Löpning Träning 3 inlägg 5546 visningar

Träna 3 ggr i veckan inför halvmara, vilket upplägg?

Dick Ullerteg
1972 • Taberg
#1
12 augusti 2011 - 18:32
Gilla 
Jag tränar inför halvmaran och hinner träna 3 ggr i veckan. Jag siktar på att springa under 1.40. Mitt PB ligger strax över, retliga tre sekunder närmare bestämt.

Hur skulle ni lagt upp träningen?
1965 • Umeå
#2
12 augusti 2011 - 23:09
Gilla 
Om man snabbkikar på din träningsdagbok för i år skulle jag lägga fokus på att få upp mängden mil. Jag tror inte att det är snabbheten det sitter i om man ser till de farter du håller på dina pass. Med detta sagt kan man tänka sig ett långpass, ett kvalitetspass (intervaller, snabbdistans) och ett trekvartslångt pass. Jag tror att du kan köra kvalitet mindre än en gång per vecka också, det är mycket viktigare att inte riskera skadekänningar - men det klart, det beror på hur skadebenägen man är också.

I en annan tråd länkade någon till Furman institute of running som har färdiga program som med tre per vecka. Dom lägger litet mer tonvikt på kvalitet, vilket i mina ögon kan vara att ta för stora risker.

Länken: http://www2.furman.edu/sites/first/Pages/FirstTrainingPrograms.aspx
Dick Ullerteg
1972 • Taberg
#3
14 augusti 2011 - 22:30
Gilla 
Tack för ditt svar Stefan!

Det är först sedan ett par månader jag har börjar träna 3 ggr i veckan. De tar ett litet tag innan man kommer på vad som är bäst. Din idé skiljer sig inte så mycket ifrån vad jag har tänkt. Jag har siktat på att springa 30 km i veckan i sommar men inser att det nog behöver bli lite mer än så för at tdet ska något bra av det, Jag ska kolla länken!

Jag ska springa PrinsensMinne på lördag så det blir intressant att se vad sommarens träning ger för reslutat.

Mvh
Dick
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.