Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 5095 visningar

Lätt bristning i vaden 1 vecka före Midnattsloppet, vad göra?

Christer Österlind
1963 • Märsta
#1
11 augusti 2010 - 09:53
Gilla
Har tränat för att nå målet 44-45min på milen, Ligger på 45 vid träning just nu. Midnattsloppet har varit moroten. Ute på min 12Km runda i Söndags brände det till i höger vad efter ca 6km. Kunde inte fortsätta springa men väl gå hem. Lindade direkt vid hemkomst Rejält öm Söndag kväll och Måndag. Tisdag bättre. Idag Onsdag kan jag stretcha och känna mig bara stel. Nästan ingen smärta. Frågan är då, borde jag avstå ifrån Midnattsloppet? Kan skadan väsentligen förvärras eller "bara" gå upp igen.Är inget löpfreak men gillar att ha bra kondition för att klara av freerideskidåkning under vintern. Vill inte äventyra skidsäsongen.
Tack på förhand för alla råd!
Christer
Christer Österlind
1963 • Märsta
#2
11 augusti 2010 kl 14:20
Gilla
Tack för input!
Ja, jag skall ta mig en rejäl funderare även om det känns surare än surt!. Jag kollar upp Hässelbyloppet då det vore kanon att få det på "papper" att målet är nått. Känns det bra kanske jag lufsar med i halvfart på Lördag i vilket fall bara för att det är ett kul event!

Christer
Viktoria
1974 • Stockholm
#3
11 augusti 2010 kl 17:17
Gilla
Hässelbyloppet kan jag också rekommendera, lättlöpt och absolut inte fullt ännu!
Oldboy
1952 • Danderyd
#4
11 augusti 2010 kl 21:20
Gilla
Christer spring inte alls på lördag! Det går fler lopp, Hässelbyloppet är säkert jättebra men du kan hitta lopp tidigare om du har svårt att vänta.
Enligt naprapaten jag konsulterade senast tar en muskelbristning 7-10 dagar för primärläkningen, innan dess bör man inte springa alls. Sedan kan man börja jogga lätt om man är helt smärtfri.
Några dagar efter bristningen kan man stretcha försiktigt och göra lättare styrketräning, ev massera lätt för att musklen ska läka rätt och inte få ärr och knutor invändigt.
Jag fick just bristning i vaden, påbörjade Lidingöloppet efter fyra dagar (kändes inget i början), bröt efter en mil, sprang ett marathon tre veckor senare efter en riktig rehabilitering men kände ändå av det från 17km då jag bytte löpsteg mm för att spara vaden maximalt och det höll. Det tog längre tid att bli smärtfri sedan skadan gick upp så gör en riktig rehab från början och spara tävlingar tills du har kunnat träna hårt igen.
Christer Österlind
1963 • Märsta
#5
12 augusti 2010 kl 09:15
Gilla
Ok, verkar som att jag skall sansa mig och inte förvärra skadan, alltså avstå. Skall springa Bellmanstafetten med jobbet också. Vore surt att behöva banga där också för att jag är för het på gröten.
Som ni säger, det går fler tåg innan snön lägger..

Tack!
Christer
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.