Löpning Träning 3 inlägg 3803 visningar

Träning trots Sjukdom? Livshotande?

FitimBehramaj
1990 • Halland
#1
31 augusti 2012 - 20:03
Gilla
Hej hej, Jag har tyvärr ett dilemma. Jag har Seriefinal i fotboll imorgon. Men har gått på en slags förkylning. i 4 dagar har jag haft en torr hosta, Men igår så blev jag snuvig i näsan också. Jag är inte täppt eller så det bara rinner. Jag undrar OM det finns någon möjlighet till Match imorgon eller behöver jag vara orolig?

Per K
1974 • Västerås
#2
31 augusti 2012 kl 22:13
Gilla
Förstår läget, det är så förbaskat trist att vara krasslig när det är något man sett fram emot. Å andra sidan är förstås hälsan viktigast... Jag tänker inte råda dig (med risk för att det kan bli fel etc), men själv brukar jag tänka så här:
1. Allmäntillståndet - känner jag mig pigg, hängig etc?
2. Vad jag förstått så kan virus i "nedre" halsregionen "utvecklas" till hjärtmuskelinflammationer etc. Alltså, vid halsont är jag extra restriktiv, medan jag inte lägger så stor vikt vid lättare snuva.
3. Anpassa träningen/ansträngningsnivån. Är jag tveksam till "hälsostatusen" så undviker jag de tuffaste träningspassen. (Vad en seriefinal i fotboll räknas som vet du nog bäst själv...)

Lycka till, oavsett vilket beslut du än väljer...
Angela kle
1989 • Borås
#3
31 augusti 2012 kl 23:22
Gilla
skippa det, ikke värt att bli sjuk eller få livshotande tillstånd för! Är man sjuk så vila. om du absolut vägrar vila ta iaf tempen innan träningen så du ej har feber!!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.