Löpning Träning 6 inlägg 1703 visningar

Tips sökes!=)

1985 • Bohus
#1
29 mars 2009 - 15:57
Gilla
Hej alla extremt imponerande löpare! Jag blir så nyfiken när jag läser om era fantastiska presationer; hur många år har ni löptränat? Hur bär man sig åt för att bli så bra?=) Kan "alla" bli så bra, eller måste man ha speciella förutsättningar?
Jag har löptränat 2 år ungefär, ca 3 ggr i veckan, (ca 2-3 mil i veckan). Nu, sen ca 2 månader tillbaka har jag börjat öka på det och ligger nu i mars på ca 130 km. Springer långpass på söndagar (idag 17 km), ca en mil på tisdagar och ca 5 km på torsdagar. Vilar helt resterande dagar för att kroppen ska hinna återhämta sig. Jag tränar inför gbg varvet. Vad tror ni, borde jag kunna öka på min träning eller är det för tidigt? Hur länge bör man låta sin kropp vänja sig innan man ökar?

Tacksam för alla tips! =)
1977 • Örnsköldsvik
#2
29 mars 2009 kl 16:41
Gilla
Vilka är det som är så imponerande? Om du ligger på den där träningsdoseen sedan två år är det imponerande i sig. Om du kollar runt lite hittar du säkert träningsprogram för dina ambitioner på Gbg-varvet (www.marathon.se kanske har något?). Jag tycker att det låter som om du håller dig i bra form.

Ett tips är iaf att du ska låta variera passen och tempot så du inte springer i exakt samma tempo varje gång. Låt gärna lägga in olika typer av intervaller och/eller backlöpning. Och långpassen kan du nog prova att släppa iväg över 20 km också (spring gärna 2-2,5 timmar i långsamt tempo och med förhållandevis låg puls).

I Göteborg lär du ha goda förutsättningar att hitta någon att träna med också, som kan sporra dig att pressa dig lite till. Lycka till!
Snabb
1979 • Malmö
#3
29 mars 2009 kl 16:43
Gilla
Jag tycker du tränar mycket redan nu. Om du dessutom har ökat träningen nyligen så är det kanske vanskligt att öka den ännu mer redan inför årets säsong.

Sen är väl ett bra tips att inte lyssna så mycket på tips, det finns alltid dem som tränar mycket mer och många har hållit på med löpning längre tid än du, ex. Mustafa Mohamed tränar "11-13 pass i veckan, 15-17 mil per vecka."
1981 • Göteborg
#4
29 mars 2009 kl 17:40
Gilla
Helena ( frågorna du ev ska ställa dig )

- Hur mycket tid kan du lägga ned på träningen ?

- Hur mycket tid kan du lägga ned på att vila ?

- Vad är ditt långsiktiga mål med löpningen ?



1976 • Helsingborg
#5
30 mars 2009 kl 10:48 Redigerad 30 mars 2009 kl 10:50
Gilla
I mitt tycke ( obs inte allas ) så behöver du inte fundera på vila eller återhämtning efter vanliga distanspass, själv kan jag springa 2 mil två dagar på raken, däremot när du har någon intervallträning så bör du nog ha någon form av vila efreråt, som att köra intervaller på onsdagen och ta ditt 5 km lopp på torsdagen!
själv har jag 2 dagars vila i veckan fredag och söndag, men ska ev ta ner det till en dag bara!
nackdelen med att öka din träningsdos är att om du gör det för snabbt så blir du lätt skadad! ( se bara på mig själv!)
sen så vet jag inte vad ditt egna mål för din löpning är!
men vad jag läser så kör du endast distans, för att bli riktigt snabb så måste du köra intervaller oxå!
gå gärna med i en klubb och få någon att springa med, så ger du inte upp när tröttheten börjar tära på dig! ( som det var i mitt fall )
själv tränade jag i genomsnitt 70 km per månad förra året, gått med i en klubb och ligger förnärvarande på 250 km per månad, och märker tydliga resultatförbättringar!
Lycka till
1985 • Bohus
#6
30 mars 2009 kl 19:51
Gilla
Oj va roligt med så mycket respons! Tack så mycket!=)

Har egentligen inte satt upp så tydliga mål, bara att jag vill bli jättegrym ;o) Jag är supermotiverad och är inne i en period där jag tycker löpning är hur kul som helst! Känner att jag har många bra förutsättningar just nu med för att bli riktigt bra: tid för träning och vila finns, jag sover bra, äter rätt hälsosamt osv. Och nu när våren har lovats att göra entre i veckan kan jag inte annat än att jubla =)
Men jag ska helt klart börja köra lite intervaller!
Och nu under våren finns det ju massor av träningskvällar inför gbg varvet man kan följa med på!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.