Löpning Tävlingar & Motionslopp 6 inlägg 2132 visningar

Två halvmarathon på två veckor

1984 • Mora
#1
24 april 2010 - 22:16
Gilla 
Hej!

Jag är anmäld till Kungsholmen runt den 8 maj och ska springa halvmarathondistansen. Jag såg nu att det den 1 maj är Sunne löparfest och eftersom jag kommer att vara i de trakterna under den helgen känns det lite lockande att springa halvmarathon även då. Är det möjligt att springa två halvmarathon med en veckas mellanrum och samtidigt hinna återhämta sig relativt väl däremellan?

Ett alternativ är att satsa på halvmaran i Sunne och sen ta det lite lugnare på Kungsholmen runt eller att springa en kortare distans vid något av loppen, eller att skippa Sunne helt. Samtidigt känns det lockande att se vad som går att klara av
Hans A
1967 • Västerås
#2
24 april 2010 - 22:31
Gilla 
Kör för fullt i Sunne!!!
Ta det sedan lugnt veckan efter med bara något enstaka träningspass.
Känn efter den 8 på Kungsholmen, troligen kan du köra för fullt även då :-)
Lycka till!!!
Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#3
24 april 2010 - 22:35
Gilla 
Det är inga problem med en vecka i mellan, om man tar det lite lugnt vid första loppet, det finns folk som springer hel marathon varje vecka när det finns lopp tillgängligt, och ibland dubblerar dom med lopp både lördag och söndag. Så ta det första loppet som en bra träningsrunda.
1964 • Perstorp
#4
24 april 2010 - 22:40
Gilla 
Mycket sitter mellan öronen,vill du kan du,och har du inte gjort det så vet du inte
Gör det med förutsättning att du klarar det. Positivt tänkande och lyssna inte på
nejsägarna. Efteråt vet du och dina mål kan flyttas ännu en bit fram.

Med förhoppning om lyckat resultat hälsningar Anders.
1984 • Mora
#5
24 april 2010 - 23:19
Gilla 
Tack. Det är alltid kul att testa och se vad man klarar av. Vem, vet, en dag kanske jag står där och springer mara efter mara vecka efter vecka men det dröjer nog än ett par år =) Oavsett hur det kommer att gå så blir det åtminstone två längre pass som kommer att hållas i ett högra tempo än på träning.

Jag har inte sprungit något av loppen tidigare men banan i Sunne verkar flack och fin. Även och om det är mycket flängande fram och tillbaka borde det inte bli alltför trångt och möjligheten finns därmed att göra en bättre tid än på Stockholm halvmarathon i fjol där jag periodvis upplevde det svårt att komma förbi folk. Om inte, blir det revansch på Kunsholmen runt =),
Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#6
24 april 2010 - 23:40
Gilla 
Kanske bör man undvika att ge riktigt allt i ett längre lopp så här tidigt på året, för mej har det hänt att det gått ovanligt bra vid något lopp, och sedan har det gått tungt en längre tid, som påverkat träningen negativt, liksom tiderna vid loppen närmast efter.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.