Löpning Tävlingar & Motionslopp 73 inlägg 9120 visningar

Hålla till höger??

Rickard Dömstedt
1970 • Landvetter
#1
12 maj 2012 - 18:40
Gilla
Sprang Göteborgsvarvet idag och startade i grupp två. Mot bakgrund av min träning visste jag redan innan att jag skulle bli omsprungen av många idag. Därför valde jag att hålla till höger. Det kommer jag aldrig göra om!!! De som sprang om på min vänstra sida sneddade in framför mina fötter så att jag flera gånger tvingades hoppa upp på trottoarkanter o dyl. Några tacklade mig dessutom rätt hyfsat i sin iver att springa om och framför. Tröttnade på det beteendet och la mig i mitten på den blå linjen istället och njöt av ett underbart varv. Den här upplevelsen gör att jag numera förstår varför många långsamma löpare ligger i mitten. Tänker inte klaga på de nån mer gång...
< < < 1 2 3 4 > > >
Mikael
1986 • Borås
#2
12 maj 2012 kl 19:30
Gilla
Rickard, alla långsamma löpare ligger inte ute till höger. En del springer längst till vänster, en del i mitten och en del som du till höger. Det resulterar i att de som ska springa förbi måste sicksacka från sida till sida för att ta sig förbi. Och som med mycket annat drabbas de som sköter sig....
Rickard Redler
1973 • Mölndal
#3
12 maj 2012 kl 19:50
Gilla
Rickard, överlag så har löparna i Göteborgsvarvet väldigt dålig vana att springa ihop med andra löpare, löpriktning byts utan att först kontrollera över axeln att det är fritt (att det inte kommer någon med högre hastighet) eller signalera med handen vart de är på väg - (2 ggr idag fick man göra tvärnit för att man plötsligt nosade någon i nacken :-)
Om alla tänker lite som vi bilkörning (byta fil etc.) så skulle det nog bli mer njutbart för alla.
Skönt ändå att det tillslut ändå blev ett bra varv för dig!


1961 • Göteborg
#4
12 maj 2012 kl 19:57
Gilla
Jag är riktigt irriterad på detta, hur svårt kan det bli? Långsammast till höger, snabbast till vänster och en blandning där emellan i mitten. Bad vänligt ca 100 löpare om plats för att kunna komma förbi på vänsterkanten för att slippa riskera stukade fötter etc. på att springa i blomsterrabatter eller på fel sida konerna på broarna. De flesta flyttade sig vänligt men en del bara vägrade och blev irriterade när jag ändå trängde mig förbi på vänster sida.

Tycker inte om att bli arg när det egentligen är så himla trevligt att spring Göteborgsvarvet. Nu kanske det låter som att jag ångade fram som ett lokomotiv på vänsterkanten men så var det absolut inte, jag sicksackade rätt duktigt jag med för att slippa störa dem som inte förstått reglerna men det tar rätt mycket på krafterna.

(Tycker mig se samma beteende på våra motorvägar, kö till vänster och tomt till höger. Men den diskussionen hör hemma i ett annat forum.)

Rickard - Du gjorde helt rätt, att sedan dessa snabbare löpare missköter sig är ju bara att beklaga.
Mikael S
1960 • Sundbyberg
#5
12 maj 2012 kl 20:08
Gilla
Jag sick-sackade en hel del, orkar inte bråka med folk, men det är ju lite kul när det kommer ett lok bakom och vrålar 'HÖGER' bara för att sacka i backen strax efter, utan att hålla höger, nota bene. Samma sak på upploppet, på väg in till stadion kommer också en person som tror sig vara ensam och skriker höger för att längst till vänster kunna hålla sin 5-fart :(

Behöver jag säga att jag kutade om honom till höger strax efter ;)

Trängre än tidigare, iallafall från grupp 7, och dessutom borde hörlurar förbjudas ;), folk som springer utan uppmärksamhet (eller i bredd) är nästan ännu värre.

