Löpning Kläder, Skor & Prylar 16 inlägg 8661 visningar

Bra lurar som sitter fast.

Jennie Ohlson
1980 • Södra Sunderbyn
#1
25 april 2010 - 13:21
Gilla
Jag har alltid musik i lurarna när jag springer, så jag slipper höra mig själv flämta fram. :)

Men lurarna hoppar ju ur hela tiden och jag får hålla på att stoppa i dom och justera, vilket stör mitt fokus och jag lessnar.

Så har ni några tips på bra lurar som passar till en SonyEricson-mobil?
1969 • Sala
#2
25 april 2010 kl 14:01
Gilla
Jennie, jag tycker att man hör sitt flämtande ännu om man har hörlurar. Dessutom missar man fågelkvittret. Men på långpasset i går hade jag hörlurarna på, ett par Sannheiser CX 300, som är in-ear och därmes sitter ordentligt fast. Denna modell är något dyrare, men ger bra bas och hyftsad kvalitet. Men de passar kanske inte till en mobil.
1978 • Göteborg
#3
25 april 2010 kl 14:51
Gilla
Jag känner igen problemet. Har haft lurar med bygel och vanliga in-ear av olika slag, men inget fungerade bra. Lösningen är en in-ear med öronbygel, du hänger helt enkelt luren på örat.
http://www.consumer.philips.com/c/hoerlurar/shs8100_10/prd/se/

Finns naturligtvis fler varianter!

/Martin
Jon Uhre
1980 • Helsingborg
#4
25 april 2010 kl 18:04
Gilla
Kan bara hålla med om att Sennheiser CX 300 är bra. Jag har själv CX 300 II som kom för ett tag sedan. Inte världens bästa ljudkvalité, men ok och ganska bra tryck i basen.
Magnus Hansson
1980 • Älvdalen
#5
25 april 2010 kl 18:13
Gilla
Har också haft endel problem med lurar. Tills jag provade Sony Ericssons Handsfree HPM-66. Först använde jag telefon som spelare men det blir lite väl slitsamt på den. Sen köpte jag en liten philips mp3a och använder samma lurar. Det blir inte så lång sladd på den när man delar handsfreen men det går utmärkt om mp3n sitter fastknäppt på kragen. Helt omöjligt att de lossnar samt att de inte är så täta som ett par in ear.
1971 • Malmö
#6
25 april 2010 kl 19:03
Gilla
Antagligen är det bara jag, men Iphonehörlurarna passar mig ypperligt och stannar bergfast utan att skava.
1992 • Röke
#7
25 april 2010 kl 20:42
Gilla
Jag kör med en öppen lur, Koss Porta Pro (http://cdon.se/hemelektronik/koss_porta_pro_ear-pad_-_black-524807).
Galet bra ljud, och den är så pass lätt att den sitter fast åtminstone på mitt huvud. Iom att den inte sitter "inuti" örat slipper du dessutom att vibrationer från sladden kommer in i örat (ett störande ljud som kommer med vissa lurar). Sen att det går att höra omgivningen också är ett stort plus (om det kommer bilar). Enda nackdelen är att de kan vara knepiga att kombinera med vintermössa som täcker öronen.
Sofia edlund
1990 • luleå
#8
27 april 2010 kl 13:25
Gilla
själv kör jag med dem som följde med min mobil inte dem bästa bara enkla som man stoppar in i öronen, men ett enkelt knep är att använda ett hår band i polyester,finns på åhlens för ca 35 kr,använder det jämt då slipper man det där problemet..=)
Gustaf Hermansson
1972 • ÅKERSBERGA
#9
27 april 2010 kl 14:17
Gilla
Frågan har varit uppe förr i andra trådar och jag svarar samma sak nu som då:

Jag har testat alla möjliga in-ear varianter:
Enkla modeller som följt med apparaten ifråga vare sig det är en bärbar cd, ipod, annan mp3-spelare, mobil eller annat.
Både vanliga in-ear och sådana med bygel som man hänger på örat.

Alla hoppar ur eller sitter dåligt, oavsett hur delen man stoppar in i örat är konstruerad. Många har saluförts just som "sportmodell som sitter bra i örat även under jogging" men det funkar inte för mig.
De flesta av dessa hade dessutom dåligt ljud (svag volym och/eller alldeles för dålig bas)

Jag har även haft dem under mössan (vilket ev. kan motsvara tipset om att ha ett hårband till hjälp?) men det blir snarare värre.

Jag har ännu inte testat lurar där bygeln är placerad bakom nacken, skulle ev. kunna funka bättre?

Det enda som funkar för mig är mina gamla hederliga DJ-lurar (modell större).
De sitter kvar utan att flytta sig och ljudet/basen är bra.
Nackdelarna är att de är klumpiga, ser roliga ut (?), man blir svettig om öronen och det är en himla massa kabel (3m) att hålla reda på.

Plus dock om det är kallt ute, då värmer de öronen bra.

