Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 5688 visningar

kortison mot löparknä

Emma
1988 • Tyresö
#1
23 september 2011 - 00:47
Gilla
Jag har haft problem med löparknä i ett och ett halvt år och har försökt med mycket för att bli av med det. Nu har min läkare föreslagit en kortisonspruta.

Jag undrar om det är någon som har erfarenhet av detta? Som har fått kortison och blivit bra efter det?
Mikael Fejerstam
1971 • Floda
#2
23 september 2011 kl 06:29
Gilla
Det man ska tänka på i första hand är att undvika kortison så länge det går,det finns tex tips på andra sidor som här på joggen eller på www.löparknä.org

Det finns flera stretchövningar för att arbeta bort ett löparknä. Gå till en naprapat eller sjukgymnast och få lite tips.
Har du tex dåliga löpskor som gör att du får ont i knäet eller tränar du för ensidigt.
.tex läste jag detta här så : Jag kom då på en egen träning som var enkel, jag gör tåhävningar när jag borstar tänderna, det blir 2x5 min varje dag :
i o med denna typ av träning så stärker du muskulaturen runt knäet och stabiliserar det.

lycka till Emma
Patrik R
1976 • Kolmården
#3
23 september 2011 kl 08:20
Gilla
Vet inte exakt ifall jag hade samma problem som du men hade stora problem förra våren med vänster knä som gjorde att jag inte kunde träna alla trots vila. Gick till en idrotts-läkare och fick just en kortisonspruta i knäet, en vecka senare sprang jag problem-fritt och 4 v senare sprang jag Göteborgsvarvet.

Summan ar kardemumma, fungerade alldeles utmärkt för mig, har inte haft problem med knäet på det senaste 1½ året ( tror ursprungsproblemet låg i dåliga skor ).
1970 • Sala
#4
23 september 2011 kl 09:20
Gilla
Min erfarenhet är samma som Patriks, jag har blivit bra av Kortison. Jag har fått det i bägge knäna vid löparknä. Jag håller med om att det är mycket bättre att låta bli om det går att häva ändå men om alternativet är att sluta springa så vet jag inte om jag håller med längre. Efter att jag haft löparknä är jag mycket mer vaken för signalerna från ITP-senan, när den känns spänd försöker jag stretcha som en tok ett tag och det brukar hålla problemet borta. Hitta gärna ett alternativt träningssätt så du kan bibehålla konditionen när du får känningar för har du en gång fått löparknä kan det vara så att du har lätt för att få det.
Kinsei
1974 • Malmö
#5
23 september 2011 kl 11:07
Gilla
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.