Löpning Träning 42 inlägg 10503 visningar

Bannad från gymmet!!

1967 • Umeå
#1
19 februari 2013 - 16:49 (Redigerad 19 februari 2013 - 16:53)
Gilla
Har snart tillbringat 4 veckor av totalt 11 med familjen i HuaHin Thailand. Våra tre medföljande barn går på SvenskaSkolan på dagtid och mor och far softar vid vårt hus i en sk. "Gated Community" med vakt och allt. Vi känner oss lite väl skyddade kanske men det är rätt skönt oxå att bara kunna släppa iväg barnen till poolen utan att fundera på trafiken etc. Vi gör dock en massa promenader, utflykter och får lära oss en hel del om det vardagliga thailand. Idag hade vi fixat tid på en konstrgräsplan så mina tvillingkillar iklädda Zlatan och Torres-ställ lirade med lite andra svenska barn och föräldrar. Hur kul som helst.

Men löpningen är ett eget kapitel. Jag hade tänkt att detta skulle bli en kanonuppladdning inför sommarens maror men värmen är besvärlig och än värre alla löshundar. Rekomendationerna är att springa med en käpp som man kan vifta mot hundarna med, de verkar förstå "käppspråket" även om man inte slår dem själv. Hursom, det har blitt en del pass ute, men det är aldrig kallare än 25-26 och det går inte hålla tempo och distans pga värmen och fuktigheten. Sagt och gjort, jag köpte ett kort till stans största gym som är relativt välutrustat med ett antal löpband.. Man har dock precis flyttat till stora lokaler och har svårt att hålla igång luftkonditioneringen men jag har ialla fall fått till ett par pass mellan 20-24km om än långsamt pga värmen, Har varit glad att jag haft detta som en plats där jag kunnat genomföra lite längre pass även om det är löpband. Tills idag... efter en halvtimma kom en västerländsk, vältränad man till mitt band som verkade representera gymet. Han påpekade att det lät en del när jag sprang men jag sa att det nog berodde på att jag stötte emot plasten i framkant på bandet och sa att jag skulle försöka springa lite mer mitt på bandet. Efter en halvtimme till kom han fram och ursäktade sig och sa att banden var de dyraste maskinerna i lokalen och att jag sprang för tungt på dem. Som en notis så väger jag nu ca 67-68kg och springer relativt lätt. Men om man kör lite mer fart än alla här som bara går, eller på sin höjd tar sig fram i 8km/h så är det klart att det låter. Sen tror jag dom blitt lite förvirrade över att jag kört 2h och mer på banden. Han påpekade mycket vänligt att jag kunde få mina pengar tillbaka men jag fick inte springa på det viset på dessa band. Lite gång eller modest jogg var dock ok ; )

Gymmet är bra så jag kommer att köra lite alternativ träning där, men lite kul är det allt, Löpbanden som dom gör reklam för visade sig bara vara gåband som inte tål ordentlig löpning.

< < < 1 2 3 > > >
Gabriel Enning
1980 • Lidingö
#2
19 februari 2013 kl 17:08
Gilla
Haha, skön historia. Bli utkastad från gymmet för att man springer på löpbandet. Jag blev utkastad från ett gym i Dubai en gång för att jag tog av mig tröjan när jag sprang. Det var typ 100 grader varmt inne i gymmet. Men man springer inte barbröstad i ett muslimskt land ostraffat.

Jag har aldrig förstått mig på hur man kan gå på löpband. Men varje gång man är på ett gym så är det massor av folk som går och går, och sms:ar samtidigt. Häromdagen satt en kille och spelade nintendo på en spinningcykel och trampade lite på måfå.

Gymvärlden är inte lätt att förstå sig på.
1983 • Stockholm
#3
19 februari 2013 kl 17:23
Gilla
https://www.youtube.com/watch?v=Oqod5r4Et2A

Här har du löpband lite var som helst ;)
Magnus
Stockholm
#4
19 februari 2013 kl 18:14
Gilla
Haha..vilken människa till gymägare..sa han verkligen så? Det verkar sanslöst..
Tim P
1981 • Västerås
#5
19 februari 2013 kl 18:53
Gilla
Briljant! Tänk bara på att gymmaskinerna endast får/bör köras på lägsta vikt då även dessa är väldigt dyra och det blir stort slitage om vikter appliceras. Det kan snabbt bli en herrans massa newton både hit och dit som kan förkorta maskinernas livslängd med följd att ägaren kanske helt måste korrigera avskrivningstiden på all utrustning. Med dyrare priser som följd! Vilket man ju inte vill ;)
HR
1972 • Stockholm
#6
19 februari 2013 kl 21:22 Redigerad 19 februari 2013 kl 21:22
Gilla
...du får heller inte sitta med svettiga kläder på maskinerna då de slits onödigt då de torkas av. Engångsöverdrag finns att köpa i receptionen till självkostnadspris.
Pär M
1969 • Umeå
#7
19 februari 2013 kl 21:58
Gilla
he he.
vilken huligan du är Jörgen
Spinga på löpband hur kan du :-)

enl andra Umeå bor är det visst duktigt varmt just nu i Bangkok..
(Umeå -9 vindstilla perfekt löparväder)
Anna Fornarve
1985 • Jönköping
#8
19 februari 2013 kl 22:37
Gilla
Jag blir upprörd! Så sjukt trött på alla dessa människor som tror att dom kan SPRINGA på löpbanden, SÅ DET HÖRS DESSTOM!!!det stör ljudet från TV:n. Får börja alla gympass med en "kan ni sluta springa"-runda. men det brukar sluta med att man demonstrativt måste vrida upp volymen till max istället. Och om man äntligen får det tyst, ja då sätter sig nån jävel och DRAR i roddmaskinen! Vad tror folk att gym är till för? Thailand nästa!
Mikael Forsström
1961 • Vega
#9
19 februari 2013 kl 22:38
Gilla
Ser likt ut en story som min komips Mayeroff berättade för ett par år sedan:

"Actually I am filing a complaint with the OCPB (Office of the Consumer Protection Board) in Thailand about this.

Here's what happened:

On Feb. 22, gym management called me telling me that I can work out at their gym, the Fitness First in the Landmark Hotel in Bangkok until the end of my 3 month contract (April 4).

Apparently some weak-a$$ members were complaining about the noise of my feet hitting the 'mill when I crank it up. It's been too hot to run outside lately, even for me.

So on Feb. 23, I went to the gym as usual, to do a hard tempo run on the treadmill. Gym management and the sales gal immediately get in my face when I walk in, saying that I cracked a treadmill. There is a crack between the control panel and the rest of the machine. I told them that the crack has been there for a long time and that other members use the machine too. It's normal wear and tear.

So the situation was very tense by the time I started my workout.

So I go to my favorite treadmill (not the one that has a crack) and hammer away. 40 minutes into my run (1 hour at 20.0-20.5kph with some Canova-style semi-recoveries at 18.5kph), a Thai woman walks to my machine and stands in front of it, saying that she's the Finance Director and that she needs to talk to me at once. I ignore her, and just smile, not looking at her. She keeps trying to talk to me. I keep ignoring. She won't give up, so I step to the side rails and point at her and say loudly "GET OUTTA MY FACE!! I AM DOING A HARD WORKOUT!! LEAVE ME ALONE!!!!!" Then she says, and I am NOT making this up, "If you don't talk to me, I am calling the Police!" I said "GET OUTTA MY FACE!!!" Then she says, "I am coming back in one hour and if you don't talk to me, I am calling the police." I have no idea what crime I have committed for her to need to call the "Boys in Brown." (Thai police wear brown uniforms).

So then the Managing Director, a British guy, comes over to the 'mill and demands that I leave the gym immediately. I felt like punching the mofo, but my desire to avoid time in a Thai jail overrides my instinct to punch him.

I was so p.o.'ed for many days, just calming down about it now. I went to Taiwan for training just to have to avoid these dickheads on the street since my apartment is very close to this gym."
1967 • Umeå
#10
20 februari 2013 kl 03:40
Gilla
Jag springer vanliga vintrar rätt mycket löpband då jag har lite svårt för kylan. Längdåkning finns inte i min värld trots att jag är gammal Norrlänning. Tanken var att jag skulle slippa banden nu när jag också skulle ha rätt mycket egentid. Såg fram mot att kunna ligga på 80-100k/vecka men det är fullkompligt uteslutet pga värmen, fuktigheten och alla förb...ade hundar. Har med mig en löprygga med stor blåsa som jag tänker proppa med vatten/is och försöka ge mig ut längs de lite större vägarna där man åtminstånde ser hundarna på håll. På en av mina första rundor körde jag lungt på lite mindre vägar och plötsligt hade jag tio hundar runt mig och då är man inte så stursk.

Föresten så skulle jag få prova att springa på banden med mina barfotaskor om jag inte sprang så fort... men inte om det lät för mycket ; )
Stelios G.
1968 • Älvsjö
#11
20 februari 2013 kl 08:03
Gilla
Kan vara värt att nämna ett beprövat trick mot hundar är att spruta vatten på dem. Då blir de alldeles förvirrade och ryggar tillbaka.

Men gåband på ett gym? Som dessutom var dyrast i lokalen? Dessa brukar väl vara rätt billiga.

Kul historia:)
1972 • Västra Frölunda
#12
20 februari 2013 kl 09:36
Gilla
Jösses, då stör jag mig mer på folk som slår hantlarna mot varandra när dom tar dom över huvudet.
Acke5
1959 • Göteborg
#13
20 februari 2013 kl 10:14
Gilla
Hehe, ja hundar ja. Minns att jag blev alldeles förfärad när jag såg thailändare som sparkade efter hundar. Man hade ett svenskt perpektivt på det där ;)

Efter ett tag så är man inte främmande för hagelbössa eller råttgift! Ta med dig lite stenar att kasta, hundarna lär sig rätt snabbt att du är en hårding och sedan får du vara ifred. Hundarna håller sig i revir så har du väl satt dig i respekt på får du vara i fred.

Viktigt att du springer samma runda, så att hundarna lär känna dig. Själv körde jag samma slinga på 2 km (blir lite guldfiskkänsla först, men det fungerade förvånansvärt bra efter ett tag) och till slut så orkade hundarna inte bry sig längre.
Kinsei
1974 • Malmö
#14
20 februari 2013 kl 10:25
Gilla
Hmm, vet inte hur det var i just det här fallet, men nog är det så att inte all träning passar precis överallt. Går man in på en vanlig gymkedja och börjar köra styrekelyftsträning; lassar på enorma vikter, skriker/stånkar och släpper stången i marken så får man antagligen en tillsägelse. Ska man då säga "vafan, får man inte styrketräna på ett gym ??!!!" Har gymmet löpband som är dimensionerade för en uppvärmningsjogg kanske det inte funkar att köra 2 h stenhårt, vad vet jag. Beror ju på en massa saker; om gymmet är fullt eller folktomt, om man väsnas, om man svettas pölar på golvet, om man stinker, om maskinerna inte tål det m.m. På de flesta gym jag varit på finns det skyltar med "max 30 min" eller liknande vid löpbanden.
1965 • Kungsholmen
#15
20 februari 2013 kl 10:47 Redigerad 20 februari 2013 kl 10:47
Gilla
Annars brukar man höra att vilda hundar har mer vett att vara rädda för människor då de förstår faran medan de svenska domesticerade klemas bort och blir helt orädda!
Men så är det alltså inte i Thailand?
Tror det var Rune Larsson som nämnde detta i Portugal där man aldrig blev närmad av lösa hundar trots riklig mängd.
1975 • Torslanda
#16
20 februari 2013 kl 12:01
Gilla
Verkar som thaihundarna bara lockas av vissa löpare. När jag var nere tidigare i år och sprang på stranden i soluppgången mötte man i princip samma löpare varje dag.

Det fanns ju mängder med hundar, men hundarna brydde sig aldrig om mig som tur var. Men en annan stackars man hade däremot ALLTID 3-4 hundar efter sig överallt varenda gång jag såg honom :-)

Han hade kanske en löpstil som lockar hundar? Eller speciell doft?
Acke5
1959 • Göteborg
#17
20 februari 2013 kl 12:09
Gilla
Det finns "vilda" hundar i Thailand, men oftast tillhör de någon familj. Till skillnad ifrån oss så låter man oftast hundarna få gå lösa, även inne i städerna - man tillämpar lite av det naturliga urvalet, så om någon jycke blir ihjälkörd så skaffar man en ny och hoppas att denne skall lära sig att se sig för innan han går över gatan.

Undrar om inte "hundplågan" är mindre i de östra delarna? Där äter man hund och gränsar dessutom till Kambodja; vilket är ett land som kan ha dem på matsedeln. Hade jag varit hund i de trakterna så hade jag haft en reserverad hållning gentemot människor ;)
1977 • Eskilstuna
#18
20 februari 2013 kl 12:56
Gilla
Acke5 skrev: "Till skillnad ifrån oss så låter man oftast hundarna få gå lösa, även inne i städerna - man tillämpar lite av det naturliga urvalet, så om någon jycke blir ihjälkörd så skaffar man en ny och hoppas att denne skall lära sig att se sig för innan han går över gatan."

Jag skulle snarare säga i likhet med oss.
Fast "vi" gör det med katter istället.

Nu har jag själv aldrig varit i Thailand, men jag har fått uppfattningen att hundarna inte alls är aggressiva, utan precis tvärt om.
Beror väl på var man är kanske, men gissar att hundarna i turistorter lärt sig att dom får en och annan godsak av västerländska turister.
Klart, gillar man inte hundar så vill man väl inte ha 10 tiggande hundar springa efter sig heller.
Acke5
1959 • Göteborg
#19
20 februari 2013 kl 13:20
Gilla
Normalt sett så är hundarna inget problem. Det är just när du springer eller cyklar som de kan bli lite jobbiga. Hade en del hundar i området som tände till när jag cyklade förbi på deras gata, men efter några välriktade sparkar och försök att köra på dem så fick vi en lugn och konfliktfri relation efter någon vecka.

Sedan skall man nog tänka sig för på nätterna, då (tam)hundarna verkar bilda flockar och faktiskt kan bli rätt agressiva. Det här kanske mest gäller för de som bor på landsbygden eller i villaförorter. Turistboende märker nog aldrig av det där.
1952 • Varberg
#20
20 februari 2013 kl 14:26
Gilla
Historierna från gymmet är ju skrattretande. Varför man ska gå på löpband har jag aldrig heller fattat när man i stort sett alltid kan gå ute om man inte har någon speciell skada. Avstår gärna från fuktig värme och lösa hundar som man kan snubbla på.
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.