Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 2196 visningar

Ont vänster sida rygg (i mitten) vid trappträning

Johan
1990 • Örebro
#1
30 april 2019 - 21:52
Gilla 
Hej, har bläddrat igenom snabbt i befintliga trådar men svårt hitta när det finns över 4500 trådar i skador och rehab. Så jag ber om ursäkt om denna redan finns!

Men till mitt besvär. Har börjat springa upp för trappa som träning (3-4 gånger i månaden) i Kvarntorpshögen som är 427 trappsteg lång. De senaste två gångerna har jag på exakt samma ställe fått en huggande smärta i vänster sida av ryggen, i mitten. Det är på tredje varvet och precis när jag kommer uppför trappan slår det till och gör så ont att jag måste stanna och andas igenom det. Sen efter är det svårt att fortsätta springa men kan gå lite till. Tänkte bara kolla om någon mer känner igen symptomet och kan ge tips? Förstår att själva problemet är svårt att reda ut men värt chansa! Tack för er tid! Mvh Johan
1958 • Borlänge
#2
1 maj 2019 - 08:41
Gilla 
Troligen blir belastningen för hög, hela kroppen jobbar när man springer. Testa att träna styrka för överkroppen också om du inte gör det. Man glömmer lätt helheten när man löpträna.
1974 • Mölndal
#3
1 maj 2019 - 16:45
Gilla 
Har fått en liknande känsla dock under vanlig distanspass och tävling.
En gång vid varvning på Varvetmilen. Blev tvungen att stanna. Känna efter. Andas. Sen sprang jag vidare. Missade drömmålet sub36 med 7 sek. Om inte detta hade uppkommit ....
1967 • Ekshärad
#4
1 maj 2019 - 21:06
Gilla 
Kan också råka ut för nåt liknande när jag kommer upp runt 95% av maxpuls. Inbillar mig att det är ung där jag TROR vänster njure sitter. Har försökt springa igenom men det går inte, bara att stanna eller sänka tempot avsevärt. Brukar sabba mitt tredje och eller fjärde intervall när jag kör norska intervaller. Håller jag mig under 95% brukar det gå bra och jag slipper dessutom spy. Men det är extremt störande ändå, så jag mottar också gärna tips.
Johan
1990 • Örebro
#5
1 maj 2019 - 22:01
Gilla 
Hej! Tack för alla kommentarer! Det låter mycket likt mitt! Har fått stanna av några minuter, andas, stretcha, sen sakta jogga igång. Kan vara som alla skriver, att i specifikt detta fall pressar jag mig mer och under längre tid än vanligt. Råkar aldrig ut för det vid andra distanser, än så länge, men vid denna trappträning pressar jag mig högt.

Lars: jag tränar varierat och aldrig upplevt besvär där vid träning i form av lyft men ska ändå försöka träna överkropp något mer! Jag funderar på om armpendlingen skulle kunna bidra på något sätt?
1958 • Borlänge
#6
2 maj 2019 - 12:18
Gilla 
Ibland spänner man sig när man tar i, försök hitta mer avspänning i steget.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.