Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 5000 visningar

Smärta under framsida på knä

Torkel Engström
1970 • Torsby
#1
20 februari 2008 - 12:54
Gilla
När jag kollat runt lite på forumet ang. detta problem verkar de flesta känna av smärtan efter att sprungit en sträcka, och för att sedan bli värre.
För mig är det tvärtom, smärtan känns på en gång, speciellt i backar, men efter ett tag när jag blivit varm så försvinner smärtan helt.
Detta gäller det högra knät, i det vänstra har jag inga problem.
Någon som vet vad det kan vara, och hur man blir av med det.
1975 • Göteborg
#2
20 februari 2008 kl 13:10
Gilla
Jag känner samma sak tror jag, smärta under knät på insidan av knät, och enbart på höger sida. När det började för några veckor sedan kände jag det enbart innan jag blivit uppvärmd, sedan försvann värken. Nu känner jag det under större delen av passen och även dagen efter så jag har bestämt mig för att ta det lugnt och söka hjälp. Jag har en än så länge obesvarad tråd om samma ämne från tidigare idag.

Det finns också en del trådar om liknande problem på forumet. Sök på insida knä eller liknande så hittar du dem. Se särskilt tråden http://jogg.se/?sida=forum&subid=1747&searchstr=Insida
som innehåller en hel del tips.
1980 • Göteborg
#3
20 februari 2008 kl 16:10
Gilla
Om det är precis under knät låter det som det är fästet för quadriceps (muskeln på framsidan av låret) som ömmar, speciellt om det gör extra ont i backar. Om det som för Mats mer gör ont under/på insidan av knät skulle det kunna vara någon av följande tre muskler vars fäste är inflammerat: 1. M Sartorius (skräddarmuskeln, med ursprung på höften), 2. M Gracilis (som löper på insidan av låret och är en av adduktorerna, alltså drar benet från sidan mot mitten) 3. M Semitendinosus (som tillhör hamstrings, dvs musklerna på baksidan av låret)

Det generella rådet är väl att om det inte blir värre under träning så kan man fortsätta träna. Dock: blir det inte bättre över längre tid (veckor), behöver man kanske vila eller alternativträna. Eller åtminstone inte springa i backar.
1984 • Boxholm
#4
20 februari 2008 kl 20:31
Gilla
Har samma problem jag med. Det bröjade början på dec. sen efter vila i någon månad provade jag igen. Smärtan fanns fortfarande kvar. En månads vila till och jag har nu kunnat börja springa skapligt igen. Det brukar kännas lite i början av passet men när jag blivit varm går det över. Har dock inte vågat mig på några längre sträckor eller för täta träningspass än. Vad smärtan beror på har jag inte en aning om. Så mitt råd i nuläget är vila och inte stressa igång allt för fort med träningen även om suget kommer =)

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.