Löpning Träning 3 inlägg 4737 visningar

yoga för löpare?

Linda Olsson
1972 • Hällestad
#1
19 maj 2012 - 09:23
Gilla
hej!

jag tycker att det är skönt att komb löpning med yoga. jag brukar köra lite själv hemma och anv övningar som jag hittat i en yoga-för-nybörjare-bok. men är det någon som har lite tips på yoga-övningar som kanske lämpar sig särskilt för löpare?
Jenny Viklund
1983 • Örebro
#2
19 maj 2012 kl 10:28 Redigerad 19 maj 2012 kl 10:28
Gilla
(Googla för svenska namn och bilder, jag kan väldigt få asanas på svenska.)

Ska jag plocka ut min absoluta favoritövning så är det nog Eka Pada Raja Kapotasana, Den gör så mycket bra för baksida lår, rumpa, höftböjare och knän.

Alla former av Anjaneyasana med det bakre knät i golvet om man fortfarande jobbar med balansen. Att vart femte andetag växla mellan att ha armarna uppåt, händerna knäppta bakom huvudet och händerna knäppta bakom ryggen med raka armar är toppen för att öppna och balansera både ben, höfter och framsidan av kroppen. Har man bakre knät lyft och verkligen fokuserar på att stämpla hälen bakåt får man dessutom en bra stretch för undersidan av fötterna.

Virasana i olika variationer är också nyttiga för knäna. Sitt på en kudde i början om rumpan inte lätt dimper ner mellan fötterna.

Har man svårt att komma åt framsida lår så kan man utgå från Virasana, ta fram ena foten och sätta den bredvid det fortfarande böjda knäet. Sätt händerna bakom dig och lyft bäckenet, ev behöver man tippa bäckenet lite bakåt (alltså dra in magen). Om det inte drar i framsidan av låret gör man fel eller så är man felbyggd. ;)

Balansövningar är också himla bra. Vrksasana, Utthita Hasta Padangushthasana, Garudasana, Virabhadrasana III osv.

Oh, höll på att glömma Gomukasana, fantastisk för att öppna framsidan av kroppen och biter rätt bra nertill också.

Ja, det finns verkligen MASSOR! För bra bilder och förklaringar rekommenderar jag t.ex. www.yogajournal.com och http://www.ashtangayoga.info/practice/asana-vinyasa-series/

Lycka till! :)
Linda Olsson
1972 • Hällestad
#3
20 maj 2012 kl 11:59 Redigerad 20 maj 2012 kl 11:59
Gilla
tack!

...ja där fick jag lite att jobba med ;)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.