3 april 2025 kl 11:22
Stort tack för delade personliga erfarenheter och kunskaper, samt lästips!
Jag äter nog relativt bra och näringsrikt över lag. Mycket är egenodlat och när det är kött, så är det vilt eller småskaligt uppfött. Ägg har vi också egna, och nu har jag väl inga belägg på det, men jag vill tro att våra ostressade hönor värper mer näringsrika ägg ca 0,7 ggr per dag än stressade industrihönor med ett dygn på 16 timmar och 1,5 ägg per dygn.
Med "en handfull" träningstimmar i veckan, så är jag verkligen ingen elitidrottare, men det är ju dumt att inte ge kroppen tillräckligt bra förutsättningar även som motionär. Speciellt i längden. Men då verkar det totala energi. och näringsintaget vara mycket viktigare än att äta "en timma efter avslutad träning", enligt er samlade bedömning. Om jag inte gör något exceptionellt ansträngande då såklart.
Som vanligt är det alltså inte så dumt att lyssna på kroppen och justera utefter det.
Skickade in ett förslag till mitt lokala bibliotek att köpa in boken du tipsade om, Jens. Det är ju inte bara jag som tränar här i bygden, och biblioteket gillar förslag!