Löpning Träning 2 inlägg 1509 visningar

Ev. problem med hälsena under löpning med VFF:s

C T
1990 • Ljungby
#1
26 februari 2011 - 22:53
Gilla 
Hejsan allihopa!

För en månad sedan köpte jag ett par VFF:s och började springa. Jag springer extremt korta sträckor 6 dagar i veckan ungefär. Började lågt och är nu uppe i hela 1,5 km ;) I början hade jag tydliga känningar i vaderna (helt naturligt), efter att ha justerat löpstilen är mina vader nu betydligt mindre utsatta.

Men nu har jag börjat få lite känningar i hälsenan. Det gör inte ont och det är ingen krampkänsla utan den bara "känns" mer än vanligt. Har haft känslan i två dagar nu.
Kan det ha med kylan att göra, TMTS eller något annat? Någon annan som varit med om liknande?
Susanne Gustafsson
1968 • Nyhamnsläge
#2
27 februari 2011 - 22:17
Gilla 
Du springer i och för sig inte så långt, men kanske skulle du ge kroppen någon dags vila mellan löppassen ändå? Om du inte alls löptränat tidigare är det en omställning för kroppen och senor, leder och allt måste vänja sig. Jag fick själv problem med hälsenorna förra året när jag började jogga. Då sprang jag både för ofta, för långt och körde dessutom intervallpass då och då. Det höll inte särskilt länge... Mitt råd är, lyssna på kroppen innan det är för sent. Lägg in annan träning vissa dagar. Du kanske skulle köra lite tåhävningar också (du kan söka här på forumet om hur du ska göra). Lycka till!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.