Löpning Träning 2 inlägg 4758 visningar

Hur lång tid tar det ?

1972 • Dalsjöfors
#1
16 december 2010 - 12:39
Gilla 
Hur lång tid behöver man träna för att komma ner i km-tid.
Finns det någon ungefärlig skala på låt oss säga.
1års regelbunden löpning, 20 km/vecka ger 5:30 ?
2års regelbunden löpning, 20 km/vecka ger 5:00 ?

Självklart spelar ju vikt,ålder mm in men även sådana parametrar borde ju kunna vägas in. För en som bara löptränat i 6 månader vore det intressant och veta ungefär i framtiden när man kan räkna med att uppnå en viss km-tid
1981 • Dals-Ed
#2
16 december 2010 - 19:44 Redigerad 16 december 2010 - 19:44
Gilla 
Skulle nog vilja påstå det är helt omöjligt att säga ens med en mängd fast parametrar eftersom det är så otroligt individuellt. Mycket bygger också på hur mycket du är beredd att härda ut när det känns som jobbigast, dagsformen, mental styrka, vilken typ av träning du gör (långpass, intervall, kombination, helt annan träning) osv.

Går du från noll löpning och får en regelbunden träningsdos i veckan kommer du kapa stora mängder tid relativt snabbt men vad som händer därefter när du ska upp till nästa nivå är egentligen helt upp till dig själv och hur mycket du vill kämpa på. Det kan två veckor, två månader eller två år.

Skulle dock tipsa att sätta upp ett konkret mål och kanske följa ett träningsschema i början. Då har du efter en tid svart på vitt vad som funkar eller vad som inte funkar och vad som kanske behövs ändras.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.