Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 3241 visningar

Stukad fot / Göteborgsvarvet

Marie Samuelsson
1958 • Nösund
#1
22 april 2011 - 23:58
Gilla
Vrickade foten när jag var ute och sprang idag. Just när det hände gjorde det jäkligt ont,men det gick över på en gång och jag kunde fortsätta springa utan att känna det allra minsta. Kom hem och var hemma ett par timmar utan att det gjorde ont,sedan började det molvärka lite och efter ett tag kunde jag nästan inte stödja på foten. Har lindat och kör med högläge.Foten är möjligen lite svullen,men bara väldigt lite.
Undrar hur lång tid detta kan ta och om ni har några förslag på alternativ träning? Oroar mig för varvet,har sprungit i 25 år och aldrig stukat fötterna VARFÖR skulle detta hända just nu :(
Ann-Kristin Karlsson
1956 • Malmö
#2
23 april 2011 kl 10:25
Gilla
Det samma hände mig när jag sprang Skrylleloppet för en veckan sen. Foten vek sig ordentligt under mig, det gjorde ordentligt ont först men linkade i mål utan några smärtor. Smärtorna kom sen och det i full styrka, väl hemma så var det is och höjdläge för foten. Räkna med en vecka om det är en mild stukning. Jag räknar med 2 veckor och kommer att cykla istället så att jag behåller min form. Lycka till!
Johan Stamm
1978 • Örebro
#3
23 april 2011 kl 16:10
Gilla
Jag har ett tips för snabbare återhämtning: http://vimeo.com/18155019

Jag stukade kraftigt i tisdags.... återhämtningen har gått jätte snabbt, värt att prova!
Lycka till
Marie Samuelsson
1958 • Nösund
#4
24 april 2011 kl 22:22
Gilla
Tack för tips!
Men ishinken skippar jag, isch så kallt.
Ps. Foten är mycket bättre idag Ds.
Oldboy
1952 • Danderyd
#5
25 april 2011 kl 11:56
Gilla
Här finns rätt mycket om stukning och såvitt jag minns är det i alla fall i huvudsak korrekt och aktuellt såvitt jag kunnat bedöma vid jämförelse med andra källor: https://traningslara.se/fotledsskador-del-i/

Kan rekommendera att du tejpar foten när du börjar springa igen, det hjälper inte om du trampar snett men för mig hjälpte det att sätta i foten mer precist i landningen så jag belastade de skadade ligamenten mindre. Tejpen från Hansaplast som man köper på apotek innehåller en detaljerad instruktion om hur man tejpar, men den bygger på att man använder VÄLDIGT mycket tejp! För att träna upp foten ska man nog ta bort tejpen mellan löppassen...Det finns billigare sk sporttejp eller coachtejp i sportaffärerna, de är lite olika bra.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.