Löpning Tävlingar & Motionslopp 8 inlägg 8215 visningar

Tips inför vansbro....

Björn
1978 • Myggenäs
#1
9 juli 2010 - 15:50
Gilla
Någon som har någon bra taktik eller tips innan man hoppar i vattnet på
söndag?
1978 • Västra Frölunda
#2
9 juli 2010 kl 17:38
Gilla
Det viktigaste är att ha tränat på att simma i våtdräkt och öppet vatten i förväg och det antar jag att du har gjort.

Under själva loppet kan du tänka på att simma mitt ute i Vanån första 2 km (mest hjälp av strömmen) och nära bryggan när du har vänt upp i Västerdalälven (minst motström).
Sandra
1981 • Torsby
#3
9 juli 2010 kl 18:11
Gilla
Ett helt annat råd är att klippa ner alla naglar och hoppas att de flesta andra gör samma sak! =D
Jenny Norrby
1984 • Stockholm
#4
9 juli 2010 kl 18:39
Gilla
Om du är frusen så är det bra att smörja in armar och ben i vitt vaselin, funkade jättebra för mig förra året. Då var det iofs betydligt kallare i vattnet då än det är i år.

Annars är det bara att simma på =)
Mattias
1983 • Stockholm
#5
9 juli 2010 kl 20:11
Gilla
Jag har ingen våtdräkt.... Är det verkligen nödvändigt med vaselin eller ullfett?? Hur stor skillnad gör det? Jag simmar bröstsim och det lär ta mer än 1timme.

Nu är det 18,7grader i Västerdalälven där det är motströms och vad jag förstått kan det var nån grad varmare i den andra ån man simmar 2km i.
Erik
1976 • Stockholm
#6
9 juli 2010 kl 21:07
Gilla
Med en bra våtdräkt får du både bättre flytförmåga och värme.
Insmörjd med fett får du värmen.

Kylan gör att du kommer tappa energi och det går långsammare. Men handlar det bara om att ta sig igenom och du är säker på att klara sträckan utan några större problem så kan du simma i bara badbyxor. Det kanske inte blir samma njutning men visst finns det de som simmar i bara badbyxor.
Mattias Thorén
1979 • Malmö
#7
10 juli 2010 kl 00:02
Gilla
Det viktigaste är att slicka bryggan när man vänt upp i Västerdalälven, jag brukar ligga så nära att jag delvis har armen under bryggan när jag dra högerarmen.

I fjol startade jag längst till vänster på stranden, då kan man springa en bit i halvdjupt vatten (delvis i vassen) i början och slippa fastna i gröten i mitten. Kan tänka mig att det kan bli rätt trångt i senare starter då de flesta simmar bröstsim (det är trångt nog i första där alla crawlar...).

Lycka till!
Mattias
1983 • Stockholm
#8
13 juli 2010 kl 22:39
Gilla
Tips efter Vansbro...

Det går inte att simma fort längs bryggan i slutet för där simmar alla jättetrötta simmare.

Jag simmade i badshorts och det gick hur bra som helst, jag frös ingenting (19 grader i vattnet). Använde vare sig vaselin, ullfett eller dylikt. Dessutom var det rätt kul att stå nästan ensam utan våtdräkt.

Det är trångt i starten och vid målet. Vill man undvika trängsel i starten får man helt enkelt köra hårt får att komma iväg. Vid målet är det bara att gilla läget och trixa sig fram.

Det är långt att gå från parkeringen till målet där man hämtade ut startbrevet med badmössa, chip, etc. och sen behöva gå tillbaka 2km till starten. Var rätt trött innan start pga denna långpromenad i tryckande värme =) Kom alltså i god tid!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.