Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 2710 visningar

Stukad fot inför Göteborgsvarvet!

Fredrik Karlsson
1991 • Norrtälje
#1
10 maj 2010 - 12:40
Gilla 
Hej! Kom precis hem från handbollsträningen i skolan där jag stukade min höger fot, det är andra gången jag stuka den och är inte orolig för att den inte ska bli bra igen...

MEN det jag oroar mig för är att Göteborgsvarvet närmar sig med stora steg! Har någon några tips på hur jag ska göra för att kunna börja springa så fort som möjligt?

Jag kommer köra med balansplatta och de vanliga rehab, men om det inte hjälper, går det att springa Göteborgsvarvet med en tejpad fot? Hur stor är chansen att jag stukar den igen under varvet?

Blev väldigt många frågor här nu men skriv gärna om ni har något tips! Känner mig ganska nere just nu eftersom lite av den viktigaste träningen försvinner nu veckorna innan och oron för att jag kanske inte kommer kunna ställa upp...
Mattias Jägstedt
1973 • Halmstad/Gullbranna
#2
10 maj 2010 - 13:19
Gilla 
Det beror ju helt på hur allvarlig stukningen är. Med en lättare stukning kan du säkert träna om ett par dagar igen. Är det en kraftig stukning så kan det vara lite mer tveksamt med varvet.
Kan du stödja på benet? Haltar du?
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
10 maj 2010 - 13:48
Gilla 
Det är inte bra att hålla på och stuka fötter, en stukning kommer ofta tillbaka och stabiliteten i fotleden minskar, "stukning är kroniskt". Det finns rätt mycket info på nätet, exv här:
http://traningslara.se/blogg/fotledsskador-del-i/

Linda foten! Du ska försöka hindra att den svullnar upp. Möjligen kör man isbad först, eller så är det försent, kolla länken ovan. Håll i vilket fall foten högt när du sitter. Börja inte springa "så fort som möjligt" - gör det ont så gäller löpvila och rehab, håll konditionen med ett tufft spinningpass eller annan alternativ träning, du hinner inte tappa mycket före varvet. Är det en liten stukning kan du antagligen springa ditt lopp men du behöver ju inte träna mer, möjligen testa med en runda 2-3 dar före.
Fredrik Karlsson
1991 • Norrtälje
#4
10 maj 2010 - 14:22
Gilla 
Vi lindade foten direkt efter jag stukade den så den är inte speciellt svullen, jag kan stö på hälen och insidan av foten, men på utsidan där jag stuka den gör det väldigt ont!

Men det är nog lättare att se imorgon hur pass allvarlig stukningen var! Får hålla tummarna på det bästa!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.