Löpning Om jogg.se 60 inlägg 9526 visningar

God ton i forumet på Jogg

1972 • Alingsås
#1
8 februari 2021 - 12:43
23 Gilla
Det är tyvärr dags för oss på Jogg att lyfta frågan om att hålla god ton och diskutera relevanta saker (i huvudsak träningsrelaterat) i vårt forum.

Under senaste veckan har ett par trådar dragit iväg i helt fel riktning och flera medlemmar har därmed blivit avstängda, främst genom att andra medlemmar har flaggat deras inlägg.

På Jogg vill vi att forumet är medlemmarnas och vi har valt att inte ha enskilda personer som moderatorer utan använder flaggning i stället. Vi upplever att det fungerar bra då de allra flesta av oss är vuxna nog att föra sansade diskussioner. Särskilt kring träning och ämnen som angränsar till det.
Vissa ämnen tenderar dock att dra iväg och under helgen har vi sett både länkningar till extremistsidor och personangrepp, dessutom i en tråd som inte hade mycket med träning att göra längre. Vi har nu stängt den tråden och ett par andra trådar har blivit automatiskt spärrade då deras trådstartare flaggats. Vi jobbar nu vidare med vem som skrivit vad och om det finns grund för att låsa upp något av de spärrade kontona. Om du som medlem känner att du blivit felaktigt spärrad så går det alltid att höra av sig till supporten så tittar vi på det i efterhand.

Eftersom den här tråden är placerad i kategorin ”Om jogg.se” är det såklart OK att diskutera huruvida man tycker att systemet med flaggning mm. fungerar.
< < < 1 2 3 > > >
1966 • Västra Frölunda
#2
8 februari 2021 kl 13:59
4 Gilla
Nu har detta inte med "god ton" att göra, men jag brukar flagga spaminlägg som jag stöter på. Ofta när jag tittar igen ser jag att de inlägg jag flaggat ligger kvar trots att det gått 1 år eller kanske längre tid.

Så jag undrar hur ni jobbar med flaggade inlägg från ert admin-perspektiv. Får ni ett meddelande per flaggning (så att om ni missar meddelandet är informationen borta för er) eller har ni en lista över alla flaggade inlägg som ni betar av när tid finns, eller hur jobbar ni?
1972 • Alingsås
#3
8 februari 2021 kl 14:40
3 Gilla
Ett inlägg behöver flaggas av flera medlemmar för att det ska plockas bort.

Men i takt med mer spam skulle det kanske vara idé att vi har ett verktyg bakom där vi kan plocka bort inlägg som otvivelaktigt är spam.
Per
1966 • Lysekil
#4
8 februari 2021 kl 15:06
2 Gilla
Man kanske borde kunna ha en flagga för flaggning av "ej god ton" och en annan för spam ?

Jag har även som #2 flaggat spaminlägg... men man kanske ska ha två typer av flaggningar... en dödskalle-ikon för märkning spam?? ;-)
#5
9 februari 2021 kl 05:43
Detta inlägg har raderats
Monica Carlsson
1971 • Partille
#6
9 februari 2021 kl 06:51
3 Gilla
Jag kör alltid flagga på span när det verkar uppenbart för mitt öga, de inläggen brukar sen raderas ganska snabbt.

Jag skulle gärna se rapporteringsfunktion även på blogginlägg, pga förtäckta reklaminslag. Nu var ett tag sedan, men reklamlänk till typ spelbolag/casino som gömmer sig i någon "lagom träningsrelaterad" text. Och egentligen borde väl inte "de riktiga" bloggarna få ge reklamtips heller om de har någon typ av samarbete/spons, om det inte framgår väldigt tydligt?
#7
9 februari 2021 kl 17:33
Gilla
Menar du att det är tvivelaktigt att något är spam om det bara flaggats av en medlem, men att det otvivelaktigt är spam om det flaggats av två medlemmar?
hxman
1976 • Skåne
#8
9 februari 2021 kl 21:58
4 Gilla
Ni får hitta på ett smartare sätt att radera inlägg. Nu justeras numreringen när ett inlägg försvinner. Det medför att att hänvisningar till nummer i äldre inlägg i texten blir obegripliga. Enklast lösning är kanske att radera texten till spam och dårar men låta själva inlägget ligga kvar tomt?
Anders Svensson
1982 • Stockholm
#9
9 februari 2021 kl 22:01
Gilla
Det är väl ingen som tvivlar på huruvida något är spam eller ej men jag tror det som åsyftas är hur systemet fungerar idag. Det räcker inte med att en flaggar för att det skall tas bort oavsett hur otvivelaktigt det är att det är spam. Det skulle ju innebära att jag skulle kunna flagga ditt inlägg och vips så skulle det tas bort.
Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#10
9 februari 2021 kl 22:22
4 Gilla
Eller så använder man Svara på inlägg-funktionen!
#11
10 februari 2021 kl 04:57 Redigerad 10 februari 2021 kl 05:12
Detta inlägg har raderats
#12
10 februari 2021 kl 07:43 Redigerad 10 februari 2021 kl 07:57
Gilla
Jag antar att du, Anders Svensson, besvarade min kommentar nummer 7 även om du inte använde svarsknappen.

