Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 548 visningar

Vad göra mot KRAMP?

1970 • Sala
#1
25 april 2009 - 20:23
Gilla
Idag sprang jag Munkastigen trailrun, 44 kilometer skapligt tung terränglöpning varav den sista milen på grusväg. Allt gick över förväntan och jag blev mycket nöjd med tiden och placeringen (4.19, 13e). Jag hade ork kvar i kroppen och nån vägg såg jag inte skymten av. Problemet var krampen som kom som ett brev på posten efter att vi kommit upp på grusvägen. Både vaderna, låren och vadernas utsidor krampade i olika omgångar och jag fick stanna ofta för att stretcha och gå för att få bort det. Jag ska också nämna att jag drack ordentligt under loppet (maxim sportdryck) och hade också två Maxim Gel med mig, dessutom åt jag en banan. Jag åt ordentligt innan loppet, nästan så jag var orolig för att bli illamående.

Vad ska jag dricka eller äta för att minimera risken för detta? Det är extra trist när man för övrigt känner sig pigg. Finns det några kolhydratgeler som är lite extra bra för att förhindra kramp. Annat att äta och dricka som är enkelt att ta med sig?
1975 • Uppsala
#2
25 april 2009 kl 21:40
Gilla
Jag hittade en hel del intressant information här som jag tycker stämmer in med mina kramperfarenheter: http://www.sportsscientists.com/2008/01/featured-series-on-science-of-sport.html
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.