Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 971 visningar

Ryggvärk

Olof
1975 • Göteborg
#1
3 juni 2009 - 13:53
Gilla
Hej,

Jag har i ca ett år haft ont i ländryggen, inte någon stelhet utan mer värk som kommer under dagen. Ibland har jag också känt värk i båda sätesmusklerna, ofta en åt gången och även smärte ner på baksida låren. Ibland också värk i vaderna och några få gånger även ner mor foten. Värken i ben kan vara pulsande ett par gånger för att sedan försvinna. På morgonen när jag vaknar känner jag ingenting, det kommer under dagen. Sedan värken kom för ett år sedan har det sakta blivit bättre månad för månad. Har inga jätteproblem med ryggvärken men jag vill bli av med den. Har inga problem att träna. Jag har tränat bål, mage och rygg.

Jag löptränar ca 5 ggr per vecka. Läkare har knackat på knät för att se om jag har diskbråk och hos sjukgymnast har jag böjt ryggen bakåt o frammåt men hon trodde inte på diskbråck. Kan det vara diskbråck ändå?

Inte helt ovanligt med ryggvärk för löpare, är det någon som har erfarenhet eller känner igen mina symptom?

Mvh
Olof
1972 • skepptuna
#2
11 juli 2009 kl 15:17
Gilla
Hej,

Jag har samma bekymmer när jag anstränger mig, Det känns som att någon trycker in en kniv ( till vänster om rygggraden) om man stor bakom mig.
Så får jag även bekymmer med andningen.Är det så det känns?

Jo
Ann-Sofie
1968 • Gräddö
#3
11 juli 2009 kl 15:41
Gilla
Hej Olof!
Det kan ju finnas många orsaker till ryggont och jag är ingen expert men här kommer nåt att tänka på:
Har man ont på framsidan finns ofta orsaken på baksidan och tvärsom. Stretchar du höftböjaren eller är den kanske för kort? Dras du med någon överansträngningsrelaterad inflammation som sätter nerver i kläm? Har du tillräckligt bra skor?
Hoppas du får ordning på det här och slipper ha ont.
1973 • Göteborg
#4
11 juli 2009 kl 17:35
Gilla
Hej Olof!

Jag tycker du bör gå till en naprapat. Jag har varit på ryggakuten i göteborg och de är riktigt duktiga! De både behandlar och talar om för dig vad du måste göra för att slippa ryggvärk i framtiden.

Mvh
Niclas
Olof
1975 • Göteborg
#5
11 juli 2009 kl 20:07 Redigerad 11 juli 2009 kl 20:08
Gilla
Hej,

Har egentligen inte några större problem längre, det har klingat av mer och mer.
Svårt att veta orsaken till mina problem. Men jag har kört mycket stretch av höftböjare, baksida lår och sätesmuskel tillsammans med magövningar, ryggövningar och stabilitetsövnigar. Detta borde alla löpare köra i förebyggande syfte.

Jag har bytt skor en ggr per år tidigare men borde nog byta oftare. Kör nu Sporttrack där jag loggar mina träningspass och kan nu direkt se hur långt jag sprungit med mina skor, får då svart på vitt att man borde byta mycket oftare.

smeets jo: Nej jag har inte haft så ont. Disken som bråkar för dig?

/Olof
1972 • skepptuna
#6
12 juli 2009 kl 17:04
Gilla
Ja Olof jag börjar fundera på om det är disken som bråkar. Dax att kolla upp min ryggrad.

Lycka tiil nu!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.