Löpning Tävlingar & Motionslopp / ASICS Stockholm Marathon 3 inlägg 2942 visningar

vätskekontroll, vilken sida?

Jens Andersson
1978 • Landskrona
#1
29 maj 2012 - 17:25
Gilla
hej alla

Nu ställer jag en riktig ''nörd''fråga här. Jag vet att det är många av er som gillar diskutera allt från mellan himmel och jord gällande löpning, mig inkluderat.

Gör min första Stockholm Marathon till helgen. Det brukar oftast vara grym trängsel vid vätskekontroller, speciellt vid första vätskekontrollen. Sen brukar det nog lugna ner sig. Hade tänkt köra med en liten flaska med sportdryck i som jag dricker vid 3-4 km och därmed undviker värsta trängseln.

Min fråga nu är om vätskekontrollerna generellt sett är på höger eller vänster sida. Eller det kan skilja? kanske tom är på båda sidor?!

En extra fråga. Delar de ut sportdryck innan starten? Är den i så fall i normal dos eller utspädd som vissa här menar de gör vid varmt väder. Delas det ut något mer? Tänker på en bananbit eller så som man kan bära med sig första 3 kilometrarna.

Ses i vimlet. Sub 3:30, here I come :)
Pontus B
1970 • Mariehamn Åland
#2
29 maj 2012 kl 19:39
Gilla
Ja det var "nördigt"! :-)
Ska försöka svara på dina frågor så gott jag kan (har sprungit Sthlm 5 ggr).
1. Som jag minns det så är vätskekontrollerna ibland på vänster sida och ibland på höger sida. Ex på Söder mälarstrand är den på vänster, Rålis på höger, Centralen på vänster, Odenplan på höger osv. Sportdrycken är i regel först och vattnet sen. Ett tips kan vara att undvika allra första borden då det ofta är mest trängsel där.
2. Har inte sett att det finns sportdryck eller mat innan start. Däremot brukar det finnas vatten i plastmuggar till höger i startområdet.

Lycka till på lördag! Vi lär få det blött! :)
Claes Danielsson
1971 • Västerås
#3
29 maj 2012 kl 19:54
Gilla
I fjol fanns det i alla fall bananer på Östermalms IP innnan loppet. Det vet jag av egen erfarenhet (snodde åt mig en fast jag inte skulle springa :P). Tror även att det fanns dryck vid samma bord, möjligen vatten eller mindre troligt sportdryck. Kan kanske t o m ha varit kaffe? Dessa bord med förfriskningar var i alla fall uppställda längs ena sidan av grusplanen, ungefär där man gick ut mot starten på Lidingövägen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.