Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 1875 visningar

Favorit i repris; hälsenan :-S

Anna
1981 • Landskrona
#1
24 maj 2011 - 23:48
Gilla
Vet inte om det behövs en till tråd om hälsenor men hoppas någon orkar med att svara på mitt problem ändå ;-) och mitt problem är att jag inte riktigt vet om det är hälsenan eller en vanlig överansträngning eller kanske något annat?

Problemområdet är bakersta delen av hälen och några cm upp längs hälsenan. Det gör inte direkt ont utan känns stelt på morgon och efter att jag haft foten stilla en längre stund, och efter träning ömmar det lite (känns dock inte något under själva springpasset) med en hm... bästa sättet att beskriva känslan är nog som "brännande".

Till saken hör att jag drog i gång mitt joggande efter ca ett års uppehåll för två månader sedan. Använde mina gamla treåriga skor men började få allmänt ont i fotlederna (kände då inte något i hälen/hälsenan kan tilläggas) och köpte därför nya skor (adidas supernova glide 3) som jag är supernöjd med för dom är så sköna och jag har inte alls ont i fötterna längre. Förutom att nu har det som jag beskrivit här ovan börjat kännas i hälsenan istället. Har aldrig känt av hälsenan tidigare men skorna sitter åt en del runt hälen, dock är det inget som jag upplever som störande när jag har dom på mig. Och jag får inte ont efter långa promenader med dom. Jag har precis börjat med excentriska tåhävningar men jag vet inte, ska jag vila helt från joggingen, kasta skorna och köpa nya eller kommer jag att "springa in" dom? Kan det ens ha med skorna att göra?

Suck, är så grymt otålig och vill verkligen bara ut och springa igen så är såklart jättetacksam för alla råd ni kan komma med :-)
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
25 maj 2011 kl 00:28
Gilla
Tror det är hälsenan men brännade känsla känner jag inte igen. Utom som skavsår, eller under fotsulorna när jag började springa med supertunna skor.
Förslag: fortsätt jogga, men lugnt, så länge det inte blir värre. Fortsätt med excentriska tåhävningar. Prova att springa i de gamla skorna ibland och korta sträckor barfota om du kommer åt.
Ont i fotlederna i de gamla skorna gissar jag beror på att fötterna blivit ovana vid löpning, det tar sig efterhand bara du inte har för brått. Balansplatta är bra (liksom barfotalöpning mm).
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.