Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 2852 visningar

Smärta i ena knä efter uppehåll

Lovisa
1991 • Ljusdal
#1
13 februari 2013 - 12:11
Gilla
Hej! Jag tänkte bara höra lite om någon känner igen min situation här. Det är så att jag har haft uppehåll från min joggning i ca tre veckor nu, pga långdragen förkylning. Blev frisk för några dagar sedan och begav mig ut för en joggrunda i ca 20 minuter. Inga problem! Dagen efter skulle jag ta samma runda igen, men efter tio minuter började jag få så ont i högra knät att jag inte kunde fortsätta. Fick ledsamt halta hem istället. Nu gör det ont när jag går, och att jogga går inte för sig. Smärtan känns inte av i vila, och sitter på insidan/baksidan av knäet. Tycker även att det känns lite
längst låret också. Kan även lägga till att det knastrar/knäpper framtill när jag böjer på knäet. Löparknä verkar det inte vara då det sitter på utsidan som jag förstått det. Vad kan detta bero på? Gick jag ut för hårt efter uppehållet och finns det några tips på stretchövningar? Tack!
HR
1972 • Stockholm
#2
13 februari 2013 kl 14:36
Gilla
Kan vara en irriterad/lätt överansträngd vastus medialis beroende på var på låret det känns. Men den kan just leda till lite knäknaster och smärta "i" knät på insidan.

Stretch kan göras liggande eller stående. Massage tycker den om. Det är lättare (tycker jag) att få en korrekt stretch liggandes ned då man inte kan fuska med höften. Når du inte ankeln så kan du använda en handduk, ligg på matta om du vill.

Även om det inte är just den här muskeln så är stretchen ofarlig.
http://www.clubphysioplus.com/images/stretches/vmo.jpg
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.