"Det är väl ingen som tvivlar på huruvida något är spam eller ej men jag tror det som åsyftas är hur systemet fungerar idag."

Varför skulle det inte finnas de som tvivlar? Är alla fall glasklara för alla, menar du?

"Det skulle ju innebära att jag skulle kunna flagga ditt inlägg och vips så skulle det tas bort."

Nja, är du säker på att det är så det fungerar? Är processen helt automatiserad, eller är det så att Niklas tittar på en flaggning och bedömer den först när två flaggningar gjorts?
#13
10 februari 2021 kl 07:54
Gilla
"Vissa ämnen tenderar dock att dra iväg och under helgen har vi sett både länkningar till extremistsidor och personangrepp, dessutom i en tråd som inte hade mycket med träning att göra längre."

Att personangrepp inte hör hemma på forumet är lätt att förstå, men sedan blir det svårare: Vad är en extremistsida? På vilket sätt är en extremistsida per automatik något dåligt för diskussionen? På vilket sätt hade den omtalade trådens koppling till träning minskat?
#14
10 februari 2021 kl 08:03
Gilla
Det står att min kommentar nummer 13 är ett svar på inlägg nummer 9, men så är det inte. Jag använde inte svarsknappen på nummer 9 utan skrev kommentaren i svarsrutan längst ned på sidan. Svaret innehåller ett citat av inlägg nummer 1.
Anders Svensson
1982 • Stockholm
#15
10 februari 2021 kl 08:14
Gilla
Japp jag tror faktiskt att alla normalbegåvade på detta forum otvivelaktigt kan avgöra vad som är spam eller inte i detta forum. Du har ju iofs inte varit medlem så länge ser jag, men jag tror att du kommer märka rätt fort.

Kul att du har hittat hit!!
#16
10 februari 2021 kl 09:31
Gilla
Att tro är en sak; att veta en annan.
Runn3r
Gällivare
#17
10 februari 2021 kl 11:44
1 Gilla
Det är tyvärr dags för oss på Jogg att lyfta frågan om att hålla god ton och diskutera relevanta saker (i huvudsak träningsrelaterat) i vårt forum.

Under senaste veckan har ett par trådar dragit iväg i helt fel riktning och flera medlemmar har därmed blivit avstängda, främst genom att andra medlemmar har flaggat deras inlägg.

Detta borde ni har lyft för länge sedan! Det är inga nyheter det som hänt, finns flera exempel på trådar långt baka i tiden där diskussionen helt har ballat ur och där forumets regler absolut inte har följts. Varför har ni inte tagit upp detta tidigare?


På Jogg vill vi att forumet är medlemmarnas och vi har valt att inte ha enskilda personer som moderatorer utan använder flaggning i stället.



Det här är ju faktiskt bara trams! Det är ni som ägare av sajten som är ytterst ansvarig för innehållet i den, att skriva att forumet ska vara medlemmarnas håller inte. Finns ju mängder av andra sajter som är medlemmarna men som samtidigt har aktiva moderatorer där.

#18
10 februari 2021 kl 14:05
Gilla
Du citerar Niklas Karlsson som skriver: "[...] främst genom att andra medlemmar har flaggat deras inlägg."

Detta låter lite som att det är medlemmar som raderat andra medlemmar och att Joggs administratörer inte kan hållas ansvariga. Är det något slags "Vilda västern" Jogg har velat skapa här?

Niklas börjar vid det här laget ha många frågor att besvara.
hxman
1976 • Skåne
#19
10 februari 2021 kl 15:40
Gilla
Ang numrering. Det är inte en kulle jag tänker dö på för att försvara. Men den här tråden illustrerar problematiken rätt bra https://jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=54307
I inlägg #17 svaras på #18 . Snurrigt sa Bull. Förvirrande sa Bill.

Men visst - om alla använder Svara så är problemet kanske löst (jag orkar inte försöka hitta nåt exempel där nån använt Svara på ett inlägg som raderats)

Rent generellt skulle det förmodligen förbättra användarupplevelsen en hel del om det fanns en vettig citerings-funktion (och moderatorer)
#20
10 februari 2021 kl 15:55 Redigerad 10 februari 2021 kl 15:58
Detta inlägg har raderats
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.