Löpning Skador & Rehab 10 inlägg 5116 visningar

höftled/knäsmärta efter fjälloch nerförslöpning

johanna nilsson
1980 • lulea
#1
4 oktober 2012 - 15:07
Gilla
Hejsan. Jag är rutinerad löpare som sprungit mycket några år och gjort göteborgsvarvet på 1.26 som bäst. Efter en fjällnmaraton i aug i år fick jag problem uppe i höften (ljumsken) det ömmade och benet kändes ansträngt och stumt. Gick till sjukgymnast och l´kunde springa utan smärta men ngt nirriterade ändå. Efter lidingöloppet i helgen som var (sprang på 2.20) men skulle kanske ha brytit då det var 8 km kvar och började göra ont. fick jag värre de sista tio km och nu har jag inte kunnat gå utan irritation . springa känns inte aktiellt då det gör ont direkt att landa på benet . Känns diffust höft, knä men som om benet skulle vara felvinklat. Enligt sjukgymnat så är jag mer rörlig och det går att inåtrotera miin ena höft mer än den andra. har blivit rekkomenderad vila men trots jag inte alls sprungit utan bara cyklat för jag vill ju kunna träna flåset på ngt sätt så har det inte blivit bättre. jag haltar lite men kan ändå gå i vanlig takt.
Är väldigt lätt i kroppen, har bra löpsteg och aldrig varit skadad. Någon som känner i gen detta? de hittar ingenting i knäna. Tacksam för svar. Kan jag vända mig till någon annan ? har inte alls fått tips om massage är bra eller rehabövningar eller ngt av sjukgymnasten. Hälsnigar Johanna
1952 • Varberg
#2
4 oktober 2012 kl 15:12
Gilla
Du behöver absolut läkarundersökning (gärna någon med idrottsmedicinsk inriktning)
Victoria
1970 • Mölndal
#3
7 oktober 2012 kl 19:56
Gilla
Håller definitivt med Tage. Jag gissar att problemet sitter i höften och det du erfar i knät är sk "referred pain" från höftleden.
johanna nilsson
1980 • lulea
#4
8 oktober 2012 kl 07:09
Gilla
kan en ortoped fungera??
1965 • Eksjö
#5
8 oktober 2012 kl 07:21
Gilla
Eftersom du redan har varit hos sjukgymnast så är ju det nästa steg, alternativt idrottsintresserad distriktsläkare eller direkt till någon privat idrottsklinik (men då blir det mycket dyrare, börja med ortoped eller distrikt - obs att det i vissa landsting krävs remiss FRÅN distrikt för att alls få komma till ortoped/specialist, men det bör din sjukgymnast kunna svara på hur det är i ditt län).
johanna nilsson
1980 • lulea
#6
9 oktober 2012 kl 16:18
Gilla
okej jag har varit till ortoped men han säger det är muskulärt till största sannolikhet och att det kommer gå över efter alternativ träning. Det är bättre nu och känns mest om jag tex gör en enbensböj då. Jag kan inte löpträna men cykling känns ingenting. har varit två gånger till ortoped och han har undersökt höften. Vad göra nu?
unni gunnarsson
1961 • göteborg
#7
9 oktober 2012 kl 17:55
Gilla
Låter som du har samma skada som jag. Det går en muskel från knät upp till höften,säkert den som är skadad.Jag har gått hos en naprapat sen i somras.Om det är samma skada du har tar det 4-6 månader att läka.
1952 • Varberg
#8
10 oktober 2012 kl 08:57
Gilla
@Johanna: Bra att du fått det undersökt eftersom det kan vara så enormt olika saker på din beskrivning. Om vi nu utgår från att det är muskulärt så kan du noggrant försöka lokalisera smärtan med att sträcka, böja och rotera höftleden och benet alla tänkbara vinklar. Idrottsmedicinskt kunnig sjukgymnast eller naprapat kan sedan kanske hjälpa dig.
Charlotta
1970 • Norrfjärden
#9
10 oktober 2012 kl 14:26
Gilla
Hej!! Klokt att börja med läkare och sjukgymnast, det gjorde jag också då jag fick smärta i utsida höft och så småning om i samma sidas ljumske (dvs inte samma symtom som du). Då det inte gick över trots sjukgymnastens övningar och läkarens antiinflammatoriska tabletter gick jag till kiropraktor (finns jätteduktig i Luleå) och fick hjälp. Bara ett tips, men att tro att läkare fixar allt är att lura sig själv och kanske bli kvar i en skada onödigt länge! Lycka till!
johanna nilsson
1980 • lulea
#10
20 oktober 2012 kl 09:45
Gilla
Det är snart bra. Jag har inte tagit ett steg löpning på tre eckor och nu kan jag jogga lätt igen utan smärta. kommer dock fortsätta köra alternativ träning några veckor till. Har fått ett styrkeprogram för sätet eftersom det är en musklen som behöver stärkas. Tack för alla tips och råd. Jag har varit hos idrottsmedicinska sjukgymnaster och eftersom det är väldigt svagt så är det svårt att hitta orsaken då det är diffust men efter en lång tävlingsperiod där jag ökat ansträngningsrad är det inte konstigt. Läs gärna min blogg för att följa hur det går för mig http://www.lopningforalla.se/index.php/bloggar/varabloggare/vinden-mot-kinden

Mvh Johanna
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.