Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 695 visningar

Underlig träningsvärk=bakterier?

1965 • Kungsholmen
#1
22 juli 2010 - 21:51
Gilla
Jag har drabbats av ett underligt träningsvärk. Jag har aldrig haft något liknande under alla år som jag löpt och då jag nyligen fått diagnosen öroninflammation i hörselgången och hunnit löpa 4-5 ggr med pågående infektion så oroar jag mig för att värken har med bakterier från örat att göra? Är detta rimligt?

Historien är att jag fick ont i örat förra tisdagen. Troode det var en finne i hörselgången och sprang två gånger on-to utan problem. På fredag började örat vara lite, jag troode fortfarande på att det var en finne och tog ett pass på lördagen, efter ca 3-4 km börjar lårmusklerna värka som om jag har kraftig träningsvärk från förra passet och jag är stum hela rundan.
På måndagen sprang jag 20 km och efter ett par km började värken igen och jag var rejält stum i låren hela sista 10 km. Ca 5-10 minuter efter avslutat pass kunde jag knappt gå nerför trappor.
Jag vilade 2 dagar och hade ingen känning i låren och testade ikväll ett 10 km pass igen. Återigen började låren värka efter ca 1 km och ömmar rejält efteråt.
Jag är van löpare och löper normalt ca 30-40 km/v så det är inga nybörjarproblem.

Öroninflammationen är i den yttre hörselgången och jag har inga andra symptom än svullnad just nu. Har inte haft feber eller nedsatt allmäntilstånd, eller ens stor smärta. Jag har nu fått örondroppar med kortison + antibiotika för behandling och eftersom infektionen är lokal i huden i ytterörat trodde jag inte att det kan vara skadligt med lite träning.
Är det rimligt att tro att musklevärken har med öroninfektionen att göra? Känner ni till liknande fall där bakterieinfektion kan ge muskelvärk på andra delar av kroppen?

Vad kan det annars vara som orsakar så långvarig och underlig träningsvärk. Jag har aldrig haft något liknande,
1978 • Malmö
#2
23 juli 2010 kl 14:57
Gilla
Det låter ju verkligen inte som något som ska spekuleras i av folk på ett löparforum. Har du inte redan gjort det så ring sjukvårdsupplysningen och låt dem ta ett beslut om vad som ska göras. Vad jag har för mig är att man inte ska anstränga sig med en inflammation i kroppen då den kan pumpas runt och sätta sig i andra delar än det ursprungliga och fan vet om det inte kan påverka hjärtat också i så fall. Som sagt, ring sjukvårdsupplysningen, de finns för att du betalar skatt så det är lika bra att utnyttja dem!
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
23 juli 2010 kl 17:37
Gilla
Håller med, detta ska du absolut kolla upp. Infektioner kan sätta sig på hjärtmuskeln och så kan man ha tagit sitt sista löpsteg.
Det kan ju också var något oskyldigt som att kroppen är upptagen med att fixa örat och hinner inte laga skadade muskelfibrer som den brukar. Men det är bara spekulation från min sida, chansa inte. Förresten är det ju inte bra att springa just nu om min alternativgissning är rätt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.