Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 2899 visningar

Asics för Marathon

1966 • Falsterbo
#1
22 februari 2013 - 13:16
Gilla 
Kommer springa marathon för första gången i år, Köpenhamn 19/5 o Berlin 29/9. Sprungit otaliga halvmarathon men undrar nu om jag behöver andra mer bekväma skor än idag? Senaste halvmaran gick strax under 1:38 och siktar på 3:29:59 på fullmarathon. Idag springer jag med Asics DS17, Asics DS Skyspeed o ett par äldre GT-2150 som snart kommer gå i pension.....Har ett, i princip, neutralt löpsteg. Är Asics Cumulus ett bra alternativ med mer komfort än DS skorna, ändå ganska lätt sko?
Undrar också om och isåfall hur länge jag ska springa in en ny sko innan ett marathon?
Tacksam för tips!
1971 • Nykvarn
#2
22 februari 2013 - 13:21
Gilla 
Jag är av åsikten att inga skor ska behövas springas in, den ska sitta skönt efter första löprundan! Enda undantaget tycker jag är en sko som initialt kan kännas något för trång som med tiden sitter allt bättre.

Just för marathon kan det dock vara en fördel att testa skon på ett par rejäla långpass så att du vet hur det känns efter kanske 32-34km långpass i dem.

Har du ett neutralt löpsteg är väl Asics Sky Speed en utmärkt marasko eller tycker du inte att komforten är tillräcklig då du frågar om tyngre modeller? Jag har sprungit maraton i DS Trainer, fungerade perfekt, På senaste maran, 2012, valde jag att gå ner ytterligare i vikt och springa i mina Asics Tarther vilket också fungerade klockrent, vikt ca 200g men då är jag ganska van att springa i lite lättare skor.
1966 • Falsterbo
#3
22 februari 2013 - 13:32
Gilla 
Tack Staffan. Trånga skor är ingen risk, köper alltid rejält stora! Kommer nog följa ditt råd att ta ett par långpass med dem innan loppet. Känner ibland att DS Sky Speed inte ger den komforten, som t ex DS Trainer 17 ger. Kanske blir ett nytt par DS Trainer till Köpenhamns maran alternativt Cumulus....
1971 • Nykvarn
#4
22 februari 2013 - 13:40
Gilla 
Sky Speed och DS Trainer är ju, i alla fall innan DS Trainer gjordes om nu i version 18, i princip samma sko på samma läst med skillnaden att DS Trainer har en pronationskil i mellansulan vilket Sky Speed saknar.

Värt att tänka på kanske kan vara detta: Under en så lång sträcka som 42,2km kanske du inte orkar hålla ditt löpsteg lika bra hela vägen och då kan du få lite extra stöd av just pronationskilen i DS Trainern i slutet, så tänker i alla fall, vet inte om det rätt eller fel.

Tarther som jag springer i är visserligen neutral men ändå hyffsat sidledsstabil.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.