Löpning Tävlingar & Motionslopp / Marathon French Riviera (Marathon des Alpes-Maritimes) 17 inlägg 7402 visningar

Frukost vid marathon utomlands, tidig start???

Ingalill Lindholm
1979 • Älvkarleby
#1
7 oktober 2012 - 12:11
Gilla 
Kanske en jättedum fråga, men för en som går och tänker på mat 25 timmar om dygnet är den av stor vikt.

Ska springa maraton 4 november i Frankrike. Starten går kl 8. Hotellet börjar servera frukost kl 7, och är inte intresserade av att sätta ihop en frukostpåse som vi kan ta med. Alternativet blir alltså att fixa något själv. Frankrike för mig är crossianter, och det är väl kanske inte den bästa uppladdningen?

Så, behöver tips på frukost som vi kan ordna själva innan. Råvaror att ta med hemifrån?
1957 • Mariefred
#2
7 oktober 2012 - 12:39
Gilla 
Vi tar till oss av alla goda tips. Springer samma lopp och har samma frågetecken. Har inte kollat om hotellet kan låta oss tjuvstarta med frukost vid typ kl 6. Värt att fråga om frukostpåse också. De borde ha någon rutin med tanke på att gäster ibland ska hinna med tidiga flyg.
Ingalill Lindholm
1979 • Älvkarleby
#3
7 oktober 2012 - 13:36
Gilla 
Jag ställde frågan till vårt hotell, men de ville inte hjälpa till. När vi sprang i Venedig gick det utmärkt att få en påse. Den innehöll någon kaka, äpple, jos. Var väl kanske inte den mest näringsrika starten på dagen.....
jonas hallgren
1971 • Knivsta
#4
7 oktober 2012 - 14:04 Redigerad 7 oktober 2012 - 14:14
Gilla 
Byt hotell om det går. Både det hotell jag bodde på när jag sprang där förra året och det jag ska bo på i år öppnar frukosten extra tidigt på marathondagen. Årets hotell öppnar frukosten redan 4.30, men jag tänker inte vara där så tidigt.
jonas hallgren
1971 • Knivsta
#5
7 oktober 2012 - 14:10 Redigerad 7 oktober 2012 - 14:10
Gilla 
Hotellet vi bodde på förra året var Hotel Boreal. Turistklasshotell med bra läge. Finns via ticket.se nu för 468/rum/natt för dubbelrum inkl frukost, och de öppnade frukosten tidigt förra året. Mycket prisvärt.
Mr. B
1963 • Hemma
#6
7 oktober 2012 - 14:12
Gilla 
En tub fet mjukost kan vara bra. Bröd kan man ju köpa på plats. Har man tur hittar man någon trevlig drickyoghurt också.
1967 • www.sapiens.se
#7
7 oktober 2012 - 14:15
Gilla 
Jag brukar koka gröt på rummet om det funkar eller så har jag med mig fjällmat som går att käka med bara tillsatt vatten. Då vet jag dessutom att magen klarar av det fint.
Mikael G
1982 • Berlin
#8
7 oktober 2012 - 16:04
Gilla 
Jag käkade en Flapjack (~500 kcal) på väg till starten i Berlin. Det funkade bra. Jag är annars väldigt känslig för hungerkänslor när jag springer.
Ingalill Lindholm
1979 • Älvkarleby
#9
7 oktober 2012 - 16:35
Gilla 
Kan ni länka till hotell med extra tidig frukost?
jonas hallgren
1971 • Knivsta
#10
7 oktober 2012 - 16:39
Gilla 
Se min post om Boreal tidigare.
I år bor vi lite (mycket) dyrare, på Hotel Splendid. De har sagt att de öppnar frukosten 4.30. http://www.splendid-nice.com/
Karibou
1976 • Göteborg
#11
7 oktober 2012 - 22:40
Gilla 
Tar alltid frukost med mig (flingor +oboy+havre mjölk). Det viktigast tycker jag är vad du äter dagarna innan maraton. ta nåt du brukar äta hemma.
I Berlin hade folk gröt med sig och bad om varm vatten.

Croissant är det aldrig fel :)
Emma Rengbo
1980 • Åkarp
#12
8 oktober 2012 - 05:28
Gilla 
Vågar själv inte chansa. Tar alltid med mig eget, som jag vet magen funjar av + får i mig maten när jag vill o inte när frukosten öppnar. Om inget annat så vrukar det gå att få varmt vatten att blanda grynen med o till kaffet (pulver, men ändock ett måste för mig...). Lite banan o ljust bröd på det sen är jag redo!
Kinsei
1974 • Malmö
#13
8 oktober 2012 - 08:56
Gilla 
Har varit i samma situation flera gånger. Även om hotellen serverar tidig frukost brukar jag precis som Emma vilja ha "det gamla vanliga" i magen innan ett marathonlopp (sparar buffén till dagen efter!). En liten vattenkokare har fått följa med samt eget kaffe. Ofta finns bryggare på rummet men man kanske inte vill chansa. Hemblandad müsli, banan och mjölk brukar det bli att äta. Mjölken klarar lätt en natt i rumstemperatur om det inte finns kylskåp. Sambon brukar mest äta banan och energibars, då finns ju inte ens något färskvaruproblem.
Ingalill Lindholm
1979 • Älvkarleby
#14
8 oktober 2012 - 09:37
Gilla 
Jättebra tips!!!
Oldboy
1952 • Danderyd
#15
8 oktober 2012 - 17:58
Gilla 
Äter fil och müsli till frukost, tar med müsli och köper naturell youhghurt och ställer i eller utanför fönsterkarmen, den håller sig över natten oavsett klimat. Enkelt, billigt och det magen är van vid. Plastsked kan man ta med hemifrån.
Therese
1977 • Stockholm
#16
9 oktober 2012 - 09:29
Gilla 
Jag ska springa i Wien nästa år. Starten är kl 09. Jag har inte ens frågat hotellet om tidig frukost utan kommer ta med mig mat. Det finns ju oftast minibar på rummet där man kan förvara kylvaror, och bröd/flingor kan man ju köpa. Det brukar ju också finnas vattenkokare (för te och snabbkaffe) på rummet och då kan man ju göra gröt :-)

Men McDonalds har ju öppet dygnet runt nästan och där kan du ju äta Egg McMuffin eller något annat stabbigt om du vill ha något sådant i magen :-)
1957 • Mariefred
#17
10 oktober 2012 - 18:00
Gilla 
Börjar se fram mot frukost i Nice före trippen till Cannes! För att inte tala om allt man med gott samvete kan trycka sig efter. Tack för goda tips!!!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.