Löpning Träning 4 inlägg 2462 visningar

Szalkai träningsprogram

Per Ohlsson
1973 • Mantorp
#1
10 januari 2012 - 06:15
Gilla 
Hej!
Har löpt två år efter Szalkais program i olika nivåer vilket har fungerat mycket bra, undrar nu vilka pass är grundpassen förutom långpass och intervallpass/backe Tänker att jag ska träna tre pass i veckan. Någon som vet?
1956 • Lund
#2
10 januari 2012 - 12:22
Gilla 
Ett sätt är att dela in passen i kvalitetspass, där intervall och långpass ingår och distanspass/mer lågintensiv träning/återhämtning. Som god motionär kan det passa med 0-2 kvalitetspass i veckan utifrån ambitionsnivå och här kan man man variera från vecka till vecka.

Som svar på din fråga om "grundpass" tre gånger i veckan, så tänker jag ett lättare distanspass, ett långpass och ett mer intensivt pass. Man kan då köra två kvalitetspass en vecka och ett nästa om man vill.

Oldboy
1952 • Danderyd
#3
10 januari 2012 - 13:58
Gilla 
Vill du få ut mesta möjliga effekt men har dåligt med tid kan du köra ett intervall- eller backpass, ett snabbt distanspass och ett långpass i veckan. Kör "nära max" på kvalitetspassen och i prattempo på långpasset. Känn om det funkar, annars ändrar du nåt. Känns det motigt att ge järnet efter uppvärmningen kan du byta till ett lugnt pass, att tvinga sig att köra hårt straffar sig ofta.
Komplettera gärna med löpskolning/styrketräning och alternativträning eller "vardagsmotion" typ cykla till jobbet.

Om du inte vill ta i så mycket kroppen klarar på dina tre pass är ett distanspass i valfri fart ett lämpligt val. Du kan ju spetsa till det lite genom att t ex springa progressivt även om du inte tar ut dig.
Per Ohlsson
1973 • Mantorp
#4
11 januari 2012 - 06:23
Gilla 
Hej!
Tack för alla svar, det får nog bli något liknande som Mikael och Oldboy skriver.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.