Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 29245 visningar

Smärta där tån fäster i foten, typ..

Klas
1979 • Eskilstuna
#1
8 april 2013 - 17:53
Gilla
Hej,
Hade en tråd uppe med en tidigare fotsmärta för någon vecka sen men den har jag lyckats vila bort. Nu har jag förstås lyckats få en annan smärta som jag haft tidigare med men inte lyckats förstå vad det är.

Det är som smärta när jag tynger på framfoten, känns som det är där stortån fäster i resten av foten typ. Svårt att lokalisera om det är i benet eller sena eller vad, men det är precis i det området. Till det hör att det gör inte ont alls om jag inte tynger på framfoten och springer jag med mina inlägg så känner jag faktiskt inte av det. Smärtan har kommit och gått är inget jätteproblem ännu, men har haft liknande för några år sen då jag aldrig kollade upp det och då fick jag vila en längre tid innan det försvann.

Ska förbi en sjukgymnast nästa vecka men är nyfiken på om någon känner igen sig i symptomen.

Tack på förhand!

Samir Touam
1976 • Lerum
#2
8 april 2013 kl 22:56
Gilla
Något som möjligen kan vara samma sak nedan. En tåled som fått stryk i för trånga skor. Jag hade också svårt att lokalisera det exakta området eftersom stora delar av trampdynan ömmade.
http://jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=32428
Klas
1979 • Eskilstuna
#3
9 april 2013 kl 11:48
Gilla
Låter precis som mitt problem. Dock hade jag inte trånga skor när det dök upp nu men jan ha haft det tidigare. När man böjer tårna och skjuter ifrån gör det ont men inte annars.
1978 • Göteborg
#4
9 april 2013 kl 13:03
Gilla
Hej!

Läs gärna den här gamla tråden. Den behandlar både stressfrakturer och osteokondrit.
http://jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=15023&sida=1

/Martin
Klas
1979 • Eskilstuna
#5
8 maj 2013 kl 13:32
Gilla
Kan väl uppdatera det här lite. Gick i alla fall till en sjukgymnast som drog och hade sig med stortån och senorna ovanpå tån. Gjorde ont som fan men efter det har jag faktiskt inte haft några problem utan samma kväll kändes den helt "normal". Tidigare kände man att något inte riktigt var som det skulle även om det inte gjorde jätteont hela tiden.

Så jag är glad men hoppas att fötterna håller ihop sig nu annars får jag väl dra i tårna själv sen, haha. Springer alla pass utom de lite snabbare med inlägg och ett par Asics Nimbus med jättedärmpning. Gillar inte skorna alls men eftersom jag är skadefri får jag väl köra på så ett tag och se om jag kan ha lite lättare skor sen.

Tack för råd tips, återkommer om fötterna strular mera!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.