Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 2814 visningar

känningar i sätes muskeln

Maria Forslund
1972 • vålberg
#1
20 mars 2011 - 20:55
Gilla
Har fått känningar i sätesmuskel när jag springern över 6-7 km, tips tas tacksamt emot!!
1965 • Eksjö
#2
21 mars 2011 kl 08:39 Redigerad 21 mars 2011 kl 08:46
Gilla
Jag får ofta känningar där sedan jag började med VFF, dock inget negativt som jag ser det, ren träningsvärk, om än rejäl, rumpmusklerna är ju mer involverade i balanshållningen när man springer med mer naturligt löpsteg.

Upptäckte dock ett nytt sätt att stretcha rumpan (och korsryggen på köpet) häromveckan. Vi har ett så kallat tippbord på mitt gym, ett sånt som egentligen är avsett för att man skall kunna spänna fast fötterna och sedan hänga upp och ner en stund och sträcka ut hela ryggraden.

Genom att bara spänna fast fötterna och sedan (utan att tippa bordet, det skall vara kvar i startpositionen) med raka ben sträcka fingrarna ned mot och/eller förbi tårna uppnådde jag en stretchningseffekt i dessa områden som jag tidigare aldrig varit i närheten av. Det kändes verkligen att det tog där bak (rumpa/korsrygg) där jag var stel efter föregående löppass.

Den troliga anledningen till att det fungerar så bra är att den del av maskinen man sitter på rör sig lite bakåt/uppåt när man sträcker fingrarna mot tårna, sedan sjunker den tillbaka nedåt motsvarande antal centimeter när man själv rör sig bakåt/uppåt, eftersom fötterna sitter fast så blir det då ett slag rörelse fram och tillbaks som förstärks av sittbrädan. Gör man motsvarande stretch på golvet, med fötterna under t.ex en ribbstol, så rör sig ju golvet inte med i rörelsen fram och tillbaka på samma sätt.
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
21 mars 2011 kl 17:36
Gilla
Det finns en massa stretchvarianter på www.exrx.net
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.