Att de inte släpper in/ut så mycket ljud kan vara både en för- och nackdel, man slipper bakgrundsljud, vind som blåser och annat oväsen, men det krävs större försiktighet i trafikerade områden.

Jag kan bara konstatera att mina öron tydligen inte är kompatibla med flertalet (in-ear-)hörlurar på marknaden, dock verkar många andra kunna använda dessa utan problem. Jag tycker inte att jag springer på något överdrivet konstigt sätt (så att hörlurarna ramlar ut lättare) utan skyller på mina örons utformning.

Men lycka till med letandet och skriv gärna ifall du hittar "mirakellurarna" :)
1966 • Hammenhög
#10
27 april 2010 kl 14:33
Gilla
Har haft alla möjliga och omöjliga modeller och aldrig blivit riktigt nöjd tills jag köpte mig ett par Sennheizer PMX80. Dessa "bygel" lurar kan jag verkligen rekomendera! Bra tryck i basen etc..Sen gör det inte saken sämre att man kan spola dom under kranen när man kommer hem (vattentäta). Köp Köp Köp!
1975 • Alingsås
#11
27 april 2010 kl 18:50
Gilla
De enda som funkar på mig är http://www.sonyericsson.com/cws/products/accessories/overview/hpm-88?cc=se&lc=sv De sitter skitbra o har inte ramlat ur en enda gång. Dessutom tycker jag ljudet är bra.
Karin
1983 • Stockholm
#12
27 april 2010 kl 20:12
Gilla
Jag har haft de från Philips som Martin Ljungberg länkar till och jag var jättenöjd med dem. De gick sönder efter lite drygt ett år tyvärr, men fram till dess gav de mig mycket glädje. Inte världens absolut bästa ljud, men ändå tillräckligt bra för att vara njutbart. Jag har jätteproblem med in-ears och öronsnäckor, det är sällan jag hittar något som funkar öht. Nu använder jag Koss Porta Pro. De sitter bra men är mer skrymmande att ha med sig och läcker alldeles för mycket ljud för att man ska kunna ha dem bland folk.
1981 • Borås
#13
27 april 2010 kl 20:22
Gilla
Jag har testat de flesta i denna tråden utan de med öppen lur och inget har fungerat då jag blir så svettig i örat.... De med bygel tycker jag sitter för dåligt!

Sedan köpte jag ett par Sennheiser PMX80 Sport II med en bygel runt huvudet och de fungerar riktigt bra men klart allt ljud omkring stängs inte ute men annars fungerar de helt klart bäst av de jag testat:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=348021
Fredrik Qvarfort
1978 • Bergby
#14
27 april 2010 kl 22:13
Gilla
Jag hade oxå samma problem med lurar som hoppade ur örat, testade både vanliga och in-ear med samma resultat. Lösningen var ett par lurar med ordentliga byglar som man låser fast runt örat (ser ut som http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=21545). De är dock inte är så diskreta så de passar bara på löprundan, hade jag köpt nya idag finns det diskretare varianter med byglar (som ser ut som http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=284533) som passar både på löprundan och i vardagsmiljö, så slipper man växla mellan två par.
Gabor
1962 • Göteborg
#15
27 april 2010 kl 22:30
Gilla
Jag har också besvärliga örongångar och problem med att hörlurarna ploppar ur efter ett tag. Använder nu ett par in-ear lurar från Cresyn som jag är grymt nöjd med!- framförallt p g a den suveräna ljudkvalitén. Dessutom sitter dom säkert på plats om jag drar ner Buffen litegrann över öronen (luren har som ett litet "skaft" som löper utanpå örat- och som gör den lätt att hålla på plats med ett hårband av något slag).

Även utan hårband sitter dom hyfsat i örat.
http://www.webhallen.com/hemelektronik/90234-cresyn_horlurar_in-ear_c750e

Sprang tidigare med Sennheiser PMX80 (inte den senaste modllen dock) som är helt OK lurar- men ljudkvalitén är ite alls i samma klass! Desutom tyckte jag att man blev öm i örongången på långpassen då dom kunde skava lite
1965 • Uddevalla
#16
27 april 2010 kl 22:35
Gilla
Som vanligt försöker oxå jag lyssna på musik när jag springer, vilket är suveränt skönt, jag har ett par Philips´ "in ear" som ger bra ljud, men även dessa ramlar ur alt för ofta. jag har märkt att de sitter lite bättre om man fuktar dem lite innan man sätter i dem, men de ramlar ändå ur med jämna mellanrum irrriterande-
MEN I DAG när jag var ute och sprang , 50i11e gg jag skulle sätta tillbaks luren, prövade jag av någon anledning att stoppa in den upp o ner (sladden rakt upp/lite bakåt) och till min förvåning satt den kanon, jag vände den på vänster öra oxå. båda satt kvar utan problem resten av passet. Jag blev lika överrAskad som piloten som inte fick landningstillstånd på Island

När jag sprungit färdigt försöker jag gå ca 5min i skogen utan lurar, fåglarna är trevliga ett lyssna på nu.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.