Löpning Tävlingar & Motionslopp 5 inlägg 120 visningar

Oslo Marathon 2009

Mattias
1972 • Jönköping
#1
18 april 2009 - 18:24
Gilla
Hej. Då jag känner mig mogen för mitt första marathon till hösten har tittat på två lopp. Det är Berlin och Oslo marathon som har fångat mitt intresse. Då Oslo kommer att funka bättre logistiskt för mig funderar jag lite starkare på det alternativet.

Är det nån som har nån erfarenhet av loppet? Är det bra arrangerat? Jag har förstått att det är ganska så få deltagare i själva loppet. Det är det som gör mig lite tveksam. Det hade varit kul att springa sitt första marathon med många andra löpare och mycket publik. Är nån som har nån erfarenhet av Oslo marathon vore det kul om ni kunde delge dom.
2006 • Alingsås
#2
18 april 2009 kl 18:55
Gilla
Du har ju ett lopp i din egen stad i höst. Är det inte lämpligt att debutera på hemmaplan där du kan banan innan och utan?
Mattias
1972 • Jönköping
#3
18 april 2009 kl 19:16
Gilla
Det är jag väl medveten om. Men min tanke med mitt första marathon är att göra en rolig grej över det hela. En upplevelse utöver det vanliga.

Då jag bor ca 500 meter ifrån Växjösjön ( Loppet går åtta varv runt sjön) tränar jag runt där 4 ggr i veckan. Hur roligt är att byta om hemma för att sen springa åtta varv för att sen hem och duscha? Nej mitt första marathon vill jag ska vara nåt extra.
1954 • Falun
#4
18 april 2009 kl 20:26
Gilla
och så menar du att Oslo är något riktigt extra? Sorry, men att jämföra Berlin med Oslo när vi pratar marathon får mig att dra lite på smilbanden :-)
1974 • Kristinehamn
#5
18 april 2009 kl 21:09
Gilla
Sprang Oslo Marathon 2007. Det är ju i jämförelse med andra marathon mycket litet och ibland sprang man i stadsdelar där jag inte tror att de boende hade en aning om att det pågick ett lopp. Och bansträckningen österut, ut i ett industriområde, är väl inte den vackraste. Man springer en bana på 21 km två varv. En fördel är att anhöriga, med minimal förflyttning till fots, kan se löparna ca åtta gånger. Sen ser jag det själv som en stor fördel att man kan anmäla sig nära inpå loppet och inte som inför Sthlm marathon måste bestämma sig mer än ett halvår i förväg, långt innan man vet hur t ex småbarnsbaciller kommer att påverka träningen inför loppet.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.