Löpning Träning 5 inlägg 4434 visningar

träning efter sjukdom

Nicole H.
1981 • Malmö
#1
28 augusti 2012 - 09:06
Gilla
jag var sjuk 19 aug -21 aug. feber, rejäl hosta och väldigt snorigt.
Nu är jag pigg o glad men fortfarande väldigt snorig, jag har dock börjat träna redan den 24 augusti. Jag får ont i hela kroppen om jag ligger i soffan o inte får röra på mig.
Men nu har en kollega skrämt upp mig o hon pratar om hjärtmuskelinflammation, hjärtsäcksinflammation osv.

Men, jag mår bra. Kroppen verkar må bra. Jag är bara väldigt snorig, Ska jag låta bli att träna då?
1972 • Umeå
#2
28 augusti 2012 kl 09:09
Gilla
snoret kan hänga med väldigt länge. känns kroppen pigg och stark skulle i alla fall jag ha gett mej ut. du har ju varit frisk en vecka ju. ta det lugnt om du är osäker och känn dej för. avbryt om det känns fel i kroppen. det märks om det inte är läge att springa.
1986 • Enköping
#3
28 augusti 2012 kl 09:41
Gilla
Utan att ha någon utbildning i ämnet vill jag minnas att risk för hjärtsäcks- och hjärtmuskelinflammation förekommer vid träning trots feber och/eller halsont. Ingen fara vid litet snor alltså.

Pålitlig källa: http://www.1177.se/Uppsala-lan/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Hjartmuskelinflammation/
Gällivare
#4
28 augusti 2012 kl 10:24
Gilla
Stämmer det som Tomas säger. Tilläggas ska också att vi får lära oss på medicinstudirna att hjärtmuskelinflammation, myocardit, eller hjärtsäcksinflammatipn, perikardit, har de flesta då och då. Så alltså går det för det mesta bra och man vet inte ens om att man har det. En liten liten liten minoritet kräver sjukvård och i ett fåtal av dessa fall är det farligt.

Men trots det ska man förstås lyssna på kroppen, men om du känner dig frisk och bara lite snorig skulle jag inte oroa mig. Som sagt halsont och feber som ger ökad risk.
Nicole H.
1981 • Malmö
#5
28 augusti 2012 kl 13:32
Gilla
tack för era svar, jag mår toppen och brukar vara bra på att lyssna på kroppen. Har dock inte tränat såhär hårt på många år så jag vet inte rikgtigt alltid vad kroppen vill :-)

Men kan ni tipsa mig om någon bra bok som har med näringslära att göra. Typ näringslära för dummies. Har fått tips på näring o hälsa från Ulla Johansson, du som läser medicin har kanske något förslag???
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.