Varvet är kul, men nu börjar det verkligen bli överfullt.
1971 • Ystad
#6
12 maj 2012 kl 20:13
Gilla
Håll till höger är vad som gäller enligt arrangören i alla fall: http://www.goteborgsvarvet.se/Lopare/Nyheter/Arkiv/Aktuellt/Hall-till-hoger/
1979 • VESSIGEBRO
#7
12 maj 2012 kl 20:18
Gilla
Jag kan bara instämma i detta...Höll på att drötta på öronen flera gånger. Antigen sprang dom bokstavligen på mig eller kom jag inte förbi fastän jag låg i vänster filen.....Upploppet var värst då jag försökte komma om flera ggr där folk gick in i mål.....Låg i startgrupp 8

HÖRLURAR borde vara strängt förbjudet....LIVSFARLIGA.....Har inte koll på något...

GBG är ett väldigt roligt lopp...då är det är trist att gnälla lite mer hyfs på oss löpare...
1965 • Västra Frölunda
#8
12 maj 2012 kl 20:20
Gilla
som sagt det drabbar oskyldiga löpare..även vi lite långsammare löpare måste ju också ha möjlighet att ta sig förbi löpare med lägre hastighet utan att för den skull behöva kasta sig in i högerfilen igen..lite ömsesidig respekt kanske inte skulle skada,,nöjd med loppet på 2:16 efter lite sick-sackande:)
1962 • Torslanda
#9
12 maj 2012 kl 20:23
Gilla
Det kändes som det blev tomt till höger med förmaningen... Irriterar mig på alla som genar i kurvorna. De bara svänger in rätt framför. Livsfarligt...
Gunnar
1973 • göteborg
#10
12 maj 2012 kl 20:26
Gilla
Klart det blir trångt, men jag tycker jag får skylla mig själv. Jag visste ju att jag var i bättre form än min startgrupp och jag visste att det skulle bli trångt. Jag skulle ju seedad mig till en startgrupp som ligger närmare min kapacitet. Gör man inte det tycker jag att man inte skall gnälla så mycket, både ens egna förutsättningarna och startgruppens var ju kända innan.
alex
1980 • göteborg
#11
12 maj 2012 kl 20:37
Gilla
Det vore enklare om alla till höger håller ett tempo, alla i mitten ett tempo, och alla till vänster ett. Problemet är väl lite att alla håller egna tempon så ibland springer man kanske snabbare än de andra och håller till vänster men så kommer det folk bakifrån som vill om och då är man plötsligt i vägen. Jag tror det kommer vara trångt för snabbare löpare som kommer bakifrån oavsett vilket. Jag tycker också lite att numera när det är så enkelt att seeda sig så får man stå sitt kast om man inte har gjort det och köpa att det blir lite svårt att komma om. Visserligen ställer de till det lite genom att slänga in sponsorplatser och sånt mitt i smeten...

Det absolut sämsta är de som byter spår utan att se sig för. Det är ju rena Giro d'italia.spurten ibland.
1970 • Lerum
#12
12 maj 2012 kl 20:50
Gilla
Bra att det diskuteras.
Efter informationen så förväntade jag mig fler löpare till höger.
Med facit i hand så sprang jag om fler löpare på höger sidan än jag sprang om på vänster. Det kanske blir så i masslopp där flera försöker springa om samtidigt.

En sak som de flesta slarvar med som jag blir riktigt irriterad på är kurvtagningarna. Ta mig fan ingen håller sitt spår, alla skall gena vilket ökar risken enormt vid alla 90-graders kurvor.

Idag var höger på upploppet en vinnare de 2-3 yttre banorna (tänk er tartanbanorna på asfalten) var helt tomma på mitt upplopp och ingen ivägen vid målgång.

Så såg det ut när jag sprang i 5an med något högre kapacitet än de andra. Helt klart har alla haft lite olika upplevelser och det måste skilja mkt för en lite snabbare löpare ju längre bak man startar
1986 • Hjo
#13
12 maj 2012 kl 21:08
Gilla
Jag startade i grupp 13 och tyckte att det va väldigt trångt. Vet inte vilka jag kom i fatt men allt för många börjar gå ute i vänster ledet när de blir trötta och behagar inte flytta på sig. Jag tog det själv ganska lugnt då jag precis varit förkyld men jag fick sicksacka som en galning för att inte behöva tvär nita. En liten händelse från banan va en dam 50+ strax innan upploppet som blev arg på en kille som trängde sig. Hon skrek: Knuffas inte. Killen svarade raskt men håll höger om du ska springa sådär sakta! Jag hade god lust att skrika det många gånger (Vad killen sa) men man håller sig lite för att inte förstöra stämningen! Jag har ändå seedat mig men då jag inte va i direkt form räckte det endast till grupp 13. Då har man ju ändå "propparna" framför sig och seedningen känns aningens onödig.
1980 • Växjö
#14
12 maj 2012 kl 21:30
Gilla
Några hundra meter från mål sprang en kille framför mig omkull. Jag låg en meter bakom honom längst till vänster. På höger sida kom en mupp springande med hörlurar i öronen. Utan förvarning byter han till vårt spår och tränger undan han framför mig. Tyvärr fastnar han framför med en fot i räcket och drattar rakt ner i asfallten. Muppen med lurar märker inget utan fortsätter i sitt lugna tempo. Fick skrika på han innan han hörde och flyttade på sig.
Hoppas verkligen det gick bra för killen som föll vi höll ändå ~4,20 tempo då det hände.
Magnus Larsson
1982 • Göteborg
#15
12 maj 2012 kl 21:35
Gilla
Upp för avenyn höll jag längst till vänster då jag ville öka. Killen framför tvärstannar och börjar gå!!! Sprang rätt in i honom. Hallå eller, som vi säger i göteborg!
1969 • Göteborg
#16
12 maj 2012 kl 21:40
Gilla
Jag startade i startgrupp 1 så det var ingen trängsel att tala om någonstans. Detta till trots så springer en tomte om på Älvsborgsbron och hoppar sedan direkt in framför fötterna på mig. Han verkade irriterade när jag trampade honom på hälarna, men vad väntade han sig?
1969 • Göteborg
#17
12 maj 2012 kl 21:41
Gilla
...och jag låg dessutom så långt till höger man kunde komma.
Karin M
1984 • Stockholm
#18
12 maj 2012 kl 23:01
Gilla
Och folk som går mitt på bron över till Slottsskogen? Där kan man ju tänka sig att många vill öka lite, eller i alla fall inte behöva stanna upp!
Lars Bern
1973 • Göteborg (Hisings Backa)
#19
12 maj 2012 kl 23:23 Redigerad 12 maj 2012 kl 23:23
Gilla
Förvånar mig hur många som knör sig in i startfållan över staketet långt fram i ledet trots att det är som packade sillar. Pröva det på Vasaloppet och man blir halstrad långsamt. Nog för att Vasaloppet är VM i köande, men Göteborgsvarvet har flera bra saker att ta efter där inklusive möjlighet att byta namn på startplats.
Fascinerad av hur många jag fick springa om de första 5 km från startled 2 och en del som hade riktigt beskedligt tempo. Är väl säkert för att de springer i annans namn och borde starta längre bak.
Staffan Nilsson
1971 • Helsingborg
#20
13 maj 2012 kl 00:09
Gilla
Jag hade en dålig dag och var tvungen att springa långsamt och tom gå en del. Höll då till höger, men nog fan ska snabbare löpare tränga sig fram längst ut till kanten. Det går an att klaga på den som inte håller höger (jag sade själv till några stycken) men lika illa är det med den är snabb och som inte håller vänster! Efter den upplevelsen jag hade förstår även jag de som inte vill vara längst till höger!
Sedan ligger det mycket i som någon skrev ovan att är man mycket snabbare än vad ens startgrupp säger så går det inte att få en smärtfri resa. Det är helt enkelt för mycket folk för det. Bara att acceptera!
< < < 1 2 3 4 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.