Hur väl upplever ni att omräkningfaktorn 2,23 stämmer? - Löpning
Löpning Träning 8 inlägg 4150 visningar

Hur väl upplever ni att omräkningfaktorn 2,23 stämmer?

Jo
2000 • Göteborg
#1
18 april 2011 - 12:46
Gilla 
Hej,
Har två saker....

Först är jag är lite nyfiken på personliga erfarenheter av hur väl ni tycker att omräkningsfaktorn som t ex används från Gbg-seedningslopp till trolig tid till Gbg-varvet stämmer? Kanske inbillar jag mig det, men jag tycker det verkar som många lyckas springa bra mycket snabbare än den omräknade tiden. Ovanpå det så undrar jag också vad folk här kan tro jag tappar i tid om jag inte tränar på en hel månad? Har nämligen ryggproblem som inte har släppt ännu och som ni kan se av min reggade träning här så är det den senaste tiden inte mkt att hurra för :-( Målet är Gbg-varvet och Stockholms halvmarathon. Glad för lite input och pepp ;-)
1979 • Göteborg
#2
18 april 2011 - 16:48 Redigerad 18 april 2011 - 16:52
Gilla 
Jo kapacitetsmässigt platt mil mot Göteborgsvarvet (inte bara en halvmara) borde stämma när jag räknar på min egen iaf.
Sedan beror det på om man tränat på sträckor längre än en mil. Har man inte det riskerar man tappa en hel del de sista 5 km.

Kan du inte träna alls?
Om du tränar någon gång i veckan bör du inte tappa allt för mycket iaf, för träna bör man.
Jo
2000 • Göteborg
#3
18 april 2011 - 18:21
Gilla 
Tack för svar Jonas :-) Mitt mål är att komma in under 1:45 på Gbg-varvet och allra helst under 1:40 men vi får se....Jag vill slå tiden från min första halvmara som var Stockholms i sept. Gick in på 1:42:04 men tror Gbg-varvet är lite tuffare? Sprang Seedningsloppet på 44:51 så tror jag har möjlighet till det. Dock är jag rädd att tappa mycket nu. Fick ryggskott förra veckan och är inte ok än. Hade redan då missat lite träningar pga lite hektiskt privat. Tränar 1-3 gnr i v, oftast två. Och ja träna bör man...och jag kan nu gå utan större problem i alla fall :-) Dock har jag under april fått till knappa 41 km...Och det kan nog dröja några dagar till tills jag är redo för löpning...
Johan Pihl
1975 • Olofstorp
#4
19 april 2011 - 10:17
Gilla 
Har man tränat för halvmara så är det en extremt tuff omräkning, även om kvalificeringsloppet är plattarve än varvet. Själv låg jag på en faktor på 2.16 förra året, men då gick varvet väldigt långsamt pga värmen. Typiskt ligger jag på 2.05 om man tittar på kvoten mellan mina miltider omräknat till kvartsmara i förhållande till halvmara.
Om du har problem att springa, så brukar det hjälpa rätt bra att köra alternativträning typ cykel eller crosstrainer (det funkarde hygglit för mig). Ffa crosstrainern ska hålla uppe löpningen rätt bra enligt vad jag hört.
1965 • Rottne
#5
19 april 2011 - 10:51
Gilla 
Jag har själv erfarenhet från ryggskott, kunde utan ansträngning hosta mig till ett förra våren. Jag fick lite tips från min massör så jag kunde låsa upp musklerna sen använde jag min crosstrainer flitigt plus att jag började jogga och cykla. Det enda som hjälper vid ryggskott är rörelse.
Börja med att ligga på golvet och lägg upp fötterna på en stol, försök slappna av i bäckenet, när du känner att du kommer längre ner i golvet är det dags för nästa del. Sätt ner fötterna i golvet lyft upp bäckenet under inandning och sänk bäckenet under utandning., gör den övning 15 ggr. Nästa rörelse är att vagga med benen åt båda håll, fötterna fortfarande i golvet, känn efter vilken sida som känns mest stel. Lägg ner benen åt motsatt håll så långt du kan ta upp dom en bit och håll kvar en stund. Upprepa sista övningen åt andra hållet. Hoppas du blir bättre snart och kan träna normalt. MVH Ann
Jo
2000 • Göteborg
#6
19 april 2011 - 20:48
Gilla 
Tack för input Johan och Ann. Intressant med dina omräkningssiffror Johan. Om jag inte fixar jogging på torsdag så går jag till gymmet och testar crosstrainern som ni föreslog alt en långpromenad bara för att hålla igång vardagsmotionen i alla fall. Cykel är tyvärr inte min grej. Extra tack Ann för rörelseövningarna. Testade och det kändes faktiskt bättre efteråt :-) Jag som brukar vara helt passiv när jag har problem med ryggen...Bättre sent än aldrig att lära sig ;-)

1965 • Rottne
#7
20 april 2011 - 17:28
Gilla 
Vad bra att övningarna hjälpte dig, du kan göra dom när du känner att du får ont. Promenader är inte att förakta de är en bra metod att hålla igång ryggen och är dessutom skonsam. Jag tror du fixar dina lopp, jag ska hålla tummarna.
Jo
2000 • Göteborg
#8
20 april 2011 - 20:43
Gilla 
Tack Ann. Du har rätt! Hoppas din rygg håller också! Och lycka till med din träning :-) Men det viktigaste är ju att vi får vara friska och må bra! Våra kroppar ska hålla hela livet...Jag håller tummarna för dig med :-)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.