället 87 kg, har samma midjeomfång som när jag började etc.

Dock har jag bättre kondition och är liiiite starkare, men inget fantastiskt.

Börjar helt allvarligt fundera på om jag har nån underliggande sjukdom eller nått, men tänker att jag bör prata med nån "kunnig" först. Kan tillägga att jag äter antidepressiva, SSRI. Kan det ställa till det såhär jävligt? För de kan jag inte sluta med, då fungerar jag inte som person tyvärr. :P

Har även funderat på sköldkörteln, om jag har hypotyreos då jag har en del av symptomen, men undviker helst att besöka läkare då min erfarenhet är att de inte lyssnar eller försöker på med quickfix etc.

Är det dietist eller fysioterapeut som gäller då eller vem ska man vända sig till när det är såhär?
Jukka Sandin
1957 • Alingsås
#47
22 november 2020 kl 23:42
Gilla
Tack för info. Jag rekommenderar dig att prata med din läkare som ordinerat SSRI ang. biverkningar. Du kan också läsa följande länk: https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Selektiva_serotonin%C3%A5terupptagsh%C3%A4mmare

Jag tycker att detta inte är rätt forum att diskutera underliggande problem för någons vikt, framförallt när du redan har foten inne hos professionella inom psykiatrin. Ta hjälp därifrån först o främst. Lycka till med allt!
1985 • Kungsäter
#48
23 november 2020 kl 09:39
Gilla
Tack Jukka, men varför inte prata om att träning inte ger resultat i ett träningsforum? Jag vet ju inte om det är mina SSRI som ger mig problem, utan letar efter alla möjliga teorier.
1985 • Kungsäter
#49
23 november 2020 kl 09:43
Gilla
En annan tanke är att jag eventuellt har problem med sömnapné, (frugan klagar) och jag känner mig oftast inte utvilad efter sömn. Nån som har erfarenhet av det i samband med träning?
Jukka Sandin
1957 • Alingsås
#50
23 november 2020 kl 22:16
1 Gilla
Tack Kenny.
Angående att diskutera träning på jogg.se och specifikt just din träning; det räcker att börja läsa alla inlägg så inser man att diskussionen kan pågå hur länge som helst och det ger inte svar på dina frågor.

Jag rekommenderar dig än en gång att ställa dina frågor till din behandlande läkare. Träning är ju inte det primära utan hur din medicinering påverkar serotoninnivån, ämnesomsättningen mm. Apnen kan vara symptom på din medicinering tex. På forumet här bör man inte diskutera sådant som omfattas av patientsekretess, här finns människor som inte alla har specialkunskap om psykofarmakas påverkan på människan som tränar. Därför vill jag att du vänder dig dit där du får hjälp för ditt primära problem, vilket inte är träning!
Hoppas du får svar o hjälp.
1985 • Kungsäter
#51
24 november 2020 kl 09:07
Gilla
Ok! Bra poänger! :) Tänker mest att det kanske finns folk med samma "problem", men det du säger är rimligt.
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.