Löpning Skador & Rehab 14 inlägg 3407 visningar

Underlig känsla

Madeleine Pettersson
1980 • Gävle
#1
23 februari 2008 - 08:04
Gilla 
Hej på er

Är ny här på jogg.se men måste redan ställa en liten fråga ang något knepigt som hände igår efter passet.
Körde ett snabb distanspass på 11 km igår. Var väldigt tunglöpt pga väldigt jobbiga vindar.
Men när jag kom hem efter passet var jag totalt genomkörd. Hade nästan svimningskkänslor och mådde illa. Har även haft problem med smärtor i bröstet under ett par månader men när jag var hos läkaren i samband men en infektion i höstas så menade han att det var musklerna som värkte :) Men hade väldigt smärtor i bröstet igår när jag kom hem efter passet vilket jag misstänker framkallade illamåendet.
Under själva passet så var jag mer slut än vanligt varken ben eller armar ville vara med ;)
Var trött och sliten till och från igår. Men nu verkar allt vara bra igen.
Kanske ska berätta att jag äter pencellin för infektion i i en rotfylld tand. Sådet kanske kan vara en förklarning också, vem vet.

Hoppas någon vill ge mig någon bra förklarning på detta. Ska ringa läkaren på måndag föratt kolla detta med bröst smärtorna. För är det muskelinflammation så kanske jag behöver någon bra värktablett. Vill även kolla hjärtat genom ett EKG för att vara säker ;) Med tanke på att man tränar rätt hårt i mellan åt.

Är jag okej imorgon borde jag väl kunna köra ett lugnt lång pass på 18 km?

Nu ska jag göra mig redo för att åka till falun och kika på skidor. Ha en fin dag allihopa.

Hälsningar Madde
Sophia I.
1983 • Malmö
#2
23 februari 2008 - 10:10
Gilla 
Tror också du ska vila/ta det lugnt. Bröstsmärtor ska man vara försiktig med! Kolla med läkare innan du går ut för hårt igen, tycker jag.

Hoppas det går bra!
Karin
1972 • Hudiksvall
#3
23 februari 2008 - 10:13 Redigerad 23 februari 2008 - 23:52
Gilla 
Hej Madde,
Jag håller med Mikael, du bör nog inte springa 18 km imorgon. Om du har en infekterad tand (dvs, infektion i kroppen) ska du nog dessutom undvika snabb distans helt tills infektionen är borta. Hoppas det blir kul i Falun, jag ska se det på TV. Krya på dig!
Henning Looström
1973 • Lund
#4
23 februari 2008 - 11:19
Gilla 
Bröstsmärtor är definitivt inget att leka med! Ta det lugnt tills du har snackat med läkare.
Inflammationer runt tänder kan spöka rätt mycket. Det är inte alltid bakterier inblandade och därmed inte alltid aktuellt med penicillin. Generellt skriver man inte ut PC när en rotfylld tand ger besvär om inte någon av följande kriterier uppfylls:
1. Feber.
2. Svullnad

Varken feber eller svullnad är rätt tillstånd för löpning så om inte tandbesvären har lugnat sig bör du nog stanna hemma.
Roger Bohman
1967 • Ronneby
#5
23 februari 2008 - 11:23
Gilla 
Madeleine, jag har för mig att Henning är tandläkare.
Henning, har jag fel? ;o)
/Roger
Lena M
1961 • Norrtälje
#6
23 februari 2008 - 13:21
Gilla 
Det spelar ingen roll om infektionen sitter i en tand eller i bihålorna eller någonannanstans i kroppen - man ska INTE träna hård snabbdistans med infektion i kroppen. Ta det lugnt Madde tills infektionen läkt ut och du har varit på läkarkontroll.

Jag har inte medicinsk utbildning men vill ändå säga att det inte alls behöver vara något fel på ditt hjärta utan att förklaringen om muskelspänningar i bröstkorgen är högst trolig. Att man blir helt slut och matt efter ett hårt träningspass är inte heller konstigt. Det kan räcka med att man ätit, druckit eller sovit för lite, att man är stressad, att man har eller haft någon infektion eller förkylning i kroppen för att träningspasset så att säga ska bli den droppe som gör att kroppen talar om att nu får du TA DET LUGNT!
Roger Bohman
1967 • Ronneby
#7
23 februari 2008 - 14:33 Redigerad 23 februari 2008 - 14:37
Gilla 
Lena, jag tror att du tog nog mitt inlägg lite fel.
Vad jag menar är att han är tandläkare, utbildad, med kunskap om infektioner. Han vet vad han pratar om...
/Roger ;o)
Lena M
1961 • Norrtälje
#8
23 februari 2008 - 17:12
Gilla 
Roger - jag tog inte ditt inlägg alls! Dvs det jag skrev i mitt inlägg var ett direkt svar på Maddes ursprungsfråga, utan att ha läst svaren innan, dvs min egen personliga reflektion på hennes problem.

Nu när jag läst alla svar verkar det som "panelen" är helt överens om att Madde bör
1. vila och absolut inte springa 18 km imorgon
2. gå till en läkare
Maria Andersson
1966 • Kungsbacka
#9
23 februari 2008 - 17:53
Gilla 
Nu är du ju väldigt ung - men jag hade sökt vård bums med bröstsmärtor, svimningskänslor OCH illamående i samband med hård ansträngning... utifallatt!
Madeleine Pettersson
1980 • Gävle
#10
24 februari 2008 - 12:26
Gilla 
Tack för era svar!
Tar det lugnt och ringer läkaren imorgon.

Ha en fiin dag i solen.

Hälsningar Madde
Henning Looström
1973 • Lund
#11
25 februari 2008 - 10:43
Gilla 
Roger, du har helt rätt för dig, jag är tandläkare. Vill inte överdriva mina kunskaper om varken infektioner eller bröstsmärtor, det finns de som är vassare på dessa områden. Reagerade mest på att det oftast är ganska rejäla problem när man får pc mot tandbesvär.
Dessutom har jag en fru som jobbar med hjärtoperationer och med egna ögon har sett för många fall av unga människor som råkar jävligt illa ut för att de inte lyssnar på kroppens signaler. Jag är med andra ord extremt hårt hållen själv när det gäller träning med förkylning etc... ;)
Pernilla Lindgren
1965 • Ljungskile, Uddevalla
#12
25 februari 2008 - 12:48
Gilla 
Har råkat ut för nåt liknande när jag sprang en halvmara i höstas. Hade inga infektioner i kroppen mig veterligen, men det var ett mycket jobbigt lopp trots mycket bra väderlek och träning innan.
Efter 16 km fick jag ett helvete att slutföra loppet, det var väl så nära "väggen" man kan komma.
Eftersom jag var någonstans i "ingemansland" var det svårt att bryta loppet, annars hade jag nog gjort det.

På natten efteråt vaknade jag av att någon VAR FEL. Det kändes som om kroppen inte kunde tillgodogöra sig syret i inandningsluften på något sätt. Ett lätt tryck över bröstet, inga smärtor men en mycket obehaglig känsla.

Tog det lugnt i nån vecka, gjorde EKG och hjärt- lungröntgen. Allt normalt.
Jag var helt enkelt överansträngd, och bröstmusklerna i synnerhet, enligt läkaren.
Min kropp hade nog sagt sitt för den gången.
1989 • mönsterås kommun
#13
25 februari 2008 - 23:19
Gilla 
Jag tror man kan få brösstsmärtor utav mycket. Hjärtat har ju bultat hårt när man anstränger sig mycket..dvs träningsvärk i hjärtat *låter kanske knäppt*.man kan ha sträckt sig..ha problem med luftrören som sitter där oxå, särskilt om det blåser mycket och man drar in kall luft..Din kropp kanske inte är på topp just nu. Lyssna på den och ring läkare som dom sagt innan mig. Du kan ha en infektion i kroppen eller någon annat. Bröstsmärtor kan man ju få av stress oxå och oro, men låt läkarna ta sänka och ekg- eventuellt hjärtprover..Vanligtvis brukar allt vara som det ska det är det nog i ditt fall oxå men ta det lugnt jag har haft två hjärtmuskelinflammationer så jag vet vad jag pratar om...Men oroa dej inte prata bara med läkarna och du..det TAR kraft att springa i blåst!
Madeleine Pettersson
1980 • Gävle
#14
26 februari 2008 - 16:53
Gilla 
Hej på er

Har fått en tid hos läkaren på måndag. Pratade med en sköterska på hc igår och vi diskuteradelite kring mina symtom osv.
Och hon misstänkte som jag att det kan vara min mage som spökar till det särskilt på mina träningar.
Har haft problem med halsbränna mm till ochfrån under många år och just nu är det ganska påtaligt. Men som man är viftar man bara det åt sidan och tänker inte på at det finns mediciner ;) Så ska pröva omperezal ett par dagar nu för att se om symtomen vill ge med sig.

Men gullig som hon var så lag hon inte mina hjärt undringar åt sidan utan ville att jag skulle komma och kolla det. För min egen skull så jag kan släppa det ifall det inget är.

Har även astmatiska problem så använder bricanyl emellanåt vid träning alltså. Sådet kan ju ha varit det också sa hon. Precis som du skriver Jenny så fick sig nog mina luftrör en omgång i fredags ;)

Nu är pencellin kuren över i allafall. Prövade ett lätt distans pass precis och det gick fin fint. Lite trött men det är man efter en dag på jobbet. Men idag har det blivit någon kopp kaffe på jobbet och det gör ju sig bevisat vid träning ;)

Jenny: Hjärtmuskelinflammtionerna du har dom kommit pga träning vid infektion? Hur yttrar sig det? Vi satt faktiskt ochpratade om det på jobbet idag. Så nu kan jag ju fråga någon som vet.

MVH Madde
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.