Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 9794 visningar

ont utsida höft

Karin Eriksson Dahllöf
1971 • Nossebro
#1
1 oktober 2010 - 13:32
Gilla 
Jag tränar ofta perioder i mitt liv, sista året när jag sätter i gång att träna löpning så får jag jätte ont på utsidan av höften, det krampar och gör jätte ont flera dagar efter ett pass. tränar ungefär 2 ggr iveckan och springer på grus/asfalt. Någon som vet hur jag ska göra för att det ska försvinna? Kan bara promenera u och det vill jag inte. Kan det hjälpa med streching? Snälla hjälp mig?
Jacob Påhlman
1977 • Bromma
#2
1 oktober 2010 - 13:41
Gilla 
Jag har haft liknande problem med skillnaden att smärtan gick över när jag slutade springa.

Jag stretchade bort problemet. Kolla på www.hemövnings.se och specifikt löparknä: http://www.hemovningar.se/hem/oevningar/knae/loeparknae.aspx

Stretcha framsida lår, höftböjarna, baksida lår samt sätesmuskeln.

Jag fick tämligen omedelbar effekt och helt fri från besvär efter ett par veckor. Har ibland något som skulle kunna vara falsk ischias som botas på samma sätt, för min del.

/Jacob
Jenny Viklund
1983 • Örebro
#3
1 oktober 2010 - 15:15
Gilla 
Stretching kan hjälpa om det är stelhet som orsakar problemen, men det kan likagärna vara svaghet. Googla efter övningar som STÄRKER musklerna gluteus medius och minimus. Enligt en vän som är utbildad sjukgymnast är det två muskler som många kvinnor är väldigt svaga i och då får man den där krampande känslan.

Jag har haft stora problem med just de två musklerna men efter mycket promenader (en hel del i kuperad eller eländig terräng) och många yogatimmar där jag anpassat sekvenserna så att man jobbar med att stärka nämnda område så har jag blivit mycket bättre.

Sen vet jag också att min viktnedgång på snart 20 kg har bidragit till att jag har mindre ont, så om du drar på en större övervikt kan det vara en bov i dramat också.

//Jenny
1980 • Västerås
#4
1 oktober 2010 - 19:03
Gilla 
Jag har samma bekymmer sedan några månader tillbaka.

Springer jag lugnt funkar det helt ok, men så fort tempot trappas upp, så hugger det till var och vartannat steg. Kan göra riktigt ont när jag ligger på sida i sängen, samt när jag kör bil.

Det som hjälper mig är balansplatta, och höga knälyft - så ofta och mycket som möjligt.

Karin Eriksson Dahllöf
1971 • Nossebro
#5
2 oktober 2010 - 21:38
Gilla 
Tack för tipsen!!
Ingela
1976 • Järna
#6
3 oktober 2010 - 09:51
Gilla 
Jag har också haft rejält ont i höften (kunde knappt komma upp ur sängen och kände mig väldigt stel) men detta försvann när jag köpte nya skor (löplabbet) och började stretcha....